• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    MONIA: Alnatura dela bezva pomazanky, vytecnaje treba prichut Ratatouille. Tak jedine mrknout do DM,jestli to v CR maji (ziju v zahranici..).
    Syn taky mleko nesmi, takze ji kombinace chleba+alsan+sunka/marmelada nebo jen zelenina na "maslo".
    MONIA
    MONIA --- ---
    TORUVIEL: mam stesti,ze Matous konzerva neni a docela i me experimenty ji :-)navic s nim doma drzime basu a vice mene mleko nepijem a nejime i my:-) horsi to bude,az mladsi syn zacne nermalne jist....uvidime
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MONIA: Co třeba tahini? Je dobré zvlášť pokud smícháš nesolené tahini s medem. Jinak mě nic jiného nenapadá, moje dcera je navíc mlsná, takže i kdybych jí připravovala všeljaké dobroty, ona zůstává poměrně konzervativní a nerada ochutnává to, co nezná.
    MONIA
    MONIA --- ---
    TORUVIEL: jj znam nekdy z toho neco vyberu. Vegetar./veganske blogy mam zmakle,jen me zajimalo jeszli neni neco co me proste nenapadlo.

BALAENA: stim,ze to bude mit krizene nas taky porad strasili. Naštěstí je čerstvě po testech a dobry ma jen to mliko:-) legrace je,ze do 1,5 let se to nevedelo a vesele valil pul litru kravskeho mleka denne a jogurty miloval. Bylo tezke rmu vysvetlit,ze to najednou nemuze,ale uz je to lepsi :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MONIA: Inspiruju se třeba zde http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/search/label/Pomaz%C3%A1nky
    Ne všechny ty pomazánky jsou bezmléčné, ale má tam dobré ty luštěninové a zeleninové kombinace.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MONIA: já to měla vylepšený o to, že dítě má alergii i na ořechy včetně kokosu, takže kokosový olej nehrozil

mmch mám matný pocit, jestli Lando v mraženém lístkovém těstě nemá bezmléčný tuk. Kdyžtak se na to mrkni, jestli se dostaneš do Kauflandu

jinak na teplých jídlech nic není ani při kombinaci mléko-pšenice-vejce, ale přesně jak říkáš - co na chleba... (a v jeho případě taky z čeho udělat ten chleba)
    MONIA
    MONIA --- ---
    Na peceni hodne pouzivam kokosovy olej a vubec se inspiruju u veganu,i varit tepla jidla uz docela obstojne zvladam,akorat ty snidane/vecere se blbe resi.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MONIA: já jsem totéž řešila před nějakými osmi lety, takže to, co jsem tehdy kupovala, už mezitím x-krát "inovovali"... ale tehdy bývala jedna Flora a jedna Perla ok (tuším Perla Plus vitamíny, kdo ví, jestli se to vůbec ještě dělá), Rama žádná.

I v margarínech v kostce na pečení se dá najít bez mléka, tuším to bývalo mj. Lando z Kauflandu. To teda na chleba nenamažeš, ale do těsta třeba na koláč tam, kde se píše máslo...
    MONIA
    MONIA --- ---
    Jj to jsem nenapsala med,marmeladu jedem furt,nasla jsem jeden margarin flora light by mela byt ok.V9dis pastiku jsem dlouho nedelala a jak ma ryby rad,tak rybicky mu moc nejedou :(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MONIA: marmeláda i med se dají namazat přímo na pečivo, dá se udělat paštika z mletého masa nebo z rozmačkaných olejovek, můžeš si naučit dítě na sádlo se škvarkama...
    a v obchodě prostuduj složení margarínů, sem tam je některý úplně bez mléka, i bez syrovátky nebo mléčného aroma
    MONIA
    MONIA --- ---
    Nase kyselinka by bez svaciny neprezil....pokud se na nejake jidlo zapomene,tak si rekne a nebo je extremne protivny.

Ja spis hledam inspiraci co na snidani a na "chleba" diteti s alergii na mleko/mlecne vyrobky. Pomazanky z lustenin mu moc nejedou,kase snese tak 2x do tydne a to musi mit dobrou naladu. Obcas uz jsem bez fantazie,tak treba tu ma nekdo zkusenost?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAURA: uz jsem se bala, ze mam deti exoty..oba (5,5 roku a 16 mesicu) dlabou jak zjednani a nedat jim dopoledne i odpoledne svacinu tak zdlabnou me ;-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAPINA: hm. moji oba
    synove (9m, 4r) jedi 2-3 svaciny denne (ovoce, zelenina, bily jogurt atd) a k tomu snidani, obed i veceri bez problemu.. apetit kus od kusu asi. (tlusty nejsou podotykam)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo a když uvařím něco, co mu nejede, a odmítám vydat cokoliv jiného, tak mám dojem, že u něj pocit hladu vůbec není vyvinut :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já třeba dodnes nemá jasno v tom, kdy má Jirka hlad a kdy ne. Když má k dispozici jídlo, které má rád, cpal by se pořád. Když jsme venku bez svačiny, opravdu si půl dne na jídlo nevzpomene.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TORUVIEL: doma dítě svačit dopoledne nepotřebuje. kouzlo je hlavně v tom, jak ve škole intenzivně spalujou
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BALAENA: Tak jasně, jestliže je oběd později, tak dopolední svačina proč ne...pauza mezi jídly bude dostatečná.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TORUVIEL: ono taky záleží, jak moc se spaluje. už ve školce říkala učitelka, a teď ve škole tuplem, že vidí, kdo ráno nesnídal, a že přesně na nich pozná, kterou přestávku svačili. bez paliva jsou ve škole nepoužitelní.

dítě snídá před sedmou a na oběd jdou v jednu, ve čtvrt na dvě. bez krabičky se svačinou by nejpozději od třetí vyučovací hodiny nešlo dát do rozvrhu nic intelektuálnějšího než hudebku nebo výtvarku
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TORUVIEL: jo, takovej model si představit umím. Tak naše je ještě malá, to se ještě může mockrát změnit a ke společnému obědu se třeba dopracujeme (dřív masozeleninu jedla taky kdykoli....)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SEBIEN: No, my vstáváme v 6, 6-7 je snídaně, v 11 oběd, asi ve 14-15 je svačina a pak někdy večeře kolem 19h. Bára teď už nespí přes den, dřív jsem si oběd dala sama poté, co jsem jí v 11 dopoledne uložila, teď jíme spolu, ona nemá s obědem v 11 problém, ale jak říkám, nesmí být nacpaná přes dopoledne svačinou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam