MIDORI: Já často dělám kuřecí maso se smetanovou omáčkou a těstovinami, do omáčky dávám různou zeleninu, podle momentální chuti a dostupnosti - nejčastěji brokolici, listový špenát, kukuřici, pórek v různých kombinacích. Jinak další z toho, co jsem v poslední době vařila - španělský ptáček (pro dítě místo slaniny plátek libové šunky), pečené kuře, svíčková, vepřový přírodní řízek na kmínu a řapíkatém celeru, rizoto na tisíc způsobů, neostrá varianta chilli con carne, omáčka na těstoviny z rajského protlaku, červených fazolí a kukuřice (může být s masem, slaninou nebo zcela bez masa), francouzské brambory, dneska byl smažený květák.
Když jsem líná dělat něco složitějšího, dáme si k obědu klidně rýžovou nebo krupicovou kaši a teď v létě různé sladké knedlíky s ovocem.