• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    a také máme rádi hráškové, to děláme normálně z raženého hrášku. to k řízku zrovna asi ne, ale k masu na přírodu se to hodí
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    INUSHKA: A my jeste děláme celerove pyré nebo celerove-petrželové a nahrazujeme tim brambory
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: Aha. Díky. My na vyšetření na alergologii pořád čekáme, takže zatím jsou to jen takové odpozorované odhady.

    A děkuju všem za tipy. Zejména MONI za polentu, měla úspěch. Dá se s ní zacházet jako s bramborovou kaší a vypadá i dost podobně na to, aby i v jídle poměrně konzervativní Malvína byla ochotná to bez protestů sníst.
    ADD
    ADD --- ---
    INUSHKA: Jen poznamka bokem: mne se objevila alergie na brambory pred par lety a pry casto doplnuje brizu a olsi, ale aktivni to je jen v dobe, kdy tyto kvetou. Stoji za to za mesic vyzkouset, jestli jsou brambory stale problematicke. Byla by skoda se jim vyhybat celorocne, kdyby to nebylo nutne. (Do te doby jsem o takove verzi alergie neslysela, tak nevim, jak je to zname.)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TRISSIE: To zní jakostrašně super kombinace, kterou určitě někdy vyzkouším :-) Ale teď mi bohužel nepomůže. Řízky máme už osmažené v trojobalu a batáty nemáme ozkoušené (běžně je v kuchyni nepoužívám, neb muže po několika pokusech moc nenadchly). Experimentovat s novými potravinami se mi teď úplně nechce.
    MONI
    MONI --- ---
    INUSHKA: Co třeba polenta? Nechá se jako kaše nebo pečená kostka.
    Škola vaření: polenta | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3396-skola-vareni-polenta.html
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: já zrovna minulý týden měla v noblhoch restaurací řízek, teda přírodní, s batatovým pyre s lucinou, a dobre to bylo moc!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    INUSHKA: tyjo, to je zajímavá otázka. Jsem se pro zajímavost koukla, co se kde dá najít a třeba tahle diskuze je zajímavá :)
    Diskuse - Rodina.cz
    http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/novep_tree.asp?all=yes&id=17654337&typ=0
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    S řízkem si dost dobře dovedu představit nějakou tu grilovanou zeleninu, on je sám o sobě dost kalorický a zasycující.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    INUSHKA: k sekané si dovedu představit bulgur s osmaženou cibulkou nebo něco jako jahelnou kaši, nějak dochucenou. možná i hrachová kaše kdyby se dochucovala opatrně...
    s řízkem teda nevím
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    INUSHKA: batáty jsou stejně problematické?
    květákové pyré (ve stylu bramborové kaše)
    v zimě pečená dýně?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Máte někdo nápad, čím, vyjma pečiva, nahradit brambory jako přílohu? U spousty jídel je to jednoduché, ale je pár takových, ke kterým mi prostě rýže, těstoviny ani nic takového nesedí. Kupříkladu řízky, které jsme si teď přivezli od tchýně. Nebo sekaná. Chleba mi k tomu děti jíst nebudou, navíc pečiva jíme i tak dost, nepotřebuju ho i k obědu.
    Vařená/dušená mrkev a podobně mi zase nepřijde dost vydatná, zvlášť ne v množství, které budou děti ochotné sníst.

    (Brambory jsou jedním z aktuálních podezřelých spouštěčů ekzému, proto hledám náhradu.)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    TRISSIE: tuňák + strouhaná mrkev a petržel udělaná na pánvi v oleju z toho tuňáka
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    TRISSIE: s pecenym lososem ( pecena kureci prsa) a brokolici na pare
    MONI
    MONI --- ---
    TRISSIE: my máme oblíbené těstoviny se šunkou a hráškem ve smetanové omáčce
    Fusilli s hráškem a šunkou | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/6485-fusilli-s-hraskem-a-sunkou.html
    Je to rychlé a ze surovin, které běžně máme doma.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    TRISSIE: Delam testoviny s uzenym lososem,promichat s trochou smetany,pripadne kopr a citron.Lze udelat i s pecenou/ dusenou rybou
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    TRISSIE: Ne úplně rychlovka, ale ne moc pracné - upéct mix zeleniny co dům dal a pak rozmixovat a je z toho omáčka na těstoviny (dcera miluje syrovou zeleninu, ale tepelně upravenou ne, takže je to způsob, jak ji do ní dostat). A děláme dýňové rizoto, podobná směs z dýně by šla asi i na těstoviny...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRISSIE: omáčka šla minestrone polívka -rajcata (klidně loupaná v konzerve) , kukuřice, cuketa a vmichat do těstovin (česnek a cibule může být taky)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRISSIE: cuketa nakrájená na tenčí plátky (pro dítě ještě pulim) nechat zvládnout na olivovém oleji s česnekem, posolit, promíchat s těstovinami, pár kapek citronu a může se to i popeprit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam