• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MONI
    MONI --- ---
    SEBIEN: cuketa má příjemnou chuť a i konzistenci, takže bych jí nějak moc nekombinovala a nechala dítě vychutnat. Já jsem ji dávala s bramborama, případně k tomu bílé maso (králík, kuře). Místo brambor může být i kuskus, ale to asi až v pozdějším měsíci.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    poraďte, s čím vším se dá udělat cuketu pro sedmiměsíční?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ROXXA: Dělám kaše z kdečeho. Dokud jsem neměla mlýnek na obilí, uvařila jsem celý zrno a mixovala. Funguje to dobře, ale dlouho se to vaří. Teď si doma namelu krupici a vařím tu, je to podstatně rychlejší.

Zrovna pohanka samotná malé teda nejede, takže k ní přidávám cca 1/3 pšeničné krupičky.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    ROXXA: Pohanková krupice, vaří se stejně jako pšeničná krupička (plus jde narozdíl od ní udělat i v mikrovlnce).
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ROXXA: delam kasi z pohankovych vlocek. Ale teda zatim jen pro sebe. Je to v podstate stejne jako klasicka ovesna. (I kdyz tu jsem vlastne nikdy neochutnala :-)
    Od kdy vlastne dite muze pohanku nebo treba tu poh.kasi? Stejne jako jine kase nebo az pozdeji?
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    díky za radu tak ten glukopur tedy nemusi byt špatny.
    každopádně ještě mě napadla jedna věc....ad kaše, občas vařím kaši z kukuřičné mouky (polenty) - povařit. a jde dělat také z pohankové mouky? nebo pohankova kaše jen z pohanky a rozmaširovat to?
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    já občas dělám kaši se zeleninou
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: nejaka divna tradice, nekam jsem sem hazela odkaz na rady k prikrmum a tam prave psali, ze kase na noc je blbost. zni to logicky.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ad kaše, proč se dávaj na noc? Já jsem zvyklá jíst sladký obilný kaše spíš k snídani, tak mi to přijde divný.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ROXXA: Otázka je, jestli to má chutnat tobě, nebo dítěti. Naše dcera (21 měsíců) zbožňuje neslazené kaše vařené opravdu jenom z toho obilí (ječmen, krupice, pohanka, oves...) bez jakékoliv příměsi. Normálně dostává občas i sladký koláč, takže chuť obyčejného bílého cukru zná, ale kaše pořád nadšeně baští ochucené jenom mlíkem...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ROXXA: glukopur je čistý hroznový cukr, čistá glukóza. nic umělého. kupuje se v lékárně
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Ahoj, dotaz ohledně vaření kojeneckých kaší...na netu jsem našla různé recepty, kde se přidavalo nějaké sladidlo glukopur...ani nevim, kde to koupit a moc se mi to do tech kasicek davat nechce....nicmene jsem takto vytvorenou kukuricnou kasi chutnala (z polenty) a teda nic moc, ikdyz tam bylo nakrouhane jablko, tak to moc neosladilo- Slo by pridavat stevii ci sladidlo ze stevie? nebo nejake jine prirodni sladido? jenom malilinko...jeslti to je mozne...jen malinko aby to bylo trochu chutnejsi..myslim pro kojence 8m.
    KEEE
    KEEE --- ---
    MIDORI: na mě už je taky dost mimo :o/
    MORPED
    MORPED --- ---
    MIDORI: jinak my ted meli pecenou zeleninu a skvele na toto fuj vedro pocasi. Brambory,cuketa,mrkev,hokaido-upeces v troupe a je to,mozes posypat ke konci nejakym syrem typu balkan feta apod.Ty snis ty vetsi kousky a male to pekne rozmasirujes.
    MORPED
    MORPED --- ---
    MIDORI: aj na me,ale je to dobra inspirace,ktera lze obmenit na nas masozrouty....snad to chudina tedkon necte!
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MORPED: svatojanska je na me moc vegan, pouziva az moc specialni suroviny, ale pravda, ze ty zeleninovy jidla by se daly
    MORPED
    MORPED --- ---
    MIDORI: jo a jeste ruzne noky -bud s vajickem nebo s tou rajskou,taky koprovka apod.
    Ja se odne inspiruju na facu kucharka ze svatojanu,ma tam zajimave zeleninove jidla,doplnis masem a mas.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIDORI: u našich dětí, co se obědů týká, velmi bodují husté zeleninové polévky. Klidně i třikrát do týdne jako oběd (já byla zvyklá takhle obědvat, co jsem přestala chodit do práce).
    Jinak docela úspěch mívá u dětí vepřová/hovězí v mrkvi, těstoviny s omáčkou na rajčatovém základě, sladká jídla (typu palačinky, rýžový nákyp, ony už zmiňované ovocné knedlíky...)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    INUSHKA: diky :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MIDORI: Úplně jednoduše, já složitá jídla neumím :-) Vepřové plátky naklepu, osolím, posypu mletým kmínem a pro dospělé trochu opepřím. Na oleji zpěním nakrájenou cibuli, na to hodím plátky masa a nechám je z obou stran zatáhnout. Pak je trochu podleju, do šťávy hodím řapíkatý celer nakrájený na malé kousky a ještě trochu celého kmína a dusím pod pokličkou do měkka. Jako příloha je možné skoro cokoliv - rýže, těstoviny, brambory, bramborová kaše, kuskus. Snad akorát knedlíky by se nehodily :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam