• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    GIO
    GIO --- ---
    MORPED: no, presne. jako by sklenicky byly nejaka zaruka (nejen) biodokonalosti. s tema jsem vydrzela chvili a nebo je brala nekde na cesty, to se urcite hodi. ale velmi rychle jsem presla doma na vlastni vareni a dite to zjevne ocenilo.
    MORPED
    MORPED --- ---
    GIO: taky to nechapu,ale ono to holky kupuji furt 17ti mesicnim detem sklenicky.Ja bych se vyprdla,beztka by to nejedl,bo je to kasovite!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    XMARGE: jo, to uz jsem tady od vas poucena, taky jsem to uz rikala kamradce, ktera zvazovala, jestli zacinat s prikrmama, kdyz to kojeni je tak pohodlny. Zacala.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    XMARGE: a když jsme tak u toho, tak podáváním jen kuřecího masa to taky dvakrát nevytrhnete. aspoň krůtí (kde tmavší, tj. třeba stehno, je lepší než prsa), ale líp telecí, jehněčí, hovězí...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SEBIEN: takhle jedna matka skoro výhradně kojila do roka, protože její holčička nechtěla jíst a ona jí přeci nebude nutit... až skončila s velkým nedostatkem železa, totálně bez chuti k jídlu a maminka se rozčilovala, že jí nikdo neřekl, že železo z mlíka už po půl roce fakt nestačí....
    GIO
    GIO --- ---
    by me zajimalo, co je tak nechutne nezdraveho na knedliku zeli a masu.) od roka dite jedlo (domaci) svickovou , jeho od dva mesice mladsi bratranec jeste tak o tri mesice driv, a to z rukou detske sestry.. tak nevim, jsou horsi veci, ktere jsem diteti delsi dobu odpirala, ale tyhle zaslepene soudy, ez dite ji to nebo to, to fakt nechapu.. a presne, pak tomu zdrave krmenemu drahouskovi koupi hranolky:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LAURA: jj, to známe, i odsud, ale tyhle matky si nestěžovaly, děti byly něco mezi třičtvrtě rokem a rokem a půl (i podle řeči), jen si sdělovaly, co která vaří :). A ta kamarádčina holka taky baští celkem slušně....
    LAURA
    LAURA --- ---
    SEBIEN: ono to nakonec nemusi byt ani temi rodici. mam kamaradku, jejiz dcerka byla totalni nezravec. a to presne do ty doby, nez dostala do ruky kureci stehno. :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Jsem teď zrovna v tramvaji slyšela dvě matky, jak četly o tom, že dokud se kojí, maso nepotřebuje. Další kamarádka v nějakých osmi měsících taky maso skoro nedávala. A já přemýšlela, jestli jsem tak divná, když dávám maso vlastně skoro pořád. Beru to tak, že každej to má jinak no.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MORPED: jo, musim uznat, ze jsem na nej byla hrda, jak do sebe cpal to kure dneska...
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: asi neresit,tvoje decko,tvoje zodpovednost,tvoje vec. Bo ja kdybych furt resila pindy nekterych holek,tak me jebne. Hlavne ze deckam chutna ne!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MORPED: :-D no ja betce od roka zacala pomalu davat, co jime my, pravda, ze ten "zlom" pak nastal hrozne rychle, na prvni narozenin ani cheesecake neochutnala a v 16m u kamaradky jedla normalne to, co my a taky na mne koukali dost skrz prsty... natoz u 8m decka :D...
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: asi tak na zacatku leta jsem byla s nejakyma mamkama v ZOO,na obed jsem nam objednala knedlik,zeli a veprove (mel asi cca 16 mesicu) hej to byly pohledy,ze mu davam neco total nezdraveho. No jedno dite dostalo hranolky a druhe rajskou z pytliku,tak nevim,co bylo nezdrave a spatne.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    HABRENKA: malý jsem bramborák šoupla do formičky do trouby a mohla baštit s námi :-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SEBIEN: MORPED: diky, mne proste nejak asi vyskocilo par mesicu, sotva jsem zacala davat "vsechno", tak uz to nechce a prislo mi brzo, ale asi neumre no... ale ten pohled kamaradky, kdyz se ptala, co ji, byl ponekud moc despektu plny :D
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: Krystof taky v 8mi mesicich nechtel nic,co pripominalo kasi,tak jsem mu davala kusy jidla (zeleniny,masa apod.) Presnidavku taky nechtel nikdy,jogurty taky prestal tehda jest,mleko mel ode me.Takze musis prezit ten bordel a to ze to bude dlouho trvat,nez to pozvyka.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HABRENKA: chapu :-).
    ja bych ji i rada nekdy davala kousky, aby mohla sama, ale parkrat uz ji neco zaskocilo, tak moc nevim, jak. Tak aspon rano ma na kostky chleba, pripadne s pruhem kurky si taky poradi...

jeste me napada, rada asi ne pro tebe, zkusenejsi, ale treba nekdo oceni: musela jsem experimentovat s denni dobou, co kdy sni - treba masozeleninu jedine az po poledni, jogurt taky jenom odpoledne. Plus kamaradcina holcicka treba odmita studeny i vlazny, takze i jogurt decentne ohriva. Fakt magie nekdy.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SEBIEN: jo, ja to nejak moc neresim, ale preci jen videt tak "maly" decko jist na kostky nakrajeny kure a brambory mne trochu zarazilo... ale co jsem cekala, velkej kluk no... holt budu hledat inspiraci a ucit se zase jist trochu zdraveji, minuly tyden malem zabil sestru kvuli bramboraku :D
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jo, cesnek uz taky mela. Kdyz varim, varim ji teda zvlast, ze (skoro) stejnych surovin v jinym pomeru a bez koreni, krom vyse zminenyho. Docela se inspiruju slozenim sklenicek nebo slozenim naseho jidla
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jo, i sul nekde je. A to mluvim o Hami, v jinych je i driv. Takze chci rict, ze to asi nemusis moc resit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam