• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Prosím vás, máte ověřený recept na perníčky, které nepotřebují rozležet? Já je normálně nedělám, ale dcera přišla s tím, že si chce upéct na besídky ve škole a v kroužku.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TRISSIE: Šneci nebo závin z listového těsta? Rýžový nákyp servírovaný do misek se lžící?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TRISSIE: Jo, takhle delam tortilly namazany lucinou a platkama redkvicky :) zabalit a nakrajet na snecky :) deti to zbuznujou :)
    ULO
    ULO --- ---
    Možná je to známá věc, ale zbylo mi dost ovesné kaše ze snídaně, tak jsem do ni přidala máslo a cukr (brusinky, strouhaný kokos a skořice už vevnitř byly) a udělala plačícího na pekáč a dala do trouby. Sušenky bych tomu neříkala, jsou uvnitř víc než vláčné, i přesto, ze jsem je dopekla i z druhé strany. Nic méně děti tomu sušenky říkaly a to co nesnědly včera si dnes vzaly do školy jako svačinu.
    (Nebyl to pokus o ovesné sušenky, ale likvidace zbytku)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    TRISSIE: mě napadá klasika na oslavy - řízečky - šoupnout do trouby, ať s tím není tolik práce, nebo kdyby nebyl dort, tak lívanečky (banánové, aby nemusely nic patlat navrch, co by mohlo popadat)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GALE: pizza těsto z LIDLu máme v ledničce pořád :-)
    děti sice trochu remcají, že mají radši "kulatou pizzu" (z domácího těsta), ale je to taková záchrana zoufalých večerů a je to hotové pomalu dřív, než bych našla číslo do pizzerky :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    díky všem za nápady!
    ještě mě napadly plněné tortilly, to má taky wau efekt, dá se přizpůsobit individuálním chutím, a mám tu pár balení mini tortill :-)
    GALE
    GALE --- ---
    TRISSIE: Co domácí pizzu z Lidl komponent? Mají tam těsto, struhanou mozzarelu i pasatu. Nakydat, dát oregano a šunku a pak třeba žampiony/ananas. Budou toho tak tři plechy, ale levněji to vyjde a quest pizza bude splněn.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: párky v rohlíku, hamburgery, i nějaké domácí malé pizza koláčky
    MONI
    MONI --- ---
    TRISSIE: langoše? :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: tousty, párky, oblozene talíře, chleby??
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Párky...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dvojčata budou mít oslavu narozenin v podobě pyžamové party, tzn. na večeři tu bude krom mých 4 dětí ještě dalších 2-4 dětí.
    Na nějaké složitě servírované jídlo to nevidím, popravdě ani nic, co by bylo potřeba jíst příborem (není dost místa pro všechny u jídelního stolu) - ještě tak kdyby to šlo jíst lžící, nebo rovnou rukama.

    napadá vás něco krom pizzy? (myšlenka objednat v místní pizzerce 3 velké pizzy s dovozem se mi líbí velmi, cena teda trochu míň, ale jednou za čas se to zkousne...)
    ULO
    ULO --- ---
    ULO:

    ULO
    ULO --- ---
    Možná je to blbost, ale děti byly nadšené a mě to chutnalo. Děti pojmenovaly naši kreaci “chlupatý banán”. Banán na kolečka, obalit strouhaným kokosem a oříškama (my měli liskáče), zaprášit skořicí, lehce pokapat javorovým syrupem (Strouhaná směs se pak tolik nesype).
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Dá se zamrazit polévka s vločkami?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    ANDREJKA: quesadilly - nám chutná fazolovo-rajčatová náplň, červený fazole prohřeju s krájenými rajčaty, okořením, rozš'touchám štouchadlem na brambory a potírám + posypu sýrem. Chtěla bych to zkusit i z těch černých fazolí, ale u nás všechny plechovkové mají s chilli..

    Jinak dneska máme chřestové risotto, mnam, konečně chřest!
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    My byly na (polopracovní) návštěvě a vařila kamarád Portugalec: super rychlá inspirace:
    Osmahnout v hrnci cibulku, na ní opražit rýži (nejlépe rizotovou), k tomu přidat libovolnou zeleninu-on měl rajčata a čerstvý špenát, povařit, dokud není rýže al dente...bylo to teda jako příloha k masu, ale jak dělám vždycky rýži a zeleninu zvlášt, tak mě to nadchlo. A dá se to jíst i samotné...a nemusí se u toho stát jako u italského rizota
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Potom, co se X dní vždycky hodinu vrtali v rýži, těstovinách a podobně, tak včera i dnes velký úspěch s obědem - řízky s bramborem a guláš s knedlíkem. Akorát hrnkový knedlíky od Florentýny byly nějak tvrdý (za sebe když už guláš, tak s chlebem, dělala jsem je jen kvůli nim).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam