• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    joa narazila jsem na toto https://www.facebook.com/events/210395779158386/?source=1
    Přednáška "Stravování dlouhověkosti" (in English, tlumočeno do češtiny) - Akademie léčivé výživy
    http://akademielecivevyzivy.cz/...-english-tlumoceno-do-cestiny/kurzy-a-workshopy-detail.tab.cs.aspx
    když seženu hlídání, pujdu.
    Kdybych nešla a šel byste někdo, dejte vědět-) ev dam vědět ja, co povidali
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    dnes jsem dělala totok, verzi pro děti (koření kurkuma, římský kmín, jeden stroužek česneku, soli míň) a malej pěkně baštil!
    Jak uvařit indický dál z červené čočky
    http://eldar.cz/kangaroo/kozarna/dal.html
    PETATA
    PETATA --- ---
    Jeden tip http://www.cuketka.cz/?p=12251
    Asi nejrychlejsi jidlo, co jsem kdy delala a jak se rozpadalo to maso!
    Natalie ani nedutala :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ORIKA: já mám doma jedlíka, takže z osobní zkušenosti neporadím, ale kamarádce dcera nechtěla vůbec zeleninu, až jí po měsíci pokusů dala jablečnou přesnídávku, na tu se dcera chytla a druhý den začala přijímat i zeleninu. Ale bude to kus od kusu:o(
    Syn žužlal křupky kolem 6. měsíce, když jsem ho začala přikrmovat.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ORIKA: krupky tipuji max od 6 mesice max
    ja bohuzel nejsem dobra na rady ohledne nejedliku... moje dite luxuje vsechno
    jinak nevim, zda varis sama nebo davas sklenicky, ale nektere jsou fakt nedobre, tak treba mu nechutnaji :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    prosím vás, je vhodný začít dávat kojenci (8 měsíců) ovocné příkrmy, když mi odmítá ty zeleninové? před měsícem jsem začala se zeleninou a v podstatě kromě pastyňáku nic neprošlo, od všeho si vezme tak 5 (v úplně nejlepším případě 10) lžiček a pak zavře pusu a nedostanu do něj nic ani heverem, chce jedině kojit...
    a ještě jsem se chtěla zeptat od kdy jste dávali dětem kukuřičné křupky? u staršího syna si velmi matně vybavuju, že je žužlal někdy kolem 9 měsíce, tak jsem si říkala, že by to mladšího třeba mohlo motivovat k tomu pozřít pak i něco jiného...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    pobavilo
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ELIZHANNAH: To je mi jasný, beru každý záchvěv samostatnosti jako dar, který se nemusí často opakovat :)
    Spíš jsem chtěla zopakovat ten fígl se dvěma lžičkama. Protože ač to působí hrozně samozřejmě, už se několik lidí (i matek více dětí) podivovalo, když to viděli v akci...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ANNNA, INUSHKA: holky, užívejte si to, dokud můžete... u nás taky na nějaký čas zabralo mláděti dát do ruky druhou lžičku, podporovala jsem ho, aby jedl samostatně, nějakou dobu i jedl, ale teď (je mu 2,5) už na to kašle, do ruky nevezme lžičku ani za živej svět a ještě prohlašuje "já nemám juky", holomek :) Nechat se krmit je taaaak lákavé.
    MONI
    MONI --- ---
    YMLADRIS: Před vánoci jsem objevila v knihkupectví úžasnou autorku dětských receptů - Annabel Karmel, je hodně populární v Británii a vydala několik knih (já mám http://neoluxor.cz/popularne-naucna/super-recepty-pro-kojence-a-nejmensi-deti--21930/, moje sestra má podobnou http://neoluxor.cz/popularne-naucna/varime-pro-kojence-a-batolata--21947/), jsou v nich doporučené postupy co a jak zavádět v jednotlivých obdobích. Recepty má většinou na 5 porcí, takže toho rovnou vařím víc: 1x na ten den, 1x do ledničky na zítra, 2-3x kelímek do mrazáku.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANNNA: Tohle přesně teď praktikujeme my - druhou lžičku Malvíně a už se jí občas i podaří si něco do té pusinky dopravit. Přesně jak píšeš, experimentuje, zkouší, jak jídlo nabrat, jak lžičku natočit, kterou rukou to bude lepší a jaký vzorek se bude nejlépe vyjímat na mámině tričku :-) Na následný úklid máme psa :-D A zatím teda striktně trvám na tom, že se to bude zkoušet jen s nebarvícím vypratelným jídlem, k rajčatové omáčce a borůvkové přesnídávce jí lžičku vydat odmítám.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: Všechno se sice rukama jíst dá, ale ne vždy to nervy lidí zodpovědných za uklízení vyřeší :) Moje nervy dávají "všechno bez omáčky".

Jinak jedna z nejlepších rad z nyxu je pro mě doporučení dát dítěti do ruky druhou lžičku, jakmile se o to začne hlásit. Nejdřív se v tom hrabala, potom rozhazovala, zkoušela různé konce lžičky a úhly náklonu. Teď (necelých 16 měsíců) už sama zvládne i jogurt. Když chce...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    YMLADRIS: Měla jsem šťastné bezčokoládové dětství díky magické větě "čokoládu nesmím, mám epilepsii" - a teď vidím, že to ulehčilo život (a argumentaci) i rodičům. To, že jsem to ve svých osmácti to po úspěčné léčbě začala dohánět, je už jiná kapitola. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    YMLADRIS: Brzy zjistíš, že VŠECHNO se dá jíst rukama :o)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANNNA: TAPINA: BALAENA: BALAENA: INUSHKA: diky moc. v zasade teda zadne fatalni omyly asi nehrozi. utajit existenci cokolady atd mam v planu taky, diky za podporu proti fronte babicek :)

s tim nesolenim chapu a casem se zacnu vyptavat co varite kolem 1 roku za jidla typu "dite ji s nami", ktera se daji jist rukama a ktera se daji bez ztraty kvetinky dosolovat na taliri...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ADD: Alespoň jim nebudou ve stáří vrzat klouby.
    GIO
    GIO --- ---
    ne..
    ADD
    ADD --- ---
    Co si myslíte o vhodnosti kuřecí tlačenky pro děti? Naše rodina na ní celá ujíždí, je důvod je krotit?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    YMLADRIS: nemám přehled, zkoumám etikety a když se mi něco nezdá, mrknu na web, co to je za éčko a podle uvážení dítěti dám nebo nedám
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: Z tohohle hlediska je dobrý kouknout na etiketu, jako u všeho. Pokud je to rajčatové pyré se solí, cukrem kořením a škrobem, tak proč ne. Pokud to má ještě půlstránky dalších přísad, radši bych pro minidítě omáčku udělala jinak... Ale když jde jenom o ochutnání pár vrtulí z dospěláckého talíře, tak co, jedovatý by to bejt nemělo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam