• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    Místo kde povyprávíme své zážitky ze setkání s tajemnem,duchem,strašidlem..místo kde každému odvážnému rádi doporučíme místo kde straší,řádí "něco"..na přespání,jako zkoušku odvahy. Místa kde vstávají chlupy na rukách...povyprávějte nám o nich. Lokality jsou jasné - Česko,Slovensko..
    rozbalit záhlaví
    BLAF
    BLAF --- ---
    MICHALANGELO: Noo... muze se to stat.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    BLAF: A když má tu iluzí víc lidí zároveň tak je to kolektivní psychoza? :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    MICHALANGELO: Jako ne, ze bych chtel byt za kverulanta, ale zakladem kvalitni iluze je prave to, ze jako iluze nevypada :)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    KALIPH: Na základě několika vlastních prožitků, které byly spíš o výsledku spojení čití mnoha smyslů než o zraku a sluchu který zachycuje videozáznam. Do jisté míry je takové setkání situací, která se odehrává především na citové úrovni. Strach nebo smutek se nahrává těžko a ježení vlasů a chlupů možná zachytit jde, ale nemusí to být bráno jako důkaz toho že se děje něco vědou dosud nepotvrzeného tedy setkání s "duchem" tak jak ho chápe široká veřejnost:). Kdybych v takové chvíli držel v ruce kameru myslím, že bych nenahrál nic a přesto vím že věci které jsem zažil nebyly ani halucinacemi ani iluzí. Nezkusil jsem to takže to netvrdím s maximální jistotou. Lidé kteří mluví o podobných věcech s jistotou mají můj obdiv a nebo častěji jsou to kecálisti. Samozřejmě netvrdím že nemohou být případy materializace, které se nahrát dají, s těmi jsem já neměl nikdy co do činění. Osobně takové kontakty nevyhledávám spíše naopak. Když se podíváš na klasická videa amerických hunterů tak je to něco trochu jiného než zažiješ sám po smrti svého příbuzného nebo při osamělých toulkách tajemnými místy. Všechny podobné věci automaticky nezpochybňuju ale taky nevěřím všemu co lidé dají na youtube s tím že nahráli hlomozícího ducha nebo přízrak.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    MICHALANGELO: Na základě čeho si to myslíš?
    DEJZNIJEL
    DEJZNIJEL --- ---
    MORTWYRTHA: tak něco nadhoď
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    to já taky. Řekl bych že se tyhle věci na kameru zachytit nedají snad kromě pohybujících se předmětů a otvírajících se dveří....
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    uz jsem videla mnohem ale mnohem strasidelnejsi a uveritelnejsi videa...
    JOPS
    JOPS --- ---
    DEJZNIJEL: mne prijde vsechno jako fake :)) a kdyby nekdo rekl, ze to je realne, treba v 1:20 tak bych se v noci v baraku posral strachy :))))
    DIVER
    DIVER --- ---
    DEJZNIJEL: to prochazeni (1:00) je dobry!
    DEJZNIJEL
    DEJZNIJEL --- ---
    ‪Real ghost video‬‏ - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=6_VmojhxfP8&feature=related


    některý videa se dají považovat za fake ale u některejch si tak jistej nejsem
    STORMMATE
    STORMMATE --- ---
    Viděli jste tedy někdy už ducha?
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    DIVER: To oproštění a pseudovědecký přístup ve spiritismu na přelomu 19. a 20. století je způsobené tehdejší snahou používat vědeckou metodu jako všespasitelnou. Bylo provedeno dokonce i několik výzkumů Anglickou akademií věd a jinými na to téma, kde se snažili formou experimentů dokázat jevy které spiritismus provází a zjistit s jakou silou mají lidé tu čest a co ji způsobuje. Tyto výsledky jsou celkem zajímavé a dají se dohledat. Bohužel všechny tyhle snahy byly časem stejně znevážené jako zaujaté a nepodložené a tehdejší "povrchní" popularita spiritismu přispěla okleštění o podstatu která je součástí nauk ze které se spiritismus zrodil. Stala se z toho metoda zábavy na večírcích už tehdy a tak je to i dnes. To co bylo na západních metodách z počátku novověku ze kterých spiritismus vyšel do té doby hodnotné což je to duchovní pozadí včetně všech rituálů, pomůcek (i těch ochranných) příprav okolností atd včetně i vážného účelu se časem vytratilo. I tak to umožňuje za určitých okolností navázání určitého spojení. Ta Křesťanská omáčka je pozůstatkem doby ze které se moderní metody spiritismu zrodily. Nahradila původní omáčku z dob ještě dřívějších. Rozhodně nedoporučuju redukovat spíš ji nahradit vlastní omáčkou. Co se modliteb týče tak je to to jediné co zůstalo jako ochrana před nebezpečím. Té ale musí vykonavatel důvěřovat, aby byla spolehlivá. Tyto metody byly prováděné dříve jen zasvěcenci a z dobrých důvodů utajované. Fakt že dnes se na duchy nevěří a spiritismus je u nás jen zábava je bohužel důsledek celého toho vývoje. Se svými bohy a duchy už nekomunikujeme ani je "nepotřebujeme". Na nebezpečnosti celé té věci se od té doby nic nezměnilo a můj názor je takový že zahrávat si s tím byt ze zvědavosti je ruskou ruletou. Komunikaci s duchy využívá mnoho národů vždy to dělají lidé k tomu vyvolení s náležitými předpoklady a výcvikem.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    KALIPH: Ještě bych doplnil Papuse a jeho Základy praktické magie. Papus z Léviho hodně vychází a navazuje na D a R.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: napadla mě ještě jedna věc, a sice to, že mág jaksi ve všem hledá účel a pro určitý účel dělá svoje dílo, proto chápu, že mág "zvědavost" k pronikání do světa za zrcadlem nevidí jako dostatečný motiv; na druhou stranu si myslím, že to lze vnímat k budhistické "prázdné podstatě všech jevů", kterou sem si oblíbil, spíš jako protipól, a právě z tohoto pohledu soudím, že nezáleží na účelu/motivu/záměru invokace, ale být informace hoden ušlechtilostí duše;
    tady je hezky vidět kontrast přístupů a vlastně i odlišnost v navazující praxi
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: děkuju za upřesnění toho pojmu "západní spiritismus", potažmo "magie", jistě jsou různé tradice; o významu učitele se rozhodně nepřu, s tím s tebou souhlasím, ale podobně jako zůstaly po některých jen písemnosti a škola zmizela a přišly další generace, které se rozhodly ji na základě pozůstalostí a zapsaných poznatků otevřít, znovu prozkoumat, jsou i přístupy, které nemusí nutně navazovat na vztah žák-učitel, ale to je asi detail; v každém případě jsem ze samouka mága dělat nechtěl; spíš mi šlo o to zvýraznit, že poznávat tajemství života může každý, byť se v průběhu procesu nemusí stát mágem, může dojít velmi daleko; učitel naučí to co umí a co vstřebáš, v tomhle ohledu urychlí postup, na druhou stranu musí mít učitel co předat žákovi, když nemá co a zároveň je vztah učitel žák vyžadován, zbývá formální vztah :) a pakliže se nechceme chovat pokrytecky, nezbývá ani ten formální vztah

    DIVER: hehe ještě jsi vynechal revitalizované mayské proroctví a 2012 a neošamanismus aka teknivaly :D ale dobře že se zajímáš, seš mocnej literát a můžeš zpravit o pravdě miliony slepých očí :)))
    pragmatickejch je ještě hromada dalších, ale to jsou baťůžkáři a pravdoláskaři, přece,-)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    DIVER: http://www.kosmas.cz/knihy/147273/novodoby-cesky-hermetismus/

    DIVER: Ani omylem:) I ty nejslavnější média 20. století, jména teď v hlavě nemám, byly v drtivé většině odhaleni jako podvodníci.

    Jinak magii myslím není možné ničím nahradit, ta se vypilovává a upgradeuje postupně sama:)
    DIVER
    DIVER --- ---
    eh, ja to nedopsal: proste jsem spiritismus videl jako modernejsiho nastupce magie.
    DIVER
    DIVER --- ---
    KALIPH: jeste k te magii a spiritismu. ja spiritismus doted bral spis jako pragmatictejsi duchovni smer oprosteny od zbytecnych "kouzelnickych" ritualu pro efekt stredovekeho divaka-anafabeta. i kdyz musim uznat, ze i tak me u spiritismu prekvapilo mnozstvi ritualu a krestanske omacky kolem. tu jsem hodlal v pripadne praxi taky trochu redukovat :) netvrdim vypustit, protoze treba modlitbu nepovazuju za bezduchy ritual...
    DIVER
    DIVER --- ---
    PALEONTOLOG: zajimavy tema ta zvedavost :)

    PALEONTOLOG: ad kaliph: ja jen chtel rict, ze zatim mam pojem magie v praxi spojeny s blaznivejma kamaradkama, ktery dohromady semelou horoskop blesku, naivni knizku o andelech, totez o carodejnicich, konec sveta 2012, bylinkarskou encyklopedii a vrcholem magickych ritualu je u nich zapaleni svicky a vonny tycinky :)
    jo a jeste mam pojem magie spojeny s pubertalnimi gothiky v cernem, s cernym makeupem, co hrajou draci doupe v cajovnach a na krku nosi pentagram.

    proti temhle prikladum mi kaliph prijde az vzacne normalni a pragmatickej :)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Stejně jako spiritismus je veskrze "západní disciplína", i když s předky komunikují snad všechny kultury světa, tak jsem magií myslel tu západní tradici, která počíná někde v antickém Řecku a ještě předtím v Egyptě, revitalizována Renesancí a rozvedena pod rouškou křesťanství ve středověku až do dnešních časů. Myslím, že mám to privilegium nepočítat mezi mágy samouky. Vždycky je to "tradice" mého učitele a jeho učitele a učitele jeho učitele; knihy jsou jen takovým doplňkem.

    Když je někdo dostatečně nadaný a enthusiastický, učitele potká, pro to nejsou žádné výmluvy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam