• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    PETATA
    PETATA --- ---
    GIO: něco podobného měla včera, plněné ricotou a špenátek, jen posypané parmazanem slečna ví, co je dobrý :)

    holky, díky za tipy s brokolicí, ráda vyzkouším
    GIO
    GIO --- ---
    ja nikdy dite neurazim testovinama jen s oliv olejem a parmazanem, to muze jist na kila..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: Poslední dobou si doma všichni potrpíme na brokolici zapečenou s bešamelem a sýrem. Je to jednoduchý a rychlý, malá se toho může ujíst - většinou jde první po příloze a tohle je jedno z mála jídel, kde škemrá o přídavek zeleniny. Dělám to s těstovinami, s bramborami, sneslo by se i s rýží. Naposledy jsem tam místo sýra dala zbytek pečeného kuřete a taky dobrý.

    Jinak těstoviny jsou u nás taky stálice. Malé ke štěstí stačí suché těstoviny se zeleninou na másle...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETATA: těstoviny s brokolicí dělám tyhle: [ PSICHE23 @ Varime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste! ] - chutnají mrněti i dospělým.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PETATA: Já dělám k těstovinám smetanovou omáčku s brokolicí a kukuřicí, úplně jednoduše - na olivovém oleji osmahnu cibulku, na ní orestuju na kostičky nakrájené kuřecí maso. Pak to trochu podleju a přidám na růžičky rozebranou brokolici a kukřici (mraženou nebo sterilovanou) a nechám chvilku pod pokličkou podusit. Ne moc dlouho, aby z brokolice nebylo nahořklé šedivé bláto. Na závěr přidám kelímek kysané smetany a nechám chvilku provařit. Podávám v hlubokých talířích nebo miskách, těstoviny nebo gnocchi přelité omáčkou, na vrchu posypu na ozdobu parmezánem.
    PETATA
    PETATA --- ---
    XMARGE: viď, je to skvělý. Já ho taky na základě zdejších rad trápím dlouho a je božský

    Mám ráda čerstvé těstoviny a v blízkém okolí máme 2 skvělé výrobce. Ale pro malou pořád opakuji dokola své oblíbené těstoviny se špenátem, ale už by to chtělo něco nového
    Napadá Vás, jak třeba zpracovat brokolici? Nebo s čím to kombinovat? Taková ta klasika omáčky s masem, kde jsou těstoviny jako příloha, se u nás nedělají
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Děkuju těm, kdo mi tu radily, abych krůtí stehno pekla fakt dlouho! Myslím, že to byla trissie a ještě někdo... Dala jsem tomu ještě šanci a dneska ho pekla skoro tři hodiny a to maso se rozpadá a je úžasně vláčný a hlavně zmizely ty odporný blány, kvůli kterým se to nedalo jíst. Takže fakt díky, mám dalšího favorita v mase:o)
    MONI
    MONI --- ---
    YMLADRIS: já jsem dala do formy na dort na piškoty domácí přesnídávku (vařená jablka+borůvky, banán) zahuštěnou agarem. Díky těm borůvkám to mělo pěknou fialovou barvu, stačí jich pár.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    YMLADRIS: Já jsem k prvním narozkám dělala jen zakysanka + piškoty a ztuhnout do lednice (zakysaná smetana se může, tvaroh ne, ten se zavádí postupně od toho roka). Dělala jsem jen miniporci pro dítě, takže jsem to už nesladila, ale ochutnávali i dospěláci a chutnalo jim to:o) Kdybych dělala větší dort, tu zakysanou smetanu maličko osladím . Lze proložit drobnějším sladším ovocem - jahody, borůvky, povařený broskve, nektarinky a tak.
    REONA
    REONA --- ---
    TRISSIE: Tenhle recept byl tak před...no, mnoha lety :) v časopise Tom & Jerry (tuším) a u nás doma se dělal nějakých klidně patnáct let ke každé příležitosti. Z mého pohledu se fakt nemůže přejíst :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    YMLADRIS: http://www.apetitonline.cz/recepty/3797-nepeceny-jablkovy-dort.html

    jednoduché, vhodné i pro mimina, osvěžující a lehké - oblíbené i u dospělých.
    Právě dojídám poslední kousek z víkendové oslavy našich dvojčat :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    a ja bych zas rada radu - dort prvni narozeniny - recept - neco jednoducheho - pripadne diky

    jako s ohledem na to ze se nema to mleko a tak... :)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ahoj budu poradat oslavu pro Michelle
    asi od 15 do 18 hodin
    co mi prosim poradite jako obcerstveni pro cca 12 deti a jejich rodice?
    nejmladsimu diteti je 1 rok a nejstarsimu 4...v prumeru je jim tak 2,5 let

    Jelikoz uz bude po obede a jeste pred veceri asi bych nachystala krome narozeninoveho dortu jeste nejake dalsi buchty a kolace mozna muffiny? ovocny salat a nejake ruzne krupky atd. co jedi male deti... a nevim moc jestli mam pripravit i neco slaneho? dekuju


    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA:
    Taky jsem si říkala, a proto dám něco z poslední doby. Dítě poporostlo a už to vypadá spíš jako normální jídlo :) :

    Brokolice zapečená s bešamelem a mozzarelou
    Velmi příjemně překvapila "čína" ze zbytků pečených krůtích stehen, cibule a cukety
    Vepřové pečené v mléce, s brkaší
    Zadělávané kedlubny
    Zapečené brambory (dělám zeleninovou verzi - doprostřed mrkev, hrášek, kukuřici, cibuli, nahoru kostky mraženého špenátu, sýr, kysanku s vejcem)

    Domácí pribiňáky - ty chutnají všem
    Domácí mléčná rýže - u batolete propadák
    Crumble, spousty crumblu... všem chutná
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: super, diky moc, jak prijedeme z hor, vyzkousim (to je tak krasny, kdyz nemusim tyden varit a vymyslet to :) )
    cerpala jsem tu inspiraci z tech vasich jidelnicku a nejak to tu prestalo :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETATA:
    200g rýže (ne parboiled, ideálně kulatozrné, ale snese se i dlouhozrná)
    1l mléka
    sůl, citronová kůra
    3 velká kyselejší jablka
    3 vejce
    4 lžíce cukru
    máslo

    mléko necháme vzkypět se solí a citronovou kůrou. Přidáme předem propláchnutou a okapanou rýži a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Pak ji necháme na velice mírném ohni asi 30 minut bobtnat. Vyndáme citronovou kůru. Rýžovou kaši necháme vychladnout a občas ji promícháme. Do vychladlé kaše přidáme žloutky a cukr. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do kaše. máslem vymazanou formu plníme polovinou kaše, na ni rozdělíme na kousky nakrájená jablka. přidáme druhou polovinu rýže a povrch uhladíme. nákyp poklademe kousky másla a zapékáme v předehřáté troubě 45 minut. Hotový horký nákyp posypeme cukrem se skořicí.
    místo jablek můžeme použít švestky, rebarboru nebo angrešt.

    Já nedávám citronovou kůru a na jablka ještě přisypu rozinky a popráším skořicí. Stejně tak necukruju na závěr a dost často zapomenu na to máslo nahoru :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: s kvetakem ti bohuzel neporadim, ale kdyz uz jsi nacala ten "nakyp", mohla by jsi mi prosim napsat, jak delas ryzovy nakyp? Obcas tu o nem pises, tak bych ho rada vyzkousela
    MONI
    MONI --- ---
    TRISSIE: květák je moc dobrý zapečený se slaninou, případně i s paprikou (http://www.apetitonline.cz/recepty/626-kvetak-zapeceny-s-paprikami-slaninou-a-smetanou.html)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam