• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    GILLIATT: jo no.. moje dite ze vseho nejvic miluje suchou ryzi
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MIDORI: Já se někdy divím, jak se ty děti dokáží správně vyvíjet i při té jednotvárné stravě, synovec jel jednu dobu jen na bořkových těstovinách s olivovým olejem a vanilkovém tvarohu a je celkem zdravý a v pohodě:)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    GILLIATT:polivky delam pomerne casto, ale da si jenom porkovou a vyvar, jiny nechce .. Manzel uz porkovou nesnasi, jak ji delam skoro porad :-)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MIDORI: a co treba ruzny polivky na veceri, nahazi se zelenina do vody, uvari, rozmixuje, prida se vajicko nebo smetana, je to celkem rychle. Porkova, mrkvova, kvetakova, brokolicova...
    GIO
    GIO --- ---
    jak je to se slanymi druhy syru u malych deti? ctu tu balkan, slycham i nivu a pod. ja to nedavam ani skoro petiletemu teda..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    diky, vejce delam docela casto, driv je jedla rada, ale ted je vubec nechce. On je totiz problem, ze se v jidle docela zhorsila a to, co driv v pohode snedla, ted nechce ..
    REONA
    REONA --- ---
    MIDORI: Vajíčka. U nás nejvíc jedou míchaná, pro malou je dělám zvlášť a nijak nedochucuji, jen na troše oleje umíchám. Občas u babičky zbaští s chutí i vařené. Střídám k snídani i k večeři, podle toho kdy jí potřebuju nacpat :)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    MIDORI: věk?
    - zeleninové karbanátky s ovesnýma vločkama (případně +kečup) - můžou se utlouct
    - selský jogurt přelitý přes nakrájený banán a posypané Grankem - slast i pro mě :)
    - kukuřičná kaše (instant kukuřičná kaše - polenta v mléce a másle + sůl trochu) posypaná strouhaným balkánským sýrem
    - ovovcný snídaňový salát: základ banán + jablko (+ případně další ovoce) + lžička medu + bílý selský jogurt + ovesné vločky (přelité vařící vodou, aby změkly) + pokud snesou v tom lněné semínko
    - k večeři je super šopský salát - ze zeleniny kzterou jedí, dá se i strouhaná mrkev přidat) a krom struhaného balkánu lze přidat i lehce osmahlé kuřecí maso
    - spešl hrachová kaše - se smaženou cibulkou + koření sladká paprika, a ten olej z cibulky přidávám místo másla do uvařeného hrachu + mixér + sůl, dolévám vodou/mlékem na požadovanou konzistenci, umí to tuhnout. Dospělá varianta je s přidaným lisovaným česnekem a po tom se zas můžem utlouct my :)
    - klasika špagety(vrtule + červená omáčka ( + mleté hovězí na cibulce a bazalce)
    - rajská polévka s těstovinami ve tvaru zvířátek - dost jich v porci
    - škoda, že naše děti nejí vejce, jinak by byla k večeři super i omeleta s nějakou zeleninou či šunkou, žampionky..

Pečiva mají děti minimálně, jen když nestíhám..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Prosim o nejake tipy na snidane a vecere. Tocim dokola ovesnou kasi, chleba s cimkoliv, palacinky .. Mala uz to zacina bojkotovat (teda krome palacinek, ale ty nehodlam delat denne)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GIO: Jop, to jsem nezkoušela :)
    GIO
    GIO --- ---
    SAAYURI: ja mam problem s jogurtem, ktery se mrazi, nikdy mi to po tom rozmrazeni nechutna.. zkouseno jako "nanuk" napr...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    To mi pripomina podobnou vec na snidane / snacky :)

Do muffin formicek granolu/musli, jednu az dve lzice jogurtu, na to ovoce :) Zamrazit, nasypat do pytliku do mrazaku a vytahovat 15 minut pred snidani :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tip na něco do ruky - uvařenou zeleninu smíchat s rozšlehaným vejcem, dát to formiček na muffiny a nechat zapéct v troubě. Určitě by to udrželo i drobné těstoviny. Dobré jako svačina na ven :).
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    jasne, ono vegetariani a vegani jedi jen sojove maso a sojove parky z toho duvodu ze jim hrozne chybi maso...holky , ted jste na to kaply...((((((((((((+:
    Tady se clovek i pobavi....
    OXIS
    OXIS --- ---
    ADD: když ono je poměrně dost vege lidí, kteří maso (mlíko) přestali jíst z etických důvodů, ale chuť mají pořád.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ADD: to mas jako cuketove bramoraky nebo babovku, když pominu to že tady je zvykem vypěstovat cuketu do velikosti kyje na mamuta, nikdo se neobtezuje vařit recepty určené pro cuketu , ale snaží se to "teda nějak zpracovat no"
    ADD
    ADD --- ---
    Mně kdysi přišlo obzvlášť vtipné "sojové maso" a "sojové párky". Postoj "nechci jíst mrtvoly, ale chci, aby to, co jím, vypadalo jako zpracované mrtvoly" je roztomilý. Možná, že dneska už se tomu říká jinak, ale snahu zpracovat rostlinné produkty tak, aby to vypadalo jako klasické jídlo od babičky, pozoruju stále. Přišlo by mi logický jíst buď prasátka nebo květák, ale učit květák chrochtat, aby mi víc chutnal...? :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    BALAENA: přesně Takhle jsem gio pochopila taky a mám naprosto stejný názor. Prostě existuje nějaký zavedeny recept s určitým názvem a pokud mi někdo řekne že k obědu bude rajská tak očekávám určitou barvu a chuť a vyrází mi dech , když to misto cervene a tekute bude zelené a krupave.
    GIO
    GIO --- ---
    BALAENA: presne.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIO: ale myslíš to takhle, ne? Klidně si to jezte, když vám to chutná, ale neříkejte tomu václavky koprovka. Proti názvu dejme tomu "omáčka s koprem" ani popel.
    GIO
    GIO --- ---
    BALAENA: ,)

(a moje dite melo to samy, pamatujes,) nastesti to brzy vymizelo)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam