• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MONI
    MONI --- ---
    ROXXA: Přesnídávka se dělá jednoduše: ovoce umyješ, oloupeš, zbavíš jádřinců, nakrájíš na malé kousky. Do hrnce dáš jen trochu vody po dně, ovoce uvaříš doměkka a pak rozmixuješ. Ještě horké plníš do skleniček, který stačí na chvíli obrátit dnem vzhůru aby se zavařily. Kyselé ovoce můžeš zkombinovat s nějakým sladkým, např. s banánem. Ten se ale nemusí vařit, stačí ho čerstvý rozmačkat vidličkou a smíchat s částí hotové přesnídávky. Nebo při vaření hrušek můžeš přidat z mrazáku pár borůvek. Samotná hruška je projímavá, banán a borůvky fungují opačně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    K prvním narozeninám jsem udělala klasický piškotový korpus (domácí, není v něm nic, co by roční dítě nemohlo) s vrstvou tvarohu na oslavu toho, že od roku už se může a čerstvým sezónním ovocem (u nás to byly jahody). Vypadalo to jako normální lidský dort a chutnalo to všem :o)
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    a co zelva?
    Piškotová želva recept - Vareni.cz
    http://recepty.vareni.cz/piskotova-zelva/
    zvladnou i nepecici typy,)

PETATA
    PETATA --- ---
    ROXXA: myslim, ze k prvnim narozeninam vetsina z nas dava jablecny dort (rozvar) s piskoty
    btw ted jsem delala pul napul s hruskami

i kdyz doma dostala tento a na ofiko velke oslave probehl klasicky dort (bananovy) s marcipanovym potahem a samozrejme ochutnala
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Ahoj, za necelý měsíc bude mít kluk první narozeniny a já přemýšlím nad dortem, jaký asi tak můžu ročnímu dítěti udělat. Sháním nějaký recept.pečení jde zatím mimo mě, ale k prvním narozeninám to musí dát a musí být něco. ?

A ještě dotaz č.2, koupila jsme pro synka hrušky, ale jsou tvrdší a kyselejší... tak bych z nich ráda udělal kašičku a zavařila do skleničky (aby změkly a měli sladší chuť), ale nemám ani šajn jak na to, nevíte někdo? nebo udělat to jako kompot?
    GIO
    GIO --- ---
    ajaj))
    MORPED
    MORPED --- ---
    GIO: jo a s tou zarukou tech biosklenicek.....nevim,ale byla jsme na brigade v hame babice. Stacilo,hamanky apod veci bych decku nikdy nedala.
    GIO
    GIO --- ---
    MORPED: no, presne. jako by sklenicky byly nejaka zaruka (nejen) biodokonalosti. s tema jsem vydrzela chvili a nebo je brala nekde na cesty, to se urcite hodi. ale velmi rychle jsem presla doma na vlastni vareni a dite to zjevne ocenilo.
    MORPED
    MORPED --- ---
    GIO: taky to nechapu,ale ono to holky kupuji furt 17ti mesicnim detem sklenicky.Ja bych se vyprdla,beztka by to nejedl,bo je to kasovite!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    XMARGE: jo, to uz jsem tady od vas poucena, taky jsem to uz rikala kamradce, ktera zvazovala, jestli zacinat s prikrmama, kdyz to kojeni je tak pohodlny. Zacala.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    XMARGE: a když jsme tak u toho, tak podáváním jen kuřecího masa to taky dvakrát nevytrhnete. aspoň krůtí (kde tmavší, tj. třeba stehno, je lepší než prsa), ale líp telecí, jehněčí, hovězí...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SEBIEN: takhle jedna matka skoro výhradně kojila do roka, protože její holčička nechtěla jíst a ona jí přeci nebude nutit... až skončila s velkým nedostatkem železa, totálně bez chuti k jídlu a maminka se rozčilovala, že jí nikdo neřekl, že železo z mlíka už po půl roce fakt nestačí....
    GIO
    GIO --- ---
    by me zajimalo, co je tak nechutne nezdraveho na knedliku zeli a masu.) od roka dite jedlo (domaci) svickovou , jeho od dva mesice mladsi bratranec jeste tak o tri mesice driv, a to z rukou detske sestry.. tak nevim, jsou horsi veci, ktere jsem diteti delsi dobu odpirala, ale tyhle zaslepene soudy, ez dite ji to nebo to, to fakt nechapu.. a presne, pak tomu zdrave krmenemu drahouskovi koupi hranolky:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LAURA: jj, to známe, i odsud, ale tyhle matky si nestěžovaly, děti byly něco mezi třičtvrtě rokem a rokem a půl (i podle řeči), jen si sdělovaly, co která vaří :). A ta kamarádčina holka taky baští celkem slušně....
    LAURA
    LAURA --- ---
    SEBIEN: ono to nakonec nemusi byt ani temi rodici. mam kamaradku, jejiz dcerka byla totalni nezravec. a to presne do ty doby, nez dostala do ruky kureci stehno. :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Jsem teď zrovna v tramvaji slyšela dvě matky, jak četly o tom, že dokud se kojí, maso nepotřebuje. Další kamarádka v nějakých osmi měsících taky maso skoro nedávala. A já přemýšlela, jestli jsem tak divná, když dávám maso vlastně skoro pořád. Beru to tak, že každej to má jinak no.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MORPED: jo, musim uznat, ze jsem na nej byla hrda, jak do sebe cpal to kure dneska...
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: asi neresit,tvoje decko,tvoje zodpovednost,tvoje vec. Bo ja kdybych furt resila pindy nekterych holek,tak me jebne. Hlavne ze deckam chutna ne!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MORPED: :-D no ja betce od roka zacala pomalu davat, co jime my, pravda, ze ten "zlom" pak nastal hrozne rychle, na prvni narozenin ani cheesecake neochutnala a v 16m u kamaradky jedla normalne to, co my a taky na mne koukali dost skrz prsty... natoz u 8m decka :D...
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: asi tak na zacatku leta jsem byla s nejakyma mamkama v ZOO,na obed jsem nam objednala knedlik,zeli a veprove (mel asi cca 16 mesicu) hej to byly pohledy,ze mu davam neco total nezdraveho. No jedno dite dostalo hranolky a druhe rajskou z pytliku,tak nevim,co bylo nezdrave a spatne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam