• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    Místo kde povyprávíme své zážitky ze setkání s tajemnem,duchem,strašidlem..místo kde každému odvážnému rádi doporučíme místo kde straší,řádí "něco"..na přespání,jako zkoušku odvahy. Místa kde vstávají chlupy na rukách...povyprávějte nám o nich. Lokality jsou jasné - Česko,Slovensko..
    rozbalit záhlaví
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    DIVER: Nemám zájem tu dělat osvětu, ani se zviditelňovat, jen mi přišlo líto, že jsi Michalangela za jeho pravdivé a trefné připomínky imho zbytečně utřel. Ale pokud jsi novinář, tak asi můžeme hovořit o profesionální deformaci.)
    DIVER
    DIVER --- ---
    KALIPH: hura, konecne me nekdo pochopil. dekuji - posledni vetou jsi se kvalifikoval a nevystupujes tu jako anonymni kazatel :) a to predtim je zase hezky shrnute. az na to, ze i ke ouija desticce potrebujes medium, zbytek tak nejak povsechne znam.

    na kazdy pad jsi pozvedl uroven diskuse. diky. klidne pokracuj.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    DIVER: A byl to právě spiritismus a jeho podvody, které zdiskreditovaly na počátku 20. století celou oblast magie v očích veřejnosti. Je to divadlo pro senzacechtivé obecenstvo a nikdy to nemělo být "bezpečné", pokud to vynášelo peníze. Nemluvě o tom, že skutečný psychic dokázal operovat téměř za jakýchkoli podmínek, takže všechny ty rituály okolo a držení se za ruce, byly jen na oko a kvůli tomu, aby lidi měli pocit, že za ty peníze dostaly nějakou show.

    Doporučuji ti si přečíst kapitolu o Nekromancii v klasickém díle Elifase Léviho, Dogma a Rituál Vysoké magie.
    DIVER
    DIVER --- ---
    MORTWYRTHA: chjo, jasne, mozna jsem mohl ubrat. ale pochop zase nas ostatni. aby se o tom vubec nejak dalo premyslet a nejak to uchopit, rozhodne nam nestaci "vyvolavala jsem duchy a poznamenalo me to". o cem se chces bavit? o cem chces premyslet?

    kdyz to budete resit s kamaradkou u kafe, sice ti neudela prednasku jako ja, ale stejne se zepta, kdy to bylo, s kym to bylo, jak to probihalo a co znamena "poznamenalo".


    a kdyz tady michalangelo malem abecedne seradi varovani typu "nedelejte to, nebezpeci urazu", tak me to taky moc neuspokoji. o nejakych ochrannych kruzich slysim poprve. o tom, ze takovou ochrannou funkci ma kruh spojenych rukou, jsem rovnez nikdy neslysel. varovani, ze je tak mozne kontaktovat "nizke entity" znam, ale rovnez jsem cetl, ze zkuseni spiritiste mohou uroven kontaktovanych rozlisit. jako zpusob ochrany spiritiste (alespon drive a alespon podle mych poznatku) pouzivali krestanske modlitby. ty rovnez slouzily k pomoci kontaktovanym entitam, ktere uvazly na nejnizsi astralni rovine.

    zkratka sry, ale vsichni se tu poustime na hodne tenky led poznani a spekulaci. proto by bylo lepsi, kdybychom si sdelovali co mozna nejvice detailu a informaci, aby se to tu nezvrhlo v debatu svickovych bab.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    DIVER: Tak spiritismus je takové amatérské nedochůdče evropského hermetismu a magie, kde se s evokací duchů a komunikací s nimi trvale pracuje a jsou rozpracovány sofistikované techniky a experimenty, i s ohledem na onu Mickeym zmiňovanou bezpečnost. Astrál není rejdiště jen mrtvých, ale pestré a mnohdy nevábné škály různých entit a nikdy nemáš jistotu, že to, co se prezentuje jako duch Adolfa Hitlera je opravdu Áda Himself a to samé platí o Andělích a podobných šitech v dnešní době běžně volaných. Nevím, jak chceš dělat spiritismus bez "média". Taky je tedy omyl dnes, ale tys četl tu chytrou knížku tak to určitě víš, že si koupíš ouija tabulku a jde se vyvolávat duch.. Pravý spiritismus měl ve svém středu zkušené (a někdy hlavně herecky zkušené) médium, který s mrtvými komunikovat umí. Ostatní se jen vezou na tom, co je toto médium schopné přivolat a zhmotnit. V nebezpečí je samotné médium, přivolání je snazší, než zažehnání a tyhle entity se rádi zabydlí v lidském psycho-organismu.. často velmi nenápadně a parazitují tam roky nebo celý život.

    A mluvím z vlastní zkušenosti, byl jsem praktické médium mnoho let, takže mohu potvrdit že M. říkal pravdu, byť jí nepodložil argumenty, důkazy a zdroji.
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    DIVER: já zase nevim, z jakýho důvodu bych se ti tady měla zpovídat - tvoje nadřazený vystupování mě od toho spíš odrazuje - samozrejme chapu, co tim sledujes a mas uz asi evidentne trochu nemoc z povolani, prijde mi vtipnej tvuj analyticky/doktorskej pristup - muzu ti to popsat ale overitelnost bude i tak nulova :-D, takze ti stejne nebude zbyvat nic jinyho, nez mi verit :))) nebo neverit... krom toho mam dojem, že jsem to sem už psala

    DIVER
    DIVER --- ---
    MORTWYRTHA: no, kdyz mi napises "já jsem spiritismus nikdy neprovadela" a vzapeti dodas "jednou jsem vyvolavala duchy", jaksi nevim, co si o tom mam myslet :)

    pokud jde treba o ten spiritismus, pak rozhodne nejsem skeptik, ale stale zustavam ostrazity a vyzaduju presne informace. to, ze verime na duchy, neznamena, ze jsme debilove s pulkou mozku (byt tomu nazev klubu odpovida: pravopisne chyby, bez odrazek za carkou a s nejakym novym terminem poltegaister). o tech poltergeistech jste mluvily celkem obsirne a podrobne. u spiritismu/vyvolavani duchu mi tohle chybelo.

    a to rovnez i tady: MICHALANGELO:

    sry, na tyhle moudry rady shury jsem trochu alergicky. kdyby si michalangelo primyslel pojidani cesneku proti upirum, svazovani tkanicek od bot kvuli uzemneni a obetovani mouchy na oltari z kostky cukru, ma to stejnou hodnotu :) byt musim uznat, ze jinak ses docela snazil. treba to o tech ochrannych kruzich vubec neznam...

    takze, michalangelo, pokud nas chces pred cimkoli varovat, bylo by dobre sve duvody trochu vypodlozit a nestavet je tu jako prirodni zakony. mozna i zminit neco o tom, jak ses ty informace dozvedel. kamaradka me pomerne casto zasobuje pitomostma z obskurnich webu. naposledy o previbrovani v roce 2012 do pateho rozmeru :) ale u ni aspon vim, na cem jsem.

    a mortewyrtho, od tebe by to chtelo lepsi popis nez dve odporujici si vety s dovetkem "poznamenalo me to". (navrh: kdy, v kolika letech, s kym, proc, jak, s jakym vysledkem, s mediem nebo ouija destickou...)

    ________________
    sry, ja jsem i pres svuj spiritismus take novinar a tohle je nejspis takova moje deformace z povolani :)
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    DIVER: tak jestli ten jezek potom u nas doma strasil a choval se jak poltergeist, tak asi jo no... i když, ono těch ježků bylo víc
    DIVER
    DIVER --- ---
    MORTWYRTHA: a kdyz se v tom budeme pitvat, zjistime velmi pravdepodobne, ze to byla takova tajna divci hra po vecerce na letnim tabore, kdy holky pistely, kdyz vedle stanu zadupal jezek :)

    aspon tak to v naprosto drtive vetsine pripadu byva :)
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    DIVER: já jsem spiritismus nikdy neprovadela, jednou jsem vyvolavala duchy - a i tak me to docela poznamenalo a to jsem se tomu snazila vyhybat... nedokazu si predstavit, ze bych s tim experimentovala - nebo dokazu ale pak bych nejspis skoncila v blazinci


    DIVER: potěš koule :-D
    DIVER
    DIVER --- ---
    jinak mam tedy v planu nejakou seanci nekdy ve vhodne spolecnosti usporadat... :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    MICHALANGELO: ty znas nekoho, kdo provozoval spiritismus a dojel na to?

    sry, ja jen, ze ve skutecnosti neznam osobne asi ani nikoho, kdo provozoval spirtismus :)

    jinak k nemu teoreticky pomerne inklinuju. cetl jsem i pomerne rozsahlou publikaci http://www.kosmas.cz/knihy/120720/spiritismus-zapomenuta-vyznamna-kapitola-ceskych-dejin/ - spiritismus se v podani ceske prvni republiky pomerne dost mixuje s krestanstvim. jsou tam modlitby k panne marii ap. obecne nektera varovani take znam, ale prekvapuje me sebejistota, se kterou je tady prezentujes.
    REESHA
    REESHA --- ---
    MICHALANGELO: Jen dotaz. Jak presne spatne to muze dopadnout? Co se muze stat? Psychicka ujma? Fyzicka ujma?
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    DIVER: nikdy nevíš s kým přesně jsi v kontaktu. Nemáš nad ním žádnou kontrolu. Nic ti nezajištuje bezpečí. V metodě samotné je jen velmi málo ochran pro toho kdo seanci provádí i pro ostatní zůčastněné. Nedělá se ochranný kruh. Kruh z rukou je velmi snadné porušit a často se tak děje. Hodně seancí se děje ve tmě. Je to nebezpečná aktivita která dříve či později může poutat nežádoucí pozornost. Je to hra s ohněm.
    DIVER
    DIVER --- ---
    MICHALANGELO: co je na spiritismu spatnyho? .)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    MORTWYRTHA: chápu, v takovou chvíli chce být člověk co nejdál od takového místa. :)
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    MICHALANGELO: já to chápu :-DDD ale zkus se nebát, když ti někdo v noci v prázdném hotelu promluví za zády :-D
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    MORTWYRTHA: strach podporuje tvou nervovou silou to astrální fluidum té bytosti které pak sílí. Ty funguješ jako medium a posiluješ celé to dění víc a víc čím víc se na to nalaďuješ a čím větší máš strach. Je těžké se nebát, ale je to jediná možnost jak v tom fungovat.
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    MICHALANGELO: s tim naprosto souhlasim
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    MORTWYRTHA: spiritismus není nejlepší nápad. Dobrá cesta jak se dostat na psychiatrii
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    MICHALANGELO: no hele ja mam par celkem zajimavejch zkusenosti, ve kterych se bat proste musis - nebo je to tak strasne tezko ovladnutelny, ze to nejde prekonat i kdyz to vis... ja jsem se o tyhle veci docela zajimala a radsi uz jsem prestala, protoze mam na energie nejaky spojeni a docela se toho desim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam