• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    a ještě mě napadá, co tortily? Tam propašuješ leccos.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: a co obecně tyhle pomazánky? Jakože k cz chlebu nebo tak, zkusit třeba rybičkovou, nebo nějaký na bázi tvarohu?

    Jinak luštěninový placičky mi přijdou super, dá se k tomu dát právě tvarohovej dip. A třeba je neudělat jako placičky ale špalíčky, aby se to dobře namáčelo a je to víc fun.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: Už jsme se dopracovali k celozrnné housce do školy, kde jim to docela i hlídá učitelka, takže se děti snaží o zdravé svačiny, ale bílé mu chutná víc, takže se mě "na volný čas" snaží ukecávat na světlé :)) můžu zkusit zase po nějaké době zaexperimentovat s tmavým tousťákem/chlebem, pozvednout třeba tuňákovou pomazánkou, tu má rád.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Jasně, chápu. A co ještě kupovat celozrnný verze pečiva? Toho sní míň a má to v sobě i nějakou tu bílkovinu. Grahamový pečivo je fajn - působí dost podobně, jako to z bílý mouky, ale benefity jsou o dost jinde.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: Má jednou týdně judo a dvakrát týdně trénink u hasičů, v tom problém není. On je obecně takový robustní, nechci z něj určitě dělat kostlivce, ale pomalu nedopne kalhoty a jsem poměrně dost přesvědčená, že je to prostě silnou preferencí sacharidů na úkor ostatního (sladké ani moc nejí, má strach o zuby, jde fakt z 90 % o pečivo a přílohy).
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Co luštěninový nákypy a placičky? Já dělávám tuhle "sekanou" https://www.ochutnejorech.cz/blog/cockova-sekana
    Zeleninu ale restuju na troše sádla, než se uvaří čočka (tu pro změnu nemixuju. Když je sekaná studená, dá se krájet na krásný plátky, který by šly opéct, ale z tý hmoty jdou dělat a smažit/péct placičky i rovnou.
    Jinak - co pohyb? Dvakrát týdně judo/plavání/floorbal taky dost pomáhá.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: nj, ale inspirovalo mě to si vygooglit https://www.kucharkaprodceru.cz/zeleninove-placicky/ - vypadají podobně a Florentýně poměrně věřím
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a další skrytě bílkovinová bomba, taková podzimní: http://yellowgreentomatoes.blogspot.com/2014/10/dynove-noky.html?m=1
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: bez předplatného se člověk k receptu nedostane :-(

    brokolicové já dělám tyhle: https://www.toprecepty.cz/recept/1084-brokolicove-placicky/ taky moc dobré.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: jo a pokud dává mleté maso, tak zkus nějaké chili con carne nebo obecně mexickou/texmex kuchyni, kde maso nastavuješ luštěninama. Pálivý to být nemusí, já i to chili dělám jen se sladkou a uzenou paprikou, dtto tacos, sloppy joes a podobné.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: mě se osvědčily tyhle, jsou fakt hrozně dobrý.

    Samsung Food
    https://s.samsungfood.com/KEsnb
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: z krémových polévek jsem vlastně zkoušela jen bramboračku. Otestuju.

    Zeleninový placičky taky vyzkouším, hell, všechno je lepší osmažený 😂 díky za tipy
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak moje děti taky moc neoblibujou vařenou zeleninu, takže ji pašuju, jak to jde. ale aspoň mají docela rády luštěniny, takže mám i ten alternativní zdroj bílkovin, i když ne tak často, jak bych chtěla.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: co zelenina v krémových polévkách se smaženým hráškem? (smaženej hrášek je důležitej. don't ask, just buy :-)
    boloňská se spoustou zeleniny v základu (dávám strouhanou mrkev nebo dýni, rozvaří se a není poznat)
    smažený/pečený zeleninový placičky?

    ze sladkého jsem včera dělala toto: https://www.prozeny.cz/clanek/recepty-bezmasa-jidla-tvarohove-knedliky-s-jablky-a-skorici-83198 - vzhledem k tomu, že je tam na čtyři porce půl kila tvarohu, je to solidní bílkovinová bomba, na to, že je to sladké jídlo.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Potřebuju pomoct. Viki je schopnej sníst k večeři deset toustů nebo šest rohlíků - a přibírá. Potřebuju nápady na bílkovinný večeře, aby to měl vyváženější, on je schopnej jíst jen pečivo, těstoviny a omáčku s knedlíkama :( blbý je, že skoro nic nejí: nejí sýr, nejí vajíčka, z masa má rád v zásadě jenom hovězí, mletý a občas vezme na milost kuře, ale spíš jen ve vývaru nebo v omáčce, případně řízek; z ryb - myslím že jedl pstruha (teď jsme dlouho neměli), lososa moc nemusí, ale mohla bych zkusit nějaké jiné úpravy. No a nejhorší je zelenina, jí v podstatě jen mrkev, kečup a občas okurku, to budu muset začít nějak pozvolna nabízet všechno.

    Plánuju teď udělat čevabčiči, toho zvládne sníst hromadu i bez přílohy, no a dál nevím... ráda bych do záznamu uvedla, že jsem vždycky měla dost pohrdavej přístup k vybíravým dětem, co se vyhýbaly víc než třeba 2-3 potravinám, s tím, že bych je nechala vyhladovět a pak by snědly cokoli... hahaha.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    IKARIE: já mám recept od Vaňka a tam se zadělá těsto a dává se kynout do lednice na 24 hodin.. Takže by se to dalo udělat i den předem a pak vytáhnout z lednice, rozválet a péct.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IKARIE: Když to necháš na chladnějším místě, bude kynout pomaleji.
    A kdyby to překynulo (to poznáš - píchni do těsta a jestli "zkolabuje", tak bylo moc), tak pořádně prohníst a na druhé kynutí nechat míň času.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IKARIE: určitě nevadí delší kynuti. Maximálně budeš mít více těsta.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    chci se zeptat - jsem 2x tydne v situaci, kdy prijedeme odpo brzy domu, jsme hodinu dve doma a pak odjizdime jeste na krouzek, kde to je i s cestou skoro na dve hodiny - a prijedeme domu hladovi. nekdy uvarim polevku v mezicase a pak jen prihreju, ale napadlo me - kdyz bych si udelala testo na pizzu - mam v receptu, ze ma kynout hodinu, ale kynulo by realne ty hodiny dve, stane se neco? prekyne to? pardon za zacatecnicky dotaz, ale co se kynuteho testa tyce jsem fakt lama :)
    ULO
    ULO --- ---
    ULO: a fesenjoon se má dělat s kachnou, ale tu já nerada.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam