• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LITTLE_SISTER: Plánuju dát 14 měsíční salát s jogurtem místo majolky (a asi bez kyselé okurky, já jí tam dávám fakt hodně) a kapra bez krusty, promnutého :) Další varianta by byla zelenina z polívky. Ale vzhledem k tomu, že to je skoro to samý, jak v salátu, jen se sosem, tak se na to asi vykašlu.
    IORETH
    IORETH --- ---
    LITTLE_SISTER: Já dávám děckám běžně ty kousky od žeber, tam žádné kosti nejsou. Nebo jen ta obržebra, pokud člověk nefiletuje. A ty jdou najít snadno.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    tak na vybírání kostí z kapra asi nebudu mít morál... pravděpodobně dostane dietní variantu bramb.salátu a k tomu kuřecí přírodní řízek anebo aljašskou tresku...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LITTLE_SISTER: Loni měl Přemek (tenhdy 14m) vařený brambory omaštěný máslem a pečenýho kapra (my ho pečeme, nesmažíme) - toho jsem promnula mezi prsty, aby tam nebyly kosti.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LITTLE_SISTER: mně by to holka nejedla (3 a půl), dostane řízek s bramborem
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LITTLE_SISTER: před rokem bylo dítěti 16 měs. a normálně dostal bram. salát a kapra - bez té osmažené krusty a s tím, že jsem mu každý pidikousíček kapra předem prosahala prstama, jestli tam není kost. Moooc mu to chutnalo :)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    LITTLE_SISTER: Právě jsem se chtěla zeptat na totéž. Ideilně něco, co by mohla jíst sama rukama aniž by se moc zapatlala. Zatím mě napadlo jenom nakrájet jí na kousky zeleninu, kterou my budeme mít v salátu a vařenou rybu (tu už párkrát měla).
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    když už se tu řeší Silvestr, jak řešíte štědrovečerní večeři pro roční dítě?
    ADD
    ADD --- ---
    HARIBOKACHNA: Jednohubky jdou udělat v dětské verzi (nepálivé) a jejich samotná podoba s hezkým napichovátkem je celkem "slavnostní". Ovocný salát taky... Kromě chipsů (které by se ale pro jednou v malém množství taky nezbláznily) a alkoholu mi silvestrovské pohoštění přijde snadno proveditelné v dětské verzi. Zvláštní je to, že je to hezky naservírované a je toho hodně, ne? Případně to, že člověk pořídí luxusnější verze surovin.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Ahoj mate prosim nejake napady co svatecniho pro Michelle na Silvestra? ( 18m)!budeme delat veceri uz v 7 aby si to mohla taky trochu uzit;)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    QUAACA: Papiňák je super, ale "lepší" kousky masa mi do něj přijdou škoda... A krom toho to vždycky bude "maso plavající v omáčce"... Ale je pravda, že když se snažím vyprodukovat něco jiného než maso v omáčce, pohybuju se mezi extrémy "tuhý" a "suchý".

    Takže ve finále vařím maso jako nudličky v omáčce, pečený kuře, pomalu pečený větší fláky ostatního masa, kuře na paprice, různý mletý. To vlastně není tak hrozně úzký výběr, když na to teď koukám! :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ANNNA: +
    ELIZHANNAH: já taky neuměla vařit maso hned, je to dost praxí. a taky je hodně dobrej pomocník papiňák, to je jistota, že bude maso měkký.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ANNNA: no já se s masem taky moc nekamarádím. Ne, že bych byla někdy doslova vegetarián, ale jistý roky ve mně bylo něco, jako každý maso je jedno kvůli mně zabitý zvíře, takže jsem hodně konzumaci masa omezovala. Následky ve vaření takový, jaký říkáš, taky moc nerozumím masu při nákupu a zpracování. Rozkrájet kuřecí prsa na kostky či nudličky nebo zpracovat mletý maso, to jakž takž, upíct celé kuře, ok, ale zbytek pořád trochu tápu :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    u nas velmi zeleninova polevka do hoveziho vyvaru, nic moc uspech, mne chutnala... rajska s hovezim a testovinami, megauspech, jak jinak... zitra pecene kure na cibuli a mrkvi v balsamicovem octu a malymi brambory, uvidime.
    jinak u nas jedou sladky jidla, domaci (= kynuty se sparenejma ovesnejma vlockama...) livance, tvarohovy i kynuty knedliky, palacinky, neuveritelnej fofr, jakym to mizi... hlavne mne potesily ty tvarohovy knedle s jabkem, tam nic moc zlyho neni a dite uneseny, snedla to driv, nez jsem si sedla...
    lusteniny taky dobry, polivky vubec, ale jak to netece ze lzice, tak dobry...
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    ANNNA: přesně. ne že bych byla programově vegetarián, ale občas sem zjistila, že sem maso neměla třeba 14 dní. teď ho dělám v podstatě jen kvůli dítěti, jinak se vyžívám v cuketách, lilcích, brokolicích, květácích, kuskusech, rejži...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: QUAACA: U nás je to taky hodně dáno tím, že jsem byla roky vegetarián, takže maso moc neumím ani vařit, ani nakupovat... A nemám na to invenci :) S masem se musím často držet receptu, bez masa kouknu a vidím... Dejte mi cuketu, pixlu rajského protlaku, cibuli a česnek a jsem doma. Přihoďte k témuž plátek vepřového a absolutně nevím, co s tím :)
    Dítě naštěstí na bezmasá jídla docela slyší...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    a zde něco pouťových perníčků od nás


    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TAPINA: tak jestli máš tu možnost jít o to dřív domů, tak není co řešit :)

    TRISSIE: i my jíme moc masa na můj vkus, když jsem vařila sama pro sebe, dělala jsem si často jen kuskus se zeleninou nebo lečo, ale dítě maso miluje, když je něco bezmasého, moc tomu nedá.
    my si pro sebe s mužem děláme v létě k večeři hodně salátů, tonička má ráda zeleninu jen tak nakrájenou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: já bych taky chtěla být tak organizovaná... ale realita pak vypadá tak, že prostě mám extrémně dobře zásobený mrazák a spíž a rozumně vybavenou ledničku, takže jsou tu setrvale všechny ingredience tak na 90% toho, co vařím. A vybírám dost často podle toho, co v ledničce potřebuje spotřebovat a podle toho něco vytáhnu z mrazáku a spíže. Ale to souvisí i s tím, že první tři roky, co jsme tu bydleli, tady nebyl žádný obchod, ani večerka, nic, takže jsem se naučila prostě mít všechno doma. A skladovací prostory jsou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: jú, tak to jsem ráda, že jsem inspirativní :-)

    my zas na můj vkus jíme maso až moc často, ale na bezmasá jídla absolutně nemám invenci :-/ dřív jsem vařila hodně k večeři jen polévku, jenže malej kolem ní tolik naprasí, že jsem to vzdala. A teda samozřejmě fakt, že musím krom večeře vymyslet i obědy (protože ne vždycky zbyde pro všechny), taky nepomáhá.

    jinak od nás z poslední doby, co si vzpomenu (jsem si jistá, že jsem vařila každý den, ale paměť selhává...):
    těstoviny se smetanovou omáčkou s brokolicí a krůtou
    těstoviny s rajčatovou omáčkou a krůtou
    pivovarské vepřové s rýží
    a dneska k obědu slepičí vývar se zeleninou a nudlemi a kuře s nádivkou a žampiony a k tomu brkaše.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam