• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jo, i sul nekde je. A to mluvim o Hami, v jinych je i driv. Takze chci rict, ze to asi nemusis moc resit.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HABRENKA: podivej se nekdy na slozeni sklenicek 8+, najdes tam skoro vsechno: testoviny, ryze, mozzarela, ryba, rajcata, fazolky, fazole, samo maso kruta, kure, tele, jehne papriky, jahly + petrzelova nat, tymian, majoranka, libecek, i pepr jsem videla, mliko a smetanu najdes, cely vejce najdes. asi mnozstvi minimalni, ale najdes. toz tak. Zorka je na sklenickach, filtruju to, ale mela toho dost. Plus doma davam cervenou cocku, ted ruzickovou kapustu, varim s tim cibuli nebo fenykl kvuli chuti.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    jdu s trochu asi debilnim dotazem, ale mam nejak vymeteno, tak pripadne pardon... vim, ze uz jedno dite u mne uspesne prvni dva roky zivota a jidla prezilo, ale s druhym mam trochu problem, je mu 8mesicu a uz druhy tyden odmita "jeho" stravu... presnidavky nechtel nikdy, kase trochu akceptoval, obedy miloval, jogurt jak kdy, ale jedl... ted nic z toho ani smykem. mliko jen ode mne, dneska poprve vypil asi 50ml um, protoze proste moje uz nebylo, tak se nakonec nechal presvedcit. krupky a piskoty by jedl... co s nim? zkusit mu varit to, co muze jist rukama a doufat, ze se naji a nejak prezit ten silenej bordel? v ramci pokusu dneska dostal to, co my (ano, trochu se stydim, ale fakt nevim, kdy mu co "muzu" zacit davat...), takze mel vareny brambory v lehce a pozde osoleny vode (prisly mi uplne jalovy) a k tomu libovy maso z pecenyho kurete, z "vnitrku" stehna = neslany, netucny... ma jen dva zuby a byl nadsenej a snedl to... takze mu zitra skocim na trh pro mrkev, mozna kvetak, testoviny... nemam tucha, co "tyhle" deti jedi, starsi jedla vicemene jako prumerny decko, kase, mackanou stravu a tak v pohode...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    MONIA: Alnatura dela bezva pomazanky, vytecnaje treba prichut Ratatouille. Tak jedine mrknout do DM,jestli to v CR maji (ziju v zahranici..).
    Syn taky mleko nesmi, takze ji kombinace chleba+alsan+sunka/marmelada nebo jen zelenina na "maslo".
    MONIA
    MONIA --- ---
    TORUVIEL: mam stesti,ze Matous konzerva neni a docela i me experimenty ji :-)navic s nim doma drzime basu a vice mene mleko nepijem a nejime i my:-) horsi to bude,az mladsi syn zacne nermalne jist....uvidime
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MONIA: Co třeba tahini? Je dobré zvlášť pokud smícháš nesolené tahini s medem. Jinak mě nic jiného nenapadá, moje dcera je navíc mlsná, takže i kdybych jí připravovala všeljaké dobroty, ona zůstává poměrně konzervativní a nerada ochutnává to, co nezná.
    MONIA
    MONIA --- ---
    TORUVIEL: jj znam nekdy z toho neco vyberu. Vegetar./veganske blogy mam zmakle,jen me zajimalo jeszli neni neco co me proste nenapadlo.

BALAENA: stim,ze to bude mit krizene nas taky porad strasili. Naštěstí je čerstvě po testech a dobry ma jen to mliko:-) legrace je,ze do 1,5 let se to nevedelo a vesele valil pul litru kravskeho mleka denne a jogurty miloval. Bylo tezke rmu vysvetlit,ze to najednou nemuze,ale uz je to lepsi :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MONIA: Inspiruju se třeba zde http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/search/label/Pomaz%C3%A1nky
    Ne všechny ty pomazánky jsou bezmléčné, ale má tam dobré ty luštěninové a zeleninové kombinace.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MONIA: já to měla vylepšený o to, že dítě má alergii i na ořechy včetně kokosu, takže kokosový olej nehrozil

mmch mám matný pocit, jestli Lando v mraženém lístkovém těstě nemá bezmléčný tuk. Kdyžtak se na to mrkni, jestli se dostaneš do Kauflandu

jinak na teplých jídlech nic není ani při kombinaci mléko-pšenice-vejce, ale přesně jak říkáš - co na chleba... (a v jeho případě taky z čeho udělat ten chleba)
    MONIA
    MONIA --- ---
    Na peceni hodne pouzivam kokosovy olej a vubec se inspiruju u veganu,i varit tepla jidla uz docela obstojne zvladam,akorat ty snidane/vecere se blbe resi.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MONIA: já jsem totéž řešila před nějakými osmi lety, takže to, co jsem tehdy kupovala, už mezitím x-krát "inovovali"... ale tehdy bývala jedna Flora a jedna Perla ok (tuším Perla Plus vitamíny, kdo ví, jestli se to vůbec ještě dělá), Rama žádná.

I v margarínech v kostce na pečení se dá najít bez mléka, tuším to bývalo mj. Lando z Kauflandu. To teda na chleba nenamažeš, ale do těsta třeba na koláč tam, kde se píše máslo...
    MONIA
    MONIA --- ---
    Jj to jsem nenapsala med,marmeladu jedem furt,nasla jsem jeden margarin flora light by mela byt ok.V9dis pastiku jsem dlouho nedelala a jak ma ryby rad,tak rybicky mu moc nejedou :(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MONIA: marmeláda i med se dají namazat přímo na pečivo, dá se udělat paštika z mletého masa nebo z rozmačkaných olejovek, můžeš si naučit dítě na sádlo se škvarkama...
    a v obchodě prostuduj složení margarínů, sem tam je některý úplně bez mléka, i bez syrovátky nebo mléčného aroma
    MONIA
    MONIA --- ---
    Nase kyselinka by bez svaciny neprezil....pokud se na nejake jidlo zapomene,tak si rekne a nebo je extremne protivny.

Ja spis hledam inspiraci co na snidani a na "chleba" diteti s alergii na mleko/mlecne vyrobky. Pomazanky z lustenin mu moc nejedou,kase snese tak 2x do tydne a to musi mit dobrou naladu. Obcas uz jsem bez fantazie,tak treba tu ma nekdo zkusenost?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAURA: uz jsem se bala, ze mam deti exoty..oba (5,5 roku a 16 mesicu) dlabou jak zjednani a nedat jim dopoledne i odpoledne svacinu tak zdlabnou me ;-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAPINA: hm. moji oba
    synove (9m, 4r) jedi 2-3 svaciny denne (ovoce, zelenina, bily jogurt atd) a k tomu snidani, obed i veceri bez problemu.. apetit kus od kusu asi. (tlusty nejsou podotykam)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo a když uvařím něco, co mu nejede, a odmítám vydat cokoliv jiného, tak mám dojem, že u něj pocit hladu vůbec není vyvinut :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já třeba dodnes nemá jasno v tom, kdy má Jirka hlad a kdy ne. Když má k dispozici jídlo, které má rád, cpal by se pořád. Když jsme venku bez svačiny, opravdu si půl dne na jídlo nevzpomene.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TORUVIEL: doma dítě svačit dopoledne nepotřebuje. kouzlo je hlavně v tom, jak ve škole intenzivně spalujou
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BALAENA: Tak jasně, jestliže je oběd později, tak dopolední svačina proč ne...pauza mezi jídly bude dostatečná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam