• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    INUSHKA: já dávala do prvních příkrmů trochu řepkovýho/slunečnicovýho oleje a nebo právě máslo. Takže úplně v pohodě, doporučila mi to i doktorka. Ono je v tom másle té mléčné bílkoviny dost málo:o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: Máslo není mléko, to je jen mléčný tuk. To se může bez problémů.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Prosím, jak je to s půlročním dítětem a máslem? Ano nebo ne? Vím, že kravské mléko se má dávat až mnohem později, ale trocha másla do zeleniny vadí taky?
    Měla jsem teď dýni, že kousek udělám Jorice na páře a ze zbytku bude polívka. Jenže jsem se pustila do polívky a jaksi jsem zapomněla pro Joriku oddělit. Když jsem si na to vzpomněla, byla už dýně pohromadě s cibulkou osmahnutou na másle, tak jsem si nebyla jistá, jestli jí to můžu dát.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEBIEN: krémová zeleninová polévka - pro vás dosolit a s pečivem, pro miminko o As IS.
    Zrovna včera u hraskoveho krému s krutony jsem si říkala, že to je vyloženě miminci jídlo.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    prosím, poraďte kombinace na zeleninové večeře pro sedmiměsíční. nějak teď nestíhám o tom byť přemýšlet, ale nabídka bezmasých skleniček je poněkud omezená, takže se asi brzo naštvu a začnu aspoň občas vařit.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    GILLIATT: jo no.. moje dite ze vseho nejvic miluje suchou ryzi
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MIDORI: Já se někdy divím, jak se ty děti dokáží správně vyvíjet i při té jednotvárné stravě, synovec jel jednu dobu jen na bořkových těstovinách s olivovým olejem a vanilkovém tvarohu a je celkem zdravý a v pohodě:)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    GILLIATT:polivky delam pomerne casto, ale da si jenom porkovou a vyvar, jiny nechce .. Manzel uz porkovou nesnasi, jak ji delam skoro porad :-)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MIDORI: a co treba ruzny polivky na veceri, nahazi se zelenina do vody, uvari, rozmixuje, prida se vajicko nebo smetana, je to celkem rychle. Porkova, mrkvova, kvetakova, brokolicova...
    GIO
    GIO --- ---
    jak je to se slanymi druhy syru u malych deti? ctu tu balkan, slycham i nivu a pod. ja to nedavam ani skoro petiletemu teda..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    diky, vejce delam docela casto, driv je jedla rada, ale ted je vubec nechce. On je totiz problem, ze se v jidle docela zhorsila a to, co driv v pohode snedla, ted nechce ..
    REONA
    REONA --- ---
    MIDORI: Vajíčka. U nás nejvíc jedou míchaná, pro malou je dělám zvlášť a nijak nedochucuji, jen na troše oleje umíchám. Občas u babičky zbaští s chutí i vařené. Střídám k snídani i k večeři, podle toho kdy jí potřebuju nacpat :)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    MIDORI: věk?
    - zeleninové karbanátky s ovesnýma vločkama (případně +kečup) - můžou se utlouct
    - selský jogurt přelitý přes nakrájený banán a posypané Grankem - slast i pro mě :)
    - kukuřičná kaše (instant kukuřičná kaše - polenta v mléce a másle + sůl trochu) posypaná strouhaným balkánským sýrem
    - ovovcný snídaňový salát: základ banán + jablko (+ případně další ovoce) + lžička medu + bílý selský jogurt + ovesné vločky (přelité vařící vodou, aby změkly) + pokud snesou v tom lněné semínko
    - k večeři je super šopský salát - ze zeleniny kzterou jedí, dá se i strouhaná mrkev přidat) a krom struhaného balkánu lze přidat i lehce osmahlé kuřecí maso
    - spešl hrachová kaše - se smaženou cibulkou + koření sladká paprika, a ten olej z cibulky přidávám místo másla do uvařeného hrachu + mixér + sůl, dolévám vodou/mlékem na požadovanou konzistenci, umí to tuhnout. Dospělá varianta je s přidaným lisovaným česnekem a po tom se zas můžem utlouct my :)
    - klasika špagety(vrtule + červená omáčka ( + mleté hovězí na cibulce a bazalce)
    - rajská polévka s těstovinami ve tvaru zvířátek - dost jich v porci
    - škoda, že naše děti nejí vejce, jinak by byla k večeři super i omeleta s nějakou zeleninou či šunkou, žampionky..

Pečiva mají děti minimálně, jen když nestíhám..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Prosim o nejake tipy na snidane a vecere. Tocim dokola ovesnou kasi, chleba s cimkoliv, palacinky .. Mala uz to zacina bojkotovat (teda krome palacinek, ale ty nehodlam delat denne)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GIO: Jop, to jsem nezkoušela :)
    GIO
    GIO --- ---
    SAAYURI: ja mam problem s jogurtem, ktery se mrazi, nikdy mi to po tom rozmrazeni nechutna.. zkouseno jako "nanuk" napr...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    To mi pripomina podobnou vec na snidane / snacky :)

Do muffin formicek granolu/musli, jednu az dve lzice jogurtu, na to ovoce :) Zamrazit, nasypat do pytliku do mrazaku a vytahovat 15 minut pred snidani :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tip na něco do ruky - uvařenou zeleninu smíchat s rozšlehaným vejcem, dát to formiček na muffiny a nechat zapéct v troubě. Určitě by to udrželo i drobné těstoviny. Dobré jako svačina na ven :).
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    jasne, ono vegetariani a vegani jedi jen sojove maso a sojove parky z toho duvodu ze jim hrozne chybi maso...holky , ted jste na to kaply...((((((((((((+:
    Tady se clovek i pobavi....
    OXIS
    OXIS --- ---
    ADD: když ono je poměrně dost vege lidí, kteří maso (mlíko) přestali jíst z etických důvodů, ale chuť mají pořád.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam