• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Tak jsem na večeři nakoupila na boloňskou a přidělám v týdnu další ragú a na víkend asi guláš. Díky za tipy a Kdyby vás ještě něco oblíbeného napadlo, sem s tím, mražák máme velký.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCYA: jo a husté masové polévky! Dají se zamrazit i s těstovinami, případně zavářku zamrazit v malých krabičkách zvlášť (minimálně já považuju za oser vařit hrstičku nudlí separátně... to radši uvařím víc a zamrazím po porcích).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCYA: libovolné dušené maso - guláše.
    Ragú si zamraz po jednoporcích (pokud pro sebe) nebo dvouporcích (pokud by to bylo i pro dítě, teď si nevybavuju, jestli máš doma starší?) - ať máš rychlý oběd. Obecně ragú je po porodu hrozně šikovná věc, protože třeba zapečené těstoviny můžeš nachystat kdykoli odpoledne, v podvečer vrazit do trouby, když jdeš kojit, a vytáhnout teplou večeři, když dokojíš :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LUCYA: vepřové/hovězí v mrkvi, koprovka, boloňská, plněný papriky.
    KRISTY: do koprovky dávám na litr vývaru jednu (200ml) smetany 38%. To mi tak brutálně tučný nepřijde:o) A lze to vařit i ze zakysanky.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    KRISTY: a klidně bych zamrazila i nějaký zapečený těstoviny, šunkofleky atp.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    LUCYA: já takhle mrazim pro dítě rizoto a i po rozmrazení je dobrý!
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    XMARGE: někde jsem četla, že smetanový omáčky jsou na děti moc tučný, ale bylo to už dávno a možná se to vztahuje k těm mladším dětem do 1 roku, nicméně mě to takhle zůstalo nějak zafixovaný;o) tak díky za tipy, koprovka mě nenapadla!.o)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Poraďte, co ještě navařit do mražáku? Za chvíli mám termín, tak se teď snažím vařit všeho víc, ať potom můžu jen vytahovat, případně vařit přílohu. Mám tam rajskou, nějaké ragú, vývar, hustou zeleninovou polívku, co ještě? Nějaké nápady? Diky. Ať je to výživné, nenadýmavé
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRISTY: a v čem dětem vadí tuk? Děti tuk potřebují víc než dospělí:o) Já dělala z omáček ještě koprovku, boloňskou, plněný papriky s omáčkou... V roce a půl dítě jedno skoro to samé jako my (jen některý věci odmítalo, tak jsme mu je nedávali).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KRISTY: záleží jen na tobě, jestli vezmeš šlehačku, nebo 12% smetanu, a taky kolik jí tam dáš...
    co třeba koprovka?
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    muzu se zeptat, jake omacky se daji uvarit temer 1,5 rocnimu diteti? mala omacky miluje, muj repertoar se ale omezuje jen na svickovou (detska - rychla verze) a rajskou. smetanovy (typu kure na paprice) se bojim, ze budou moc tucny....
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    vyzkousim, dekuju
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZEGA: ja jsem ras... micham tvaroh s jogurtem, pridam marmeladu/kakao/ovoce, co je po ruce...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ZEGA: jeden vanilkový pudink uvařím v 500ml mléka, nechám v tom rozpustit 20 g másla. Po vychladnutí zašlehám s 500 g tvarohu a asi 80g cukru (kdo má rád sladší, osladí víc). Pudink při vaření nesladím.
    SMAROWA
    SMAROWA --- ---
    ZEGA: já to dělám ale bez ty smetany... naslehanx tvaroh a do toho udělaný puding. luxus
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    děláte některá domácí pribiňák?
    dnesk jsem zkusila smetanu/tvaroh/vanikláč a bajo tučná bomba to funguje skvěle, ale dokážu si představit něco trochu lehčího.. nějaký rady?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://class.coursera.org/childnutrition-002

dneska začíná Výživa dětí pořádana Stanfordskou univerzitou.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    ANNNA: Kyselé zelí jsem dala ochutnat někdy kolem roku a žádný bolebřich jsem nepozorovala. O svátcích pak měla zelí s knedlíkem, co bylo ke kachně a taky si pošmákla. Asi to chce vyzkoušet, co na to dítě. Ale jinak je kysané zelí určitě zdravé a pokud ho dítě jí a nedělá mu neplechu, není potřeba se mu vyhýbat.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PETATA: máme cukroví v krabici na balkoně, malej furt chodí s mističkou, ukazuje na balkonový dveře a furt "tadyto tadyto, prosím prosím":oD Hrozně mu chutnaj rohlíčky a linecký..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam