• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    MORPED: no, presne. jako by sklenicky byly nejaka zaruka (nejen) biodokonalosti. s tema jsem vydrzela chvili a nebo je brala nekde na cesty, to se urcite hodi. ale velmi rychle jsem presla doma na vlastni vareni a dite to zjevne ocenilo.
    MORPED
    MORPED --- ---
    GIO: taky to nechapu,ale ono to holky kupuji furt 17ti mesicnim detem sklenicky.Ja bych se vyprdla,beztka by to nejedl,bo je to kasovite!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    XMARGE: jo, to uz jsem tady od vas poucena, taky jsem to uz rikala kamradce, ktera zvazovala, jestli zacinat s prikrmama, kdyz to kojeni je tak pohodlny. Zacala.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    XMARGE: a když jsme tak u toho, tak podáváním jen kuřecího masa to taky dvakrát nevytrhnete. aspoň krůtí (kde tmavší, tj. třeba stehno, je lepší než prsa), ale líp telecí, jehněčí, hovězí...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SEBIEN: takhle jedna matka skoro výhradně kojila do roka, protože její holčička nechtěla jíst a ona jí přeci nebude nutit... až skončila s velkým nedostatkem železa, totálně bez chuti k jídlu a maminka se rozčilovala, že jí nikdo neřekl, že železo z mlíka už po půl roce fakt nestačí....
    GIO
    GIO --- ---
    by me zajimalo, co je tak nechutne nezdraveho na knedliku zeli a masu.) od roka dite jedlo (domaci) svickovou , jeho od dva mesice mladsi bratranec jeste tak o tri mesice driv, a to z rukou detske sestry.. tak nevim, jsou horsi veci, ktere jsem diteti delsi dobu odpirala, ale tyhle zaslepene soudy, ez dite ji to nebo to, to fakt nechapu.. a presne, pak tomu zdrave krmenemu drahouskovi koupi hranolky:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LAURA: jj, to známe, i odsud, ale tyhle matky si nestěžovaly, děti byly něco mezi třičtvrtě rokem a rokem a půl (i podle řeči), jen si sdělovaly, co která vaří :). A ta kamarádčina holka taky baští celkem slušně....
    LAURA
    LAURA --- ---
    SEBIEN: ono to nakonec nemusi byt ani temi rodici. mam kamaradku, jejiz dcerka byla totalni nezravec. a to presne do ty doby, nez dostala do ruky kureci stehno. :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Jsem teď zrovna v tramvaji slyšela dvě matky, jak četly o tom, že dokud se kojí, maso nepotřebuje. Další kamarádka v nějakých osmi měsících taky maso skoro nedávala. A já přemýšlela, jestli jsem tak divná, když dávám maso vlastně skoro pořád. Beru to tak, že každej to má jinak no.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MORPED: jo, musim uznat, ze jsem na nej byla hrda, jak do sebe cpal to kure dneska...
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: asi neresit,tvoje decko,tvoje zodpovednost,tvoje vec. Bo ja kdybych furt resila pindy nekterych holek,tak me jebne. Hlavne ze deckam chutna ne!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MORPED: :-D no ja betce od roka zacala pomalu davat, co jime my, pravda, ze ten "zlom" pak nastal hrozne rychle, na prvni narozenin ani cheesecake neochutnala a v 16m u kamaradky jedla normalne to, co my a taky na mne koukali dost skrz prsty... natoz u 8m decka :D...
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: asi tak na zacatku leta jsem byla s nejakyma mamkama v ZOO,na obed jsem nam objednala knedlik,zeli a veprove (mel asi cca 16 mesicu) hej to byly pohledy,ze mu davam neco total nezdraveho. No jedno dite dostalo hranolky a druhe rajskou z pytliku,tak nevim,co bylo nezdrave a spatne.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    HABRENKA: malý jsem bramborák šoupla do formičky do trouby a mohla baštit s námi :-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SEBIEN: MORPED: diky, mne proste nejak asi vyskocilo par mesicu, sotva jsem zacala davat "vsechno", tak uz to nechce a prislo mi brzo, ale asi neumre no... ale ten pohled kamaradky, kdyz se ptala, co ji, byl ponekud moc despektu plny :D
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: Krystof taky v 8mi mesicich nechtel nic,co pripominalo kasi,tak jsem mu davala kusy jidla (zeleniny,masa apod.) Presnidavku taky nechtel nikdy,jogurty taky prestal tehda jest,mleko mel ode me.Takze musis prezit ten bordel a to ze to bude dlouho trvat,nez to pozvyka.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HABRENKA: chapu :-).
    ja bych ji i rada nekdy davala kousky, aby mohla sama, ale parkrat uz ji neco zaskocilo, tak moc nevim, jak. Tak aspon rano ma na kostky chleba, pripadne s pruhem kurky si taky poradi...

jeste me napada, rada asi ne pro tebe, zkusenejsi, ale treba nekdo oceni: musela jsem experimentovat s denni dobou, co kdy sni - treba masozeleninu jedine az po poledni, jogurt taky jenom odpoledne. Plus kamaradcina holcicka treba odmita studeny i vlazny, takze i jogurt decentne ohriva. Fakt magie nekdy.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SEBIEN: jo, ja to nejak moc neresim, ale preci jen videt tak "maly" decko jist na kostky nakrajeny kure a brambory mne trochu zarazilo... ale co jsem cekala, velkej kluk no... holt budu hledat inspiraci a ucit se zase jist trochu zdraveji, minuly tyden malem zabil sestru kvuli bramboraku :D
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jo, cesnek uz taky mela. Kdyz varim, varim ji teda zvlast, ze (skoro) stejnych surovin v jinym pomeru a bez koreni, krom vyse zminenyho. Docela se inspiruju slozenim sklenicek nebo slozenim naseho jidla
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jo, i sul nekde je. A to mluvim o Hami, v jinych je i driv. Takze chci rict, ze to asi nemusis moc resit.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HABRENKA: podivej se nekdy na slozeni sklenicek 8+, najdes tam skoro vsechno: testoviny, ryze, mozzarela, ryba, rajcata, fazolky, fazole, samo maso kruta, kure, tele, jehne papriky, jahly + petrzelova nat, tymian, majoranka, libecek, i pepr jsem videla, mliko a smetanu najdes, cely vejce najdes. asi mnozstvi minimalni, ale najdes. toz tak. Zorka je na sklenickach, filtruju to, ale mela toho dost. Plus doma davam cervenou cocku, ted ruzickovou kapustu, varim s tim cibuli nebo fenykl kvuli chuti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam