• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MONI
    MONI --- ---
    GILLIATT: na dort by šel použít pistáciový puding - na obarvení krému nebo i korpusu. (Dcera měla jednou ve školce litou buchtu "pistáciovník", která byla zelená, ale recept se mi na internetu nepodařilo najít:-(
    MONI
    MONI --- ---
    GILLIATT: pokud jsou děti už větší, tak nivová pomazánka je taky zelená :-)
    Nechají se udělat i zelené palačinky, stačí do těsta přidat rozmixovaný špenát.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    SHINIGAMI: tak to zní docela nechutně :-) , ale na druhou stranu by to vyřešilo zoufalý nedostatek času, který mám na přípravu...
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    GILLIATT: co potravinarske barvivo na bazi chlorofylu? Pak muzete mit zelene vselicos;).
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    super holky díky,
    HUJERKA: lučina s pažitkou, nějak to pomixovat, to by šlo. Medvědí česnek a guacamole neprojdou přes děti..
    PETATA: vypadá krásně, nějaký špenátový koláč bych mohla zvládnout, to se dá připravit i den předem.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    GILLIATT: Z avokáda guacamole, zeleně obarvit žervé/lučinu nadrobno nasekanou cibulovou natí nebo se myslím už sežene medvědí česnek. Moje oblíbené jsou brokolicové špalíčky, na oslavu super, měli jsme je jednou na Silvestra: http://www.pradobroty.cz/2016/02/brokolicove-spalicky-z-trouby.html
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Syn má letos narozky na zelený čtvrtek. tradičně děláme špenátovou polévku, ale letos bude pohoštění a dort, pár dětí, pár dospělých, Hledám tipy na něco zeleného, rychlého, dobrého, aby to jedly i děti - pomazánka, placičky...,možná něco z avokáda? napadá vás něco?
    a ještě jeden dotaz, velikonoční nádivka - půjde zamrazit? Nebude pak rozblemclá?
    díky díky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak mám další baby-friendly recept pro #pomalyhrnec

kuřecí stehenní řízky (nahrubo očištěné - odkrojit větší kusy tuku a takový ten tvrdý kousek kloubu, pokud tam je - ale šlachy klidně nechat) rozložit na dno pomalého hnrce, osolit, zalít rajčatovou omáčkou (já použila LIDL rajčata s bazalkou), zapnout na 3-4 hodiny na high nebo na 7-8 na low, vidličkou natrhat maso v omáčce na kousky a servírovat s těstovinami a oblíbeným sýrem.
    mnou použitý poměr byl cca 1:1 (asi 3/4kg řízků a 750g láhev omáčky), ale příště dám omáčky míň, tak 2:3.

není to raketová věda, ale maso je úžasně měkké a vhodné i pro batolata, která toho moc neukoušou, a současně neurazí ani dospělého.

(a i s vařením těstovin jsem měla večeři na stole do patnácti minut od chvíle, kdy jsem unavené a hladové děti přivlekla z neúspěšné výpravy za jarními botami :-)
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    taky přidám tip na rychlou a chutnou polévku: koipit zeleninovou směs Minestrone, povařit ( já ve vývaru), přidat konzervu rajčat, bazalku a hotovo! :-) Synovi jsem to zahustila špaldovou jiskou a nam dochutila cesnekem, soli a peprem a luxus ;)
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ZEMINO: malej zblajznul celou kisku, on miluje bobulovité ovoce, šťávu vybíral prstem :)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    GOLDBERRY: tak to mám radost.), je dobrá a hlavně rychlá a jednoduchá.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    GILLIATT: Právě jsem dovarila a asi ji mladému pánovi sežeru.. Mrkev jsem pro začátek osmahla na másle a je skvělá. Zarazuji a ještě jednou děkuji!
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    U nás boduje pórková s krupičkou a parmazánem http://www.apetitonline.cz/recepty/8042-porkova-polevka.html
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    * jestli
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    IKARIE:
    TRISSIE:
    SAAYURI:
    PETATA:
    GILLIATT:
    PROMETHEA:

Moc díky všem! A ještě ten pacholek přestane jíst i polévky, v nějaké to asi utopím :-).
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GOLDBERRY: ještě nepadla krupicová (já jí říkám dětská, páč se dá udělat i bez cibule)
    1, na másle opražit lžíci krupice (ta jemná krupička) než začne vonět
    2, přidat zeleninu (např. mrkev, pórek)
    3, sůl, pepř, koření
    4, ke konci ještě dozahustit krupičkou dle žádané hustoty
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KACHITA: taky máme domácí,ale přijdou mi rozblemcané po rozmrznutí..na oko nepěkné :) a bohužel děti jí očima
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GOLDBERRY: Mam jednu uplne jednoduchou, teda dve.
    Osmahnout porek, pak mrkev, zalit zeleninovym vyvarem, uvarit do mekka, rozmixovat, pridat smetanu.
    Dyni nakrajet, osmahnout, uvarit a vyvarem do mekka, pridat smetanu, nebo kokosove mleko, nebo nic, cemu das prednost, u ty se da experimentovat.
    Brokolici vzit, rozdelit na ruzicky a kostal, kostal nakrajet, osmahnout, pridat zase vyvar, k tomu ruzicky, rozmixovat, pridat smetanu.
    A podle toho, pro koho to varis, tak pridavas veci jako sul, pepr, muskatovy orisek, kmin, atd. K obedu davam samotnou, k veceri s opecenym chlebem jako zavarkou. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam