YMLADRIS: Podle druhu jídla, tekuté věci obvykle v plastových krabičkách se zacvakávacími víčky (než dojdou). Mám různé velikosti, snažím se vždycky vybrat tu, která bude tak akorát. Pevné v mrazících sáčcích se zipem z IKEA. Prodávají je v různých objemech a jsou znovu použitelné. Sáčky je dobré nechat zmrznout v nějakém příčetném tvaru, jak radila
SOLEI, třeba naskládané do mísy nebo krabičky, nebo naplacato na tom platu, ale to se mi vzhledem k naplněnosti našich mrazáků málokdy podaří, spíš hledám, do které škvíry se to ještě vleze. Trochu to připomíná tetris :-D A u sáčků je taky důležité, aby byly zvenku suché, jinak přimrznou k sobě a oddělují se zatraceně blbě.
Na něco občas použiju i kelímky Avent, ale to spíš třeba na ovocné dřeně nebo miminí příkrmy.
A poslední dobou používám i plastové krabičky od dovážkového jídla, které mi občas vozí muž z práce (italská kuchyně, vaří výborně, ale to množství plastu, v kterém je to balené, mě strašně štve, tak se to snažím aspoň znovu použit, ne to rovnou vyhazovat).