• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Poraďte, co ještě navařit do mražáku? Za chvíli mám termín, tak se teď snažím vařit všeho víc, ať potom můžu jen vytahovat, případně vařit přílohu. Mám tam rajskou, nějaké ragú, vývar, hustou zeleninovou polívku, co ještě? Nějaké nápady? Diky. Ať je to výživné, nenadýmavé
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRISTY: a v čem dětem vadí tuk? Děti tuk potřebují víc než dospělí:o) Já dělala z omáček ještě koprovku, boloňskou, plněný papriky s omáčkou... V roce a půl dítě jedno skoro to samé jako my (jen některý věci odmítalo, tak jsme mu je nedávali).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KRISTY: záleží jen na tobě, jestli vezmeš šlehačku, nebo 12% smetanu, a taky kolik jí tam dáš...
    co třeba koprovka?
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    muzu se zeptat, jake omacky se daji uvarit temer 1,5 rocnimu diteti? mala omacky miluje, muj repertoar se ale omezuje jen na svickovou (detska - rychla verze) a rajskou. smetanovy (typu kure na paprice) se bojim, ze budou moc tucny....
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    vyzkousim, dekuju
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZEGA: ja jsem ras... micham tvaroh s jogurtem, pridam marmeladu/kakao/ovoce, co je po ruce...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ZEGA: jeden vanilkový pudink uvařím v 500ml mléka, nechám v tom rozpustit 20 g másla. Po vychladnutí zašlehám s 500 g tvarohu a asi 80g cukru (kdo má rád sladší, osladí víc). Pudink při vaření nesladím.
    SMAROWA
    SMAROWA --- ---
    ZEGA: já to dělám ale bez ty smetany... naslehanx tvaroh a do toho udělaný puding. luxus
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    děláte některá domácí pribiňák?
    dnesk jsem zkusila smetanu/tvaroh/vanikláč a bajo tučná bomba to funguje skvěle, ale dokážu si představit něco trochu lehčího.. nějaký rady?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://class.coursera.org/childnutrition-002

    dneska začíná Výživa dětí pořádana Stanfordskou univerzitou.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    ANNNA: Kyselé zelí jsem dala ochutnat někdy kolem roku a žádný bolebřich jsem nepozorovala. O svátcích pak měla zelí s knedlíkem, co bylo ke kachně a taky si pošmákla. Asi to chce vyzkoušet, co na to dítě. Ale jinak je kysané zelí určitě zdravé a pokud ho dítě jí a nedělá mu neplechu, není potřeba se mu vyhýbat.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PETATA: máme cukroví v krabici na balkoně, malej furt chodí s mističkou, ukazuje na balkonový dveře a furt "tadyto tadyto, prosím prosím":oD Hrozně mu chutnaj rohlíčky a linecký..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: S perníčkama snad nemá záklopku :) Vanilkové rohlíčky zatím nebyly venku, tak uvidíme...
    PETATA
    PETATA --- ---
    Tak uz mam udelanou detskou verzi salatu a vecer jen oberu kapra. Musim popravde rict, ze me to nejak nenapadlo to vlastne nejak resit, ale vlastne proc ne. V tom salatu je vsechno, co bezne ji
    Vcera na navsteve ochutnala rybi polevku a ocividne ji dost chutnala
    Mimochodem, strasne nam luxuje cukrovi, konkretne vanilkove rohlicky a perniky. Take to tak doma mate?

    Stastne a vesele vsem :)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Nakonec chci delat na Silvestra Fondue - budto ve vyvaru nebo v oleji...myslite, ze je to ok pro 19 m dite? Ja ju to naserviruju na talirek ona nebude sama s nicim horkym manipulovat A asi je lepsi v tom vyvaru? K tomu ruzne omacky. A take cokoladove fondue s ovocem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNNA: Kysané zelí je na trávení celkem prospěšná věc. Nadýmavé je, ale to se musí vyzkoušet individuálně.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: Jsem zvyklá na zelí relativně kyselý, tak přemýšlím, co to udělá v tom břiše zvyklém na jemné neslané věci. A trochu se bojím, aby pak třeba nechtěla odletět až na měsíc :)


    XMARGE: Špenát by asi šel u nás, dobrý nápad... u tchýně s tím šanci nemám, aby mi to uvařila, natož se jí motat v kuchyni... ale napadá mě, že povídala cosi o pravděpodobných zbytcích svíčkové, která u nich bude na Boží Hod - tak pokud bude zelí na Boží Hod u mojí mamky průšvih, na Štěpána u tchýně bude svíčková. Uf, to je operace :)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TAPINA: Případně já to řeším tak, že ředím mléko s vodou 1:1, právě na ty kaše a do nákypu či pudingu též. Syn měl ještě před dobou trochu reakci na mléko a takhle to prošlo bez potíží.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Jsem tady setrvale za nic neřešící matku, jak vidím, ale nikdy mě nenapadlo omezovat použití kravského mléka na vaření nebo dokonce vařit z UM. Kravské se nemá před prvním rokem podávat kvůli nadměrnému množství bílkovin, ergo logicky, zakomponované do jiného jídla, naředěné dalšími živinami, nemůže vadit, pakliže není alergie na mléčnou bílkovinu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam