KALIPH: Na základě několika vlastních prožitků, které byly spíš o výsledku spojení čití mnoha smyslů než o zraku a sluchu který zachycuje videozáznam. Do jisté míry je takové setkání situací, která se odehrává především na citové úrovni. Strach nebo smutek se nahrává těžko a ježení vlasů a chlupů možná zachytit jde, ale nemusí to být bráno jako důkaz toho že se děje něco vědou dosud nepotvrzeného tedy setkání s "duchem" tak jak ho chápe široká veřejnost:). Kdybych v takové chvíli držel v ruce kameru myslím, že bych nenahrál nic a přesto vím že věci které jsem zažil nebyly ani halucinacemi ani iluzí. Nezkusil jsem to takže to netvrdím s maximální jistotou. Lidé kteří mluví o podobných věcech s jistotou mají můj obdiv a nebo častěji jsou to kecálisti. Samozřejmě netvrdím že nemohou být případy materializace, které se nahrát dají, s těmi jsem já neměl nikdy co do činění. Osobně takové kontakty nevyhledávám spíše naopak. Když se podíváš na klasická videa amerických hunterů tak je to něco trochu jiného než zažiješ sám po smrti svého příbuzného nebo při osamělých toulkách tajemnými místy. Všechny podobné věci automaticky nezpochybňuju ale taky nevěřím všemu co lidé dají na youtube s tím že nahráli hlomozícího ducha nebo přízrak.