• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    THE_BALROG: to oranzovy je lampa v nejakym filmu na stanici Nova, kdyz si to zvetsite, je to jasny...ach jo, lol :-DDD
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    me by spis zajimalo, jestli si z nas AURORA: nedela prdel... nebo jestli to mysli vazne a o to je to tim padem smutnejsi :-D
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    THE_BALROG: Jo, to mne taky napadlo. Ale ten uhel v jakym je ta obrazovka tomu moc neodpovida. Pesan ale mohl mit neco blyskaveho na obojku ..... rozhodne "ducharinu" v tom zadnou nehledam :-)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    PAMETNIK: oranzovy svetelko je svetlo z fotaku, co slouzi k ostreni
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    MORTWYRTHA: Jj. Vlasy blizko pred objektivem ve svetle blesku by to mohly byt.
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    AURORA: mne to teda prijde jako vlasy :-D
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    AURORA: Tak tohle vypada zajimave. Netusim, jak to mohlo vzniknout. Divny na ty fotce mi jeste prijde to intenzivni oranzovy bodovy svetylko co ma pesan za pravym uchem. Vzhledem k tomu, ze fotka je brana bleskem, tak i kdyby to bylo neco na obrazovce te TV v pozadi, tak to nemuze az takhhle svitit do objektivu. Mas jeste ty dalsi fotky ? Mozna tam bude videt neco dalsiho, co napovi. Jsem spise skeptik, takze "ducha" si schovavam az jako posledni moznost :-)
    AURORA
    AURORA --- ---
    Hoy, mám tady nějakou zajmavost ohledně fotek. Když sme se s přítelem přestěhovali do novýho bytu, pořídili sme si štěně, který sme často fotili, aby bylo zachováno jak roste. Jednou večer sem přítele a psa fotila a najednou koukám, že na fotce jsou divný čáry. Řekla sem si teda, že mi asi něco vlezlo do objektivu tak sem pohlídala šňurku od foťaku atd a udělala druhou fotku. Bylo to na ní ještě víc. Nakonec to mám asi na pěti fotkách, vylučuju, že by se rozbil foťák nikdy předtím ani potom to neudělal. Taky vylučuju jakýkoli předmět před objektivem, už jen pro to, že čára je dvojitá a nějaká mlha je i v zadu u šátků. Fotka je stará už asi rok, od tý doby sem to nijak neřešila, jen mi to přišlo dost záhadný. Nedávno sem se dozvěděla, že ve vedlejším bytě asi před sedmi lety zabili při vloupačce souseda, ale tim neříkám, že to má nějakou spojitost. Jen by mě zajmalo, co si myslíte, že by to mohlo bejt.

    100_5917.JPG (559754 B)
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    GOBERS: Ano, presne tak to ve spolecnosti funguje. Coz ale vubec nemusi znamenat, ze ta vetsinova interpretace je i spravna. Je proste pouze a jen vetsinova :-) Na "spravnost" cehokoli si delam pouze svuj vlastni nazor a nazor vetsiny mne pri tom vubec nezajima ..... .
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PAMETNIK: Primarne neni zadna "spravna" a "nespravna" interpretace. Jde proste o to, ktera je vetsinova - cim vic je zastavana, tim vic ten symbol podle ni funguje, to je celkem proste.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    GOBERS: Vsak prave. A z ceho teda se da usuzovat, ze interpretace urcite skupiny lidi je ta spravna ? Muze byt taky sektarska totiz :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PAMETNIK: Inu... to je to same. Symbol sam o sobe bez lidi, kteri ho interpretuji neznamena nic.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    PAMETNIK: Ato zlo s tim spojene, delaji zase jenom (zfanatizovani) lide a nikdo jiny.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    GOBERS: Symbol SE sam nikam neposunul. Pouze ho pouzili lide, kteri nejsou dneska "v oblibe". To samy jako slovo soudruh je dneska malem nadavka a pritom to je neco jako kamarad. Tot vsjo. A pokud se dnes rika, ze 666, nebo 616 je satanovo cislo, je to zase a jen lidska projekce :-P
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    ja v magii vyssich cisel neverim. chapu, ze mezi 2 a 3 je principialni rozdil (neexistence vetsiny, zarucena nerovnovaha), priroda vyhradne uplatnuje parovy pocet, licha cisla ji az na par vyjimek z rise rostlin moc nevoni, a proto je velebime jako vzacnost.
    ale proc by melo byt 666, navic vazane na dekadicke vyjadreni, necim zvlastni...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DIVER a TLUSTEC: Tak ono nejde zase az tak moc o to, co znamenalo 616 nebo 666 v tom druhem stoleti po Kristu, kdy se sepisovalo Zjeveni sv. Jana, ale predevsim o to, co toto cislo znamena dnes. Symboly se mohou v dejinach ruzne menin a prehodnocovat.

    Na to mam krasny priklad... za prvni republiky existovalo jedno vysoke skautske vyznamenani, ktere bylo ve forme svastiky. A nikomu to neprislo divne - prvni oceneny byl president Masaryk... Dnes se ten symbol velmi vyrazne posunul. A totez se mozna stalo s cislem 666 - ma dnes jine konotace, poji se s nim jine symboly a emoce a proto take jinak funguje.

    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    MINET: ty jsi vazne nejak mimo...
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    Spis kostelicek, kaple ...... . Ono lide drive (nepostizeni civilizaci) byvali vnimavejsi na tyhle ukazy a tak by se na takovem miste snazili vystavet neco takoveho. Ale hrbitov ?
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    MILANLXR: Ono basnikum se neda ale az tak uplne ve vsem verit. Jsou to svym zpusobem "blazni". I kdyz faktem je, ze taci lide byvaji hodne citlivi na ruzne veci, ktere jini nevnimaji :-) A ze by ta "casova brana" (o kterych mimochodem nepochybuji, ze mohou existovat) mela byt zrovna na hrbitove ? To se mi moc nezda ...... .
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    TLUSTEC: spis si myslim ze pripada v uvahu ten Miletín.přece jenom odtamtud pochází tvůrce..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam