• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: Fascinuje mě "je to stálice, syn se po ní může utlouct, dělám ji JEDNOU MĚSÍČNĚ". :-))) U nás když se děti po něčem mohou utlouct, je to minimálně jednou týdně. :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Dávám do "číny" - nejdřív opeču nakrájené maso, aby chytlo křupavé kousky, mezitím nakrouhám na proužky co je zrovna za zeleninu v lednici (cibule, pórek, řapíkatý celer, kedlubna, mrkev, brokolice, cuketa, paprika, zelí... poslední dobou se snažím držet to ve verzi cibule + 2 různé druhy zeleniny), opeču na oleji, zapráším zázvorem. Po chvíli odeberu dětskou porci, zbytek zaliju sojovkou.

    Nejčastěji takhle máme pečené vepřové/krůtí. Zbytky kuřete dávám spíš do salátů.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TRISSIE: Já ho zapékám nebo jen přidávám do těstovin a k tomu hodím co je zrovna po ruce a v lednici (cuketa, řapíkatý celer, brokolice, paprika, hrášek, kukuřice...).

    Dnes jsem ho pokusně (obrané kuřecí paličky z vývaru) přidala k mrkvi a udělala jakoby dušenou s tím kuřetem a se šalvějí, podlila jsem trochou vývaru a na závěr jen kapku smetany na omáčku a paráda, dítko zbodlo k obědu dvě misky :).
    REONA
    REONA --- ---
    TRISSIE: Já miluju kombinaci zbylé maso (kuře, vepř), nastrouhaná jablka, řapíkatý celer, bílý jogurt + dosolit a opepřit, nejvíc mi chutná v sendvičích z toastového chleba.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: vetsinou maso-jogurt zelenina, co je zrovna doma... kure-kukurice-jogurt, v veproveho ji delam pro dospele jenom, co dum da, horcici, okurku, cibuli, takovy ty prasarnicky... pro deti uz nic moc ale, to kdyz uz, tak fakt radeji zamrazim a prihodim treba v pripade potreby do jidla
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HABRENKA: a jaké třeba (pomazánky)?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: jeste delame pomazanky... ale jinak povetsinou zamrazuju na nouzovky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Co děláte se zbylým pečeným/vařeným masem?

    U nás nějak furt něco přebývá. Mám samozřejmě favority (rizoto, rajčatová omáčka na těstoviny, zapečená bramborová kaše, nákypy...), ale inspirace odjinud by se taky šikla...

    Onehdá jsem třeba "objevila kolo" a došlo mi, že zbylé hovězí z rajské (vzhledem k tomu, jak se malej po rajské může utlouct, je to stálice a dělám ji tak jednou měsíčně) můžu zamrazit v troše vývaru a pak přihodit do vývaru z kostí na luxusní polívku. Duh.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NEMYNA:
    To ted resim, ve spouste italskych receptu je cesnek a bez nej to neni ono, jenze mlade ma prdy takze muj oblibeny cuketovy salat i kdyz je v nem fenykl asi neni moc dobry napad ( cuketa, drcena fenyklova seminka, cesnek olivovy olej a kapka octa)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRISSIE: Muz tohle objevil v knizce italske tradicni kuchyne od Marcely Hazan a okamzite jsme to zaradili do jidelnicku, je to moc dobra vec.....ony tam celkove jsou dobre veci ( nikdy bych neverila ze busu ochotna konzumovat drstky, ale s parmazanem jsem kupodivu ochotna byla)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Díky momentálním chuťovým preferencím potomka teď zjišťuju, co všechno se dá podávat s bramborovou kaší. A víte co? Všechno! :o)
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: taky jsem delala podle cuketky, neni v tom citit, neboj... ja jsem tedy mela maso bez kosti, ale je to pak tak krehke, ze to z kosti samo odpadne
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: tenhle recept vypadá moc dobře! Jen víc crcani :)

    Já v tom ten citron necítím, ale kdo ví jak někdo citlivější...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: a není v tom cítit ten citron? Muž teda krom sladko-slané chuti nemá rád ani slano-kyselou :-(

    já ještě koukala na recept podle gurmánky: http://dolcevita.blog.cz/0901/veprove-maso-dusene-v-mlece - zatím všechno, co jsem podle jejího blogu vařila, dopadlo na výbornou.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Už jsem to dělala i s kostí a v pohodě. Mám to obzvlášť ráda s bramborovou kaší s pažitkou (nebo ideálně medvědím česnekem, jestli máš zdroj). Doporučuju dobře padnoucí pekáček, aby bylo maso hodně ponořené v mléce a nemuselas tam mlíka lít tři litry... Dělám to podle pana Cuketky http://www.cuketka.cz/?p=12251 . Pokličku dávám tak napůl - pokud nechám jen malou škvírku, omáčka se nazahustí. Ten recept z apetitu má myslím dost krátký čas (a zbytečně moc surovin).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám tu hezký kousek vepřové pečeně s kostí a absolutně žádný nápad, co s tím :-(

    doplňující podmínky:
    1) vhodné pro batole
    2) uvařitelné ze surovin dostupných v běžné vietnamské večerce
    3) NE kombinace se sladkou chutí (ovoce, med)
    4) ne pečené s knedlíkem a špenátem/zelím (milujeme, ale naposledy bylo dva týdny zpátky)

    nějaké doporučení? koukala jsem na pečené v mléce, něco takového: http://www.apetitonline.cz/recepty/5405-krehka-veprova-pecene-v-mlece.html - někdo tu říkal, že dělává vepřovou v mléce? Jde to i s pečení s kostí?
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    my ted zijem chvili v Italii, tak taky jedem ruzne druhy cerstvych testovin, tak treba vas inspiruju,)

    *losos, spenat, cesnek, pesto, smetana/zak.smet
    *pancetta, porek, pesto, smetana/zak.smet
    *lilek(cukina), sus.rajcata, cerstve rajcata, oliv olej, pesto
    *prosciutto (klobaska/salam/chorizo), sus.rajcata, cerstve rajcata, oliv olej, pesto
    *tunak ze sklenicky, spousty cerstvych rajcat, kapary, cesnek
    +150 ruznych variant, co dum dal, na vrch parmezan a rodicum par kapek palivych paparicek
    male 2 lete smrade si vzdycky pridava,)
    Buon apettito!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PETATA: já dělám z brokolice polévku http://pradobroty.blogspot.cz/2014/02/brokolicovy-krem.html a Přemek se po ní může užrat:o)
    PETATA
    PETATA --- ---
    GIO: něco podobného měla včera, plněné ricotou a špenátek, jen posypané parmazanem slečna ví, co je dobrý :)

    holky, díky za tipy s brokolicí, ráda vyzkouším
    GIO
    GIO --- ---
    ja nikdy dite neurazim testovinama jen s oliv olejem a parmazanem, to muze jist na kila..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam