• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    YMLADRIS: pokud nechceš dávat bílek, nedávej ani piškoty, v těch je taky
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    vyziva ve druhem pulroce zivota

rada bych zas nejak kompaktne pochopila co to zahrnuje spravne zivit kojence cca v dobe 7.-12. mesic. Jedu sklenicky (hipp, babylove), protoze jak vseobecne nestiham, maximalne mi vyhovuji a malej je zatim celkem odhodlane dlabe.
    Vim, ze tedka do toho roku je potreba pridat cca jednou tydne navic
    1) zloutek (ne bilek) 2) lepek nejaky aspon pulku piskotu nebo neco 3) mlecnou bilkovinu = trochu jogurtu 4) maso (asi casteji nez jednou tydne)
    Vim, ze nektere potraviny urcite ne do toho roku
    1) mleko kravske jako takove 2) med 3) bilek
    Vim, ze je treba aby kousal i kdyz jeste nema zuby
    1) testovinova ryze 2) normalni ryze 3) kousky napr. chleba ...

Co nevim
    - jake jsou dalsi vylozene zakazane potraviny, ktere do roku fakt ne?
    - jaky status maji mlecne vyrobky? (syr, ...??)
    - jeste jsou nejake dalsi potraviny, ktere by se mely pravidelne pridavat (a sklenicky je typicky neresi...)
    - co davat diteti zuzlat; to jsou ty povestne kukuricne krupky? co o nich obcas ctu

- co jeste poresit...

Diky co si kdo povzpominate jak to bylo ci jak to je...
    KRKA
    KRKA --- ---
    TORUVIEL:
    TORUVIEL: ok, diky moc!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TORUVIEL: makové mléko vyrábím doma často neb kravské nemůžeme a teda mlékem bych to asi nenazvala. Je to bílá maková voda. Hustota tedy žádná. Já to používám na palačinky a jiné vaření.
    Já bych třeba navrhovala sojové ochucené mléko ředit z poloviny či čtvrtiny něčím jiným. Ochucené je parádně a dostaneš do dítěte zase i jiné vitamíny.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KRKA: Rýžové mléko (a myslím ještě i ovesné a mandlové) můžeš zkusit koupit v dm na ochutnávku, mají tam dobrá, bez konzervantů (a to rýžové mají lepší, to jsem doma zkoušela, ale tak dobré se mi nepovedlo).
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KRKA: Třeba takhle http://www.veganske-recepty.wz.cz/recepty/napoje/
    Jednoduše namočit přes noc, ráno rozmixuju (důkladně) a přecedím (přes jemný cedník to stačí), sladím to někdy agávovým sirupem nebo medem.
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: studovat nebudu, staci co mi tu rikate vy :-))) diky moc!
    Prave ja mu zkousela vsechno mozny davat a az ted se chytil na mliko, konecne (od roka ho nepil) a to jen proto, ze jsem mu dala nepruhlednou flasku a on nevidi ze pije mliko ... :D hroznej pacholek, tak jsem rada, ze ho pije kdyz neji..
    zkusim ty mlika jak pisete :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: k soje si raději něco nastuduj, není to nic zdravého (leda ve fermentované podobě) ani pro dospělého člověka natož pro děti. Soja obsahuje látky, ktrý se v těle chovají jako estrogeny a dodávat tělu estrogeny (zvlášt chlapečkům) není dobrej nápad. Takže sojový mlíko fakt ne. Zkus jak radí Toruviel mandlový, makový a nebo jiný živočišný - kozí, ovčí.. jogurtový nápoje by nepil?
    KRKA
    KRKA --- ---
    TORUVIEL: nebo jestli je delas doma, tak prosim recept :-) dekuju
    KRKA
    KRKA --- ---
    TORUVIEL: a kde to kupujes, asi v nejake zdrave vyzive co .. ja to totiz nikde nevidela :-)
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    TORUVIEL: je to vynikajici, asi predevcirem jsem je doma prodala jako "cokoladovo-oriskovy", jsem fakt hroznej srac :D
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    KRKA: a co ovocny shake? mliko+ ovoce
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KRKA: No tak můžeš zkusit makové mléko (hodně vápníku), rýžové, mandlové a jiná ořechová mléka. Taky je občas připravuju pro sebe i pro dceru.
    KRKA
    KRKA --- ---
    BALAENA: jo neco takyho jsem si myslela ... :-)

a nejaka jina alternativa? Vubec jsem tohle nikdy neresila, ale rikam si, jestli prave neni nejaky mliko, ktery nema aspon navic nejake vitaminy nebo mineraly
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KRKA: uvádí se, že soja je potenciálně hormonálně aktivní (tzv. fytohormony - všelijaký ty Sarapisy apod. na přechod, to je ze soji), takže by se neměla pravidelně podávat do nástupu té "malé puberty", to je nějak kolem čtyř let tuším?

neověřováno. udává se.
    KRKA
    KRKA --- ---
    KRKA: zapomnela jsem dodat, ze byl jako malej anemickej, takze mam hledet na prijem zeleza v potrave - ehm, kdyz neji, tak do nej nic nedostanu
    KRKA
    KRKA --- ---
    dotaz, malej 2,5 roku mi nechce skoro nic jist, zazrak kdyz do nej dostanu jedno jidlo denne, za to hodne zacal pit mliko ted (nejedl nikdy).. pije plnotucny, ale zajimalo by me, jestli muze treba sojove mliko? Mam porad zafixovane, ze soja neni pro deti zdrava - nevim proc, ale mam to tak v palici :-) mama mi rikala, ze tohle mliko je zdravejsi a ma vice vitaminu a tim jak neji ovoce ani zeleninu, tak si rikam, ze bych mu ho jednou denne treba mohla dat.. mate s tim nekdo zkusenost? diky moc :)
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    EUCHENIE: to vypada dobre, zkusim taky nekdy.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KRISTY: povedlo se mi je trochu připálit, měla jsem je na 150 asi 35 minut, stačí asi tak 20 - 25, to ještě byly světlý, když jsem na ně koukala. Takže ta připálená chuť je dominantní, ale dá se to jíst i tak, i bambin je baští
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam