• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SEBIEN: takhle jedna matka skoro výhradně kojila do roka, protože její holčička nechtěla jíst a ona jí přeci nebude nutit... až skončila s velkým nedostatkem železa, totálně bez chuti k jídlu a maminka se rozčilovala, že jí nikdo neřekl, že železo z mlíka už po půl roce fakt nestačí....
    LAURA
    LAURA --- ---
    SEBIEN: ono to nakonec nemusi byt ani temi rodici. mam kamaradku, jejiz dcerka byla totalni nezravec. a to presne do ty doby, nez dostala do ruky kureci stehno. :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Jsem teď zrovna v tramvaji slyšela dvě matky, jak četly o tom, že dokud se kojí, maso nepotřebuje. Další kamarádka v nějakých osmi měsících taky maso skoro nedávala. A já přemýšlela, jestli jsem tak divná, když dávám maso vlastně skoro pořád. Beru to tak, že každej to má jinak no.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MORPED: jo, musim uznat, ze jsem na nej byla hrda, jak do sebe cpal to kure dneska...
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: asi neresit,tvoje decko,tvoje zodpovednost,tvoje vec. Bo ja kdybych furt resila pindy nekterych holek,tak me jebne. Hlavne ze deckam chutna ne!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MORPED: :-D no ja betce od roka zacala pomalu davat, co jime my, pravda, ze ten "zlom" pak nastal hrozne rychle, na prvni narozenin ani cheesecake neochutnala a v 16m u kamaradky jedla normalne to, co my a taky na mne koukali dost skrz prsty... natoz u 8m decka :D...
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: asi tak na zacatku leta jsem byla s nejakyma mamkama v ZOO,na obed jsem nam objednala knedlik,zeli a veprove (mel asi cca 16 mesicu) hej to byly pohledy,ze mu davam neco total nezdraveho. No jedno dite dostalo hranolky a druhe rajskou z pytliku,tak nevim,co bylo nezdrave a spatne.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    HABRENKA: malý jsem bramborák šoupla do formičky do trouby a mohla baštit s námi :-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SEBIEN: MORPED: diky, mne proste nejak asi vyskocilo par mesicu, sotva jsem zacala davat "vsechno", tak uz to nechce a prislo mi brzo, ale asi neumre no... ale ten pohled kamaradky, kdyz se ptala, co ji, byl ponekud moc despektu plny :D
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: Krystof taky v 8mi mesicich nechtel nic,co pripominalo kasi,tak jsem mu davala kusy jidla (zeleniny,masa apod.) Presnidavku taky nechtel nikdy,jogurty taky prestal tehda jest,mleko mel ode me.Takze musis prezit ten bordel a to ze to bude dlouho trvat,nez to pozvyka.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HABRENKA: chapu :-).
    ja bych ji i rada nekdy davala kousky, aby mohla sama, ale parkrat uz ji neco zaskocilo, tak moc nevim, jak. Tak aspon rano ma na kostky chleba, pripadne s pruhem kurky si taky poradi...

jeste me napada, rada asi ne pro tebe, zkusenejsi, ale treba nekdo oceni: musela jsem experimentovat s denni dobou, co kdy sni - treba masozeleninu jedine az po poledni, jogurt taky jenom odpoledne. Plus kamaradcina holcicka treba odmita studeny i vlazny, takze i jogurt decentne ohriva. Fakt magie nekdy.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SEBIEN: jo, ja to nejak moc neresim, ale preci jen videt tak "maly" decko jist na kostky nakrajeny kure a brambory mne trochu zarazilo... ale co jsem cekala, velkej kluk no... holt budu hledat inspiraci a ucit se zase jist trochu zdraveji, minuly tyden malem zabil sestru kvuli bramboraku :D
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jo, cesnek uz taky mela. Kdyz varim, varim ji teda zvlast, ze (skoro) stejnych surovin v jinym pomeru a bez koreni, krom vyse zminenyho. Docela se inspiruju slozenim sklenicek nebo slozenim naseho jidla
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jo, i sul nekde je. A to mluvim o Hami, v jinych je i driv. Takze chci rict, ze to asi nemusis moc resit.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HABRENKA: podivej se nekdy na slozeni sklenicek 8+, najdes tam skoro vsechno: testoviny, ryze, mozzarela, ryba, rajcata, fazolky, fazole, samo maso kruta, kure, tele, jehne papriky, jahly + petrzelova nat, tymian, majoranka, libecek, i pepr jsem videla, mliko a smetanu najdes, cely vejce najdes. asi mnozstvi minimalni, ale najdes. toz tak. Zorka je na sklenickach, filtruju to, ale mela toho dost. Plus doma davam cervenou cocku, ted ruzickovou kapustu, varim s tim cibuli nebo fenykl kvuli chuti.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    jdu s trochu asi debilnim dotazem, ale mam nejak vymeteno, tak pripadne pardon... vim, ze uz jedno dite u mne uspesne prvni dva roky zivota a jidla prezilo, ale s druhym mam trochu problem, je mu 8mesicu a uz druhy tyden odmita "jeho" stravu... presnidavky nechtel nikdy, kase trochu akceptoval, obedy miloval, jogurt jak kdy, ale jedl... ted nic z toho ani smykem. mliko jen ode mne, dneska poprve vypil asi 50ml um, protoze proste moje uz nebylo, tak se nakonec nechal presvedcit. krupky a piskoty by jedl... co s nim? zkusit mu varit to, co muze jist rukama a doufat, ze se naji a nejak prezit ten silenej bordel? v ramci pokusu dneska dostal to, co my (ano, trochu se stydim, ale fakt nevim, kdy mu co "muzu" zacit davat...), takze mel vareny brambory v lehce a pozde osoleny vode (prisly mi uplne jalovy) a k tomu libovy maso z pecenyho kurete, z "vnitrku" stehna = neslany, netucny... ma jen dva zuby a byl nadsenej a snedl to... takze mu zitra skocim na trh pro mrkev, mozna kvetak, testoviny... nemam tucha, co "tyhle" deti jedi, starsi jedla vicemene jako prumerny decko, kase, mackanou stravu a tak v pohode...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    MONIA: Alnatura dela bezva pomazanky, vytecnaje treba prichut Ratatouille. Tak jedine mrknout do DM,jestli to v CR maji (ziju v zahranici..).
    Syn taky mleko nesmi, takze ji kombinace chleba+alsan+sunka/marmelada nebo jen zelenina na "maslo".
    MONIA
    MONIA --- ---
    TORUVIEL: mam stesti,ze Matous konzerva neni a docela i me experimenty ji :-)navic s nim doma drzime basu a vice mene mleko nepijem a nejime i my:-) horsi to bude,az mladsi syn zacne nermalne jist....uvidime
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MONIA: Co třeba tahini? Je dobré zvlášť pokud smícháš nesolené tahini s medem. Jinak mě nic jiného nenapadá, moje dcera je navíc mlsná, takže i kdybych jí připravovala všeljaké dobroty, ona zůstává poměrně konzervativní a nerada ochutnává to, co nezná.
    MONIA
    MONIA --- ---
    TORUVIEL: jj znam nekdy z toho neco vyberu. Vegetar./veganske blogy mam zmakle,jen me zajimalo jeszli neni neco co me proste nenapadlo.

BALAENA: stim,ze to bude mit krizene nas taky porad strasili. Naštěstí je čerstvě po testech a dobry ma jen to mliko:-) legrace je,ze do 1,5 let se to nevedelo a vesele valil pul litru kravskeho mleka denne a jogurty miloval. Bylo tezke rmu vysvetlit,ze to najednou nemuze,ale uz je to lepsi :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MONIA: Inspiruju se třeba zde http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/search/label/Pomaz%C3%A1nky
    Ne všechny ty pomazánky jsou bezmléčné, ale má tam dobré ty luštěninové a zeleninové kombinace.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MONIA: já to měla vylepšený o to, že dítě má alergii i na ořechy včetně kokosu, takže kokosový olej nehrozil

mmch mám matný pocit, jestli Lando v mraženém lístkovém těstě nemá bezmléčný tuk. Kdyžtak se na to mrkni, jestli se dostaneš do Kauflandu

jinak na teplých jídlech nic není ani při kombinaci mléko-pšenice-vejce, ale přesně jak říkáš - co na chleba... (a v jeho případě taky z čeho udělat ten chleba)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam