• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    tyet: jo, podkrkonosi, spiritismus, mystika a dlouhe zimni vecery. sklenicka nad uoija boardem, a kyvani stribrnym prstynkem nad sklenici vody.
    pochazim zpod Kozakova, a meli jsme to v rode :). jinak k tomu kyvani, na jednom z webu se objevil pred lety dotaz,
    jestli tim nejde zpusobit neco nekaleho. Pry to doma z legrace zkousel, ale prstyek se zacal otacet, a za chvili zacal byt citit v mistnosti divny nasladly puch. jako kdyby neco "prislo", privolano timhle divnym ritualem.
    na mrtvolny puch si stezovala i rodina, co sla na vychazku okolo Pisku, a na jedne z krizovatek, kdese snad melo udat kdysi nejake nestesti, je tohle prastilo do nosu. Bohuzel si to ale prinesli s sebou domu, takze zacalo bouchani dvermi, rozbijeni taliru, zhasinani svetel a dalsi projevy. pokud si vzpominam, nepomohl jim nikdo, az prestehovani.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    dinadea: rezidualni straseni (prehravani deju z minulosti, jev nereaguje na pozorovatele) je nejak vazany na masu hmoty. skalni masivy, prurvy, viadukty, sklepy, katakomby - tam se s tim jde setkat snadno.
    jako by neco fyzikalne branilo te energii odejit, nebo naopak posilovalo to, co uz jednou probehlo. mozna je to jen reakce mozku, co v danem miste ziskava vjem z jineho casu, kdo vi.
    kdysi probehla zpravam o nafocenem duchovi v podzemni nacisticke tovarne Rabstejn (u Ceske Kamenice), kde skupinka decinaku hrala Airsoft. Sehnal jsem si tehdy od nich primo puvodni soubor z fotoaparatu, a zkoumal onu fotku.
    ve vzduchu tam videl jakysi polopruhledny hologram cloveka v bagancatech a delnickem munduru. Vysvetleni by byl napr. odraz blesku od castecek pracu a projekce nekoho, kdo stal za tim,co fotil "dopredu", ale vsichni trvali svorne na tom, ze nikdo za foticim nestal, a nikdo takto obleceny s nimi v podzemi nebyl.
    TYET
    TYET --- ---
    DIVER: spiritusmus má kořeny tady v mém kraji, tak mi je blízký, spíš z takového sentimentu než z přesvědčení, mám doma Posla záhrobního, spousty fotek autentických medijních kreseb z druhé poloviny 19. století, je to zajímavá součást naší historie, málo se třeba ví, že spiritisti byli přesvědčení vegetariáni, nekouřili ani nepili alkohol, vůbec měli silné a nekompromisní morální zásady včetně nezištné pomoci druhým a podobně, mám tady pár fotek z trvalé expozice v Klenotnici v Nové Pace, koho to zajímá: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2046088364154.111442.1602751122&type=1&l=d50134bd1c
    DINADEA
    DINADEA --- ---
    ..tady je k té hoře ještě link česky...
    mě by nedostali na místo, které má nějakou souvislost s mrtvými, už podle názvu, ani párem volů.
    Jinak si pořád myslím, že to nějak souvisí s tou horou, kdo ví co se tam skrývá, když už tam předtím našli ty dva lovce co zahynuli podobnou smrtí
    Knihy-A.cz » Rusko, Otorten: Kdo způsobil masakr na Hoře mrtvých?
    http://www.knihy-a.cz/13750/rusko-otorten-kdo-zpusobil-masakr-na-hore-mrtvych
    TYET
    TYET --- ---
    TLUSTEC: to je teda pěkně strašidelnej příběh
    DINADEA
    DINADEA --- ---
    Tlustec: ten Tribeč jsem četla, byly tady linky, i na muřího muže, prošla jsem celou diskusi, je hrozně zajímavá :)
    Mě dost zaujaly zmínky o horách a podzemí.

    Kamarád kamarádky je geolog a chodí se známým kutat do jeskyní, do bývalých dolů a podobně.
    Vyprávěl že jednou byli v bývalé šachtě (jméno jsem zapomněla, ale mohu zjistit). Strávili tam s průvodcem celý den, prošli i do pasu spodní vodou, říkali že několikrát se tam už lidé ztratili (několik pater a labyrint chodeb) a v průběhu času tam více lidí zemřelo, bývalý důl. Říkal, že když už začali vycházet nahoru, na chvíli se zastavil. Měl na zádech hromadu věcí, lana, kladiva a bylo to těžké, tak jim řekl, ať jdou napřed, že je dožene později. Oni že jo, tak šli dál nahoru.
    Zhasl si světlo na helmě a seděl tam na těch schodech potmě. Několik minut bylo ticho, a pak uslyšel zřetelně kroky na schodech pod sebou, jako kdyby někdo stoupal šouravě nahoru. Bylo mu to divné, poslouchal dál, někdo se zezdola přibližoval. Tak rozsvítil světlo, popadl saky paky a běžel po schodech nahoru za ostatními.
    Je to dost racionální člověk, ale je naprosto přesvědčený, že tam zezdola někdo přicházel jestli duch, nebo něco živého, těžko říct. Rozhodně tam ale nikdo tou dobou být nemohl, kromě jich tří - dva kamarádi a průvodce, přičemž ti dva už byli dávno nahoře.

    Ale v šachtách a jeskyních se dá dobře skrývat, kdo ví co tam mohlo být.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    jo, vesnice je Lesany, u Kamenneho Ujezda. ale ten prizrak se videntne stehoval, prvni pozorovani Frydlant, pak Krupka, pak Cakovice, pak Jilove... docela to dava predstavu o "trase".
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    dinadea: i u nas jsou pripady zmizeni beze stopy. mozna jsem sem uz linkoval, byt prespolni, pripad "tribec".
    Případ Tríbeč: Expozice
    http://howadoor.wz.cz/tribec.html

    u nas je asi nejnovejsi tohle: http://www.kpufo.cz/portal/rservice.php?akce=tisk&cisloclanku=2008072901
    kontakt na kluka, co to videl tady, jsem tehdy ziskal, a byl se tam podivat. dost hnusny les, vsude plno kocek (kazdych 100metru cesty tak 3-5), ale nic zvlastniho nezjisteno.
    DINADEA
    DINADEA --- ---
    Tlustec: díky za odkaz, nikdy jsem o tomhle neslyšela.
    Ale až podezřele často se takové případy objeví někde u hor (včetně mizení lidí atd.)
    Jinak je to teda dost strašidelné, chodím často do přírody a někdy úplně pustinou, vůbec nevím co bych dělala, potkat někde nějakou zrůdu nebo i jen vidět něco letět po obloze, to by mě asi trefilo na místě...

    Co se to v tom stanu asi objevilo, že tak prchali pryč? To muselo být něco fakt strašného.
    TYET
    TYET --- ---
    TLUSTEC: vojenské tajemství..hmm..to já dávám přednost něčemu romantičtějšímu :))
    TYET
    TYET --- ---
    TLUSTEC: to je pravda, zohavený dobytek mě nenapadl, ale máme tady dost svých démonů než abychom museli všechno svádět na mimozemšťany, zrovna tohle mi přijde právě podobný osudu Franklinovy expedice
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    tyet: necetl... divne ale je, ze piloti toho patraciho vrtulniku odmitli tela prevezt, bez dalsiho vysvetleni, a musela pro ne civilni. jako by tusili, k cemu doslo.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    odstranena celist, chybejici jazyk, radioaktivita a letajici telesa - to jsou divne indicie, a nemohou mne nenapadnout pripady zohavenych dobytcat v USA... ze by tentokrat byli v nespravny cas na nespravnem miste lide?
    TYET
    TYET --- ---
    TLUSTEC: nečetls Terror od Simonse? To bylo první, co mě napadlo, ten chybějící jazyk, mráz, sníh, zajímavá asociace
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    na youtube je plno videi, bohuzel i s fotkami z patraci akce.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    reesha: podle mne existuje rusky polodokument i kniha, na toto tema.
    REESHA
    REESHA --- ---
    TLUSTEC: proc tohle jeste nikdo sikovnej nezfilmoval?
    uzasna vec, diky za post
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    podrobnejsi info: neco na dobrou noc pro milovniky trempingu. dodnes nevyreseny pripad, mnoho nelogicnosti, otazniku, a spatny konec.
    http://www.environmentalgraffiti.com/news-dyatlov-pass

    googlujte, jine popisy uvadi i fotky nalezenych, a ruzne dalsi divne detaily, napr. proc palili mokre urvane vetve, kdyz okolo bylo dost sucheho dreva - je podezreni, ze byli oslepeni
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    znate tento pripad?
    Dyatlov Pass Accident - The Mystery Begins
    http://www.aquiziam.com/dyatlov_pass_1.html
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    DIVER: zachytit "neco" je snadne, ale vyfiltrovat z toho srozumitelne slovo uz jekabala, a stale na hrane toho, zda nejde o filtrem zvyraznene harmonicke v nejakem selestu okolo. dve takove nahravky jsem ziskal coby originaly k znamym youtube-evp videim, a bez prohnani filtrem na nich neni nic prukazneho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam