• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GALE: pizza těsto z LIDLu máme v ledničce pořád :-)
    děti sice trochu remcají, že mají radši "kulatou pizzu" (z domácího těsta), ale je to taková záchrana zoufalých večerů a je to hotové pomalu dřív, než bych našla číslo do pizzerky :-)
    GALE
    GALE --- ---
    TRISSIE: Co domácí pizzu z Lidl komponent? Mají tam těsto, struhanou mozzarelu i pasatu. Nakydat, dát oregano a šunku a pak třeba žampiony/ananas. Budou toho tak tři plechy, ale levněji to vyjde a quest pizza bude splněn.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: párky v rohlíku, hamburgery, i nějaké domácí malé pizza koláčky
    MONI
    MONI --- ---
    TRISSIE: langoše? :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: tousty, párky, oblozene talíře, chleby??
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Párky...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dvojčata budou mít oslavu narozenin v podobě pyžamové party, tzn. na večeři tu bude krom mých 4 dětí ještě dalších 2-4 dětí.
    Na nějaké složitě servírované jídlo to nevidím, popravdě ani nic, co by bylo potřeba jíst příborem (není dost místa pro všechny u jídelního stolu) - ještě tak kdyby to šlo jíst lžící, nebo rovnou rukama.

napadá vás něco krom pizzy? (myšlenka objednat v místní pizzerce 3 velké pizzy s dovozem se mi líbí velmi, cena teda trochu míň, ale jednou za čas se to zkousne...)
    ULO
    ULO --- ---
    ULO:

ULO
    ULO --- ---
    Možná je to blbost, ale děti byly nadšené a mě to chutnalo. Děti pojmenovaly naši kreaci “chlupatý banán”. Banán na kolečka, obalit strouhaným kokosem a oříškama (my měli liskáče), zaprášit skořicí, lehce pokapat javorovým syrupem (Strouhaná směs se pak tolik nesype).
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Dá se zamrazit polévka s vločkami?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    ANDREJKA: quesadilly - nám chutná fazolovo-rajčatová náplň, červený fazole prohřeju s krájenými rajčaty, okořením, rozš'touchám štouchadlem na brambory a potírám + posypu sýrem. Chtěla bych to zkusit i z těch černých fazolí, ale u nás všechny plechovkové mají s chilli..

Jinak dneska máme chřestové risotto, mnam, konečně chřest!
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    My byly na (polopracovní) návštěvě a vařila kamarád Portugalec: super rychlá inspirace:
    Osmahnout v hrnci cibulku, na ní opražit rýži (nejlépe rizotovou), k tomu přidat libovolnou zeleninu-on měl rajčata a čerstvý špenát, povařit, dokud není rýže al dente...bylo to teda jako příloha k masu, ale jak dělám vždycky rýži a zeleninu zvlášt, tak mě to nadchlo. A dá se to jíst i samotné...a nemusí se u toho stát jako u italského rizota
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Potom, co se X dní vždycky hodinu vrtali v rýži, těstovinách a podobně, tak včera i dnes velký úspěch s obědem - řízky s bramborem a guláš s knedlíkem. Akorát hrnkový knedlíky od Florentýny byly nějak tvrdý (za sebe když už guláš, tak s chlebem, dělala jsem je jen kvůli nim).
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TRISSIE: tak tam asi pramení ta konzervativnost :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    manžel dnes po čtyřech týdnech, kdy s námi každý den obědvá, s překvapením zjistil, že ten zeleninový vývar, co máme 2-3x týdně, je... jako ze zeleniny. že to jde, udělat vývar nikoli z kostí.

fakt by mě zajímalo, jak se dělal vývar u tchýně. ale je pravda, že prvních pár let jsem vývar nevařila vůbec, protože tvrdil, že to nejí - až do chvíle, kdy si dvakrát přidal slepičí polívku u mojí babičky, a já zjistila, že "nejím vývar" znamená "nejím do mrtva uvařenou zeleninu v bujonové kostce". Duh.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TRISSIE: Já dělávám podobně květákové, ty zas jedou u nás. Akorát místo mouky používám strouhanku, přijdou mi s ní lepší.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    TRISSIE: to bych dělala moc ráda, už jsem podobný recept zkoušela, ale v tom tu brokolici hned poznají a nesnědí :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HUJERKA: hrozně dobré zeleninové placičky jsou tyhle:
    Brokolicové placičky recept - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/1084-brokolicove-placicky/

naše děti by se po nich utloukly.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    HUJERKA: jasně - uvařím červenou čočku na kaši. Pak tam přidám nějakou zeleninu, co mám a co máme rádi - najemno nakrájený porek, mladá cibulka, nastrouhaná mrkev apod. Trochu mouky (asi jedno jaký) a vajíčko, aby to drželo pohromadě a koření. Já dávám sůl, pepř, římský kmín, koriandr, podle chuti. Smažím z obou stran dozlatova, pak osuším papírovou uterkou, Taky se to dá dělat na sucho v troubě, tak jsem všechny možný placičky dělala, když jsem měla pidi děti, akorát mi přišlo, že to má nakonec všechno stejnou chuť.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    My tento tyden taky ubrali masa:
    Losos a pecene zelenina
    Leco s vajickem plus brambory
    Spizy s pecenou repou a mrkvi
    Hrachova polevka a livance
    Sekana a bramborova kase
    Pohankove rizoto s cuketou
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    GILLIATT: Můžu poprosit o recept na placičky z červené čočky? Chtěla bych vařit míň masa a třeba by u dětí prošly :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam