QUANTI: tak k nokům jde udělat i sýrová omáčka, ať už s kuřetem nebo bez kuřete :-)
jinak u nás se vaří teplé večeře každý den, většinou se snažím u toho netrávit moc času v kuchyni, takže remoska/trouba/pomalý hrnec nebo něco, se dusí bez dozoru. z poslední doby, co by splňovalo tvoje podmínky:
- pomalu pečená trhaná masa (gyros-pita, pulled pork burgers, velký úspěch měli i sloppy joes, což je mleté maso v rajčatové omáčce servírované na burgerové housce). tyhle věci miluju, protože naložím pomaláč, kdy se mi hodí, a pak jen opeču housky/pita chleby a nakrájím zeleninu
- orestované kuřecí/krůtí maso podušené s balíčkem mražené zeleniny (u nás mrkev, hrášek, kukuřice, zelené fazolky), servírované s bramborem
- různé variace na kari - masové i zeleninové
- smažená rýže s kuřecím masem
- husté luštěninové polévky s pečivem (já bych si dala i různé chowdery, tam nacpeš spoustu bílkovin, ale dětem nechutnají)
- různá přírodní dušená masa vcelku nebo plátky (vcelku v pomaláči, plátky na pánvi/v papiňáku), k tomu rýži nebo brambory a hlavně spoustu vařené/dušené zeleniny a samozřejmě gravy/pan sauce (nevím, jak se tomu říká česky? ale když si tím přeliju kopec vařené zeleniny, tak jsem v sedmém nebi :-)
- v remosce pečená kuřecí stehna s rýží/kaší a zase vařenou/dušenou zeleninou