• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    TYET: armada tam podle vseho byla bud prvni (nalezeny neidentifikovany vojensky kabat, pouzdro na nuz a bryle), nebo o tom alespon neco dalsiho vedela (nevole pilotu vzit mrtva tela na palubu). coz by byl mozna i duvod, proc je tam nechali svemu osudu, mozna predpokladali, ze se po nich v takove pustine nikdo shanet nebude, kdo vi.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    FUNNATEKK: protoze opustili stany se vsim oblecdenim i vybavenim, tak se dochovaly vsechny fotky, az do osudneho podvecera, kdy stavi stan na te plani.
    3 last photos from Igor Djatlov`s camera | Ric Rocket Dot Com
    http://blog.ricrocket.com/?p=4837
    TYET
    TYET --- ---
    Mně to asi nejvíc hraje na armádní pokusy - různé ultra a infrazvuky, magnetický vlny a já nevím co ještě, který můžou vyvolávat zdánlivě bezdůvodnou paniku a nelogický chování, akorát mi k tý teorii zase nesedí to, proč armáda, která byla u místa neštěstí o několik dní před oficiálními záchranáři, ty lidi prostě nezakopala a neztratili se navždy, nebo to nezaonačila na jednoho, který se pomátl, všechny zabil a sám umrzl; pokud by tohle byla jejich kamufláž, tak dost neefektivní.
    FUNNATEKK
    FUNNATEKK --- ---
    TLUSTEC: Jiank nemáš fotky nejbližší vesnice od téhle událost..Tedy vesnice kde byly naposled spatřeni?,
    FUNNATEKK
    FUNNATEKK --- ---
    TLUSTEC: A není možné že sežraly nějaký houby co tam rostly??Když sem požil mexicánce tak sem chytl doslova vlčí mlhu a viděl jem na vzdálenost sotva 15m.Dál to bylo fakt slinutý do bílé mlhy.A třeba moje skušenost z šalvěje je zse ouplně jinde..tak nějak ahoj sem vesmír,nevím kde sem.:A najedou buch a probral sem sem se po 10 minutách vyděšenej jako nikdy:DNemalí vokno no zasvěcení vědí.

    Ale jinak jestli se jedná o jev čistě nadpřirozený mohl zde proběhnou třeba zvukový test něčeho....visílač a tpd.Jelikoš některé frekvence dokáží vyvolat podobné účinky.

    Dál mě napadlo že by mohly i něco vyvolávat.Ale ostatně takhle daleko vod civilizace by vyvolval jedině magor:D
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    zajimavy je poznatek, ze zrejme nevideli - ze stanu se rozprchli na vsechny mozne strany, a sesli se az niz, zrejme po hlase. v lese lamali mokre vetve z borovice, a neprilozili suchym klestim, co se valelo opodal. kdyz pod stromem prvni dva umrzli, vydali se tri z nich ke stanum, ale kdyz nedosli, zcela protismyslne zbytek opustil kraj lesa s ohnistem a slesmerem k melne (4m) strzi, kde nalezli smrt a tezka zraneni.

    mnoho veci tam nehraje.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    FUNNATEKK: znam hned nekolik. nikdo tam se mnou nechce chodit, bud se boji, nebo jsou to skeptici, co nad tim rovnou mavnou rukou. pokud jsi ochioten prilozit ruku k dilu a par tech veci pomoct prozkoumat, do posty.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    TESSS: je tam nekolik ale:
    - to misto ma velmi mirny sklon
    - nikde po zadne lavine nebo jejim pruchodu nebyla stopa
    - v mraze -30 se laviny moc neuvolnuji
    - proc ti lide bezeli 1.5km do lesa, aby tam postupne umrzli, a nevratili se do stanu pro veci
    - proc se snazili na kraji lesa vylezt nahoru na strom, odkud bylo na stan videt
    - kde prisli k tem hroznym zranenim a radioaktivite na odevu
    FUNNATEKK
    FUNNATEKK --- ---
    Mám prozbičku..tuto diskuzi jsem začal navštěovat až nedávno.:Chtěl ybch se zeptat jestli náhodou neznáte místo v praze nebo v nejbližším okolí kde by bylo možné pozorovat paranormální úkazy.Předem děkujji zha odpověd
    TESSS
    TESSS --- ---
    TLUSTEC: precetla jsem to a verze s lavinou mi prijde dost pravdepodobna
    TYET
    TYET --- ---
    to máš asi pravdu, samozřejmě :) proto se nám ta doba zdá tak idylická
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    tyet: ta doba byla kruta, krutejsi nez dnes. akorat ze "brutalni vrazda a nalez tela" zni odpudiveji, nez "dcera statkare za ouplnku docista zamordovana". Tenkrat hralo i roli vseobecne pritomne krestanstvi a urcite malomestacke pokrytectvi, takze vse bylo tak trosku zaobalene. Co byval "nenechavy strycek" je dnes "bezprecedentni pripad zneuzivani nezletile"... doba se meni.
    TYET
    TYET --- ---
    TLUSTEC: já z těch dobových dokumentů, tiskovin, zápisků a tak mám dojem, že tenkrát to strašení a duchové bylo takový laskavější, mírnější než dneska, ale třeba je to jen podáním.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    tyet: jo, podkrkonosi, spiritismus, mystika a dlouhe zimni vecery. sklenicka nad uoija boardem, a kyvani stribrnym prstynkem nad sklenici vody.
    pochazim zpod Kozakova, a meli jsme to v rode :). jinak k tomu kyvani, na jednom z webu se objevil pred lety dotaz,
    jestli tim nejde zpusobit neco nekaleho. Pry to doma z legrace zkousel, ale prstyek se zacal otacet, a za chvili zacal byt citit v mistnosti divny nasladly puch. jako kdyby neco "prislo", privolano timhle divnym ritualem.
    na mrtvolny puch si stezovala i rodina, co sla na vychazku okolo Pisku, a na jedne z krizovatek, kdese snad melo udat kdysi nejake nestesti, je tohle prastilo do nosu. Bohuzel si to ale prinesli s sebou domu, takze zacalo bouchani dvermi, rozbijeni taliru, zhasinani svetel a dalsi projevy. pokud si vzpominam, nepomohl jim nikdo, az prestehovani.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    dinadea: rezidualni straseni (prehravani deju z minulosti, jev nereaguje na pozorovatele) je nejak vazany na masu hmoty. skalni masivy, prurvy, viadukty, sklepy, katakomby - tam se s tim jde setkat snadno.
    jako by neco fyzikalne branilo te energii odejit, nebo naopak posilovalo to, co uz jednou probehlo. mozna je to jen reakce mozku, co v danem miste ziskava vjem z jineho casu, kdo vi.
    kdysi probehla zpravam o nafocenem duchovi v podzemni nacisticke tovarne Rabstejn (u Ceske Kamenice), kde skupinka decinaku hrala Airsoft. Sehnal jsem si tehdy od nich primo puvodni soubor z fotoaparatu, a zkoumal onu fotku.
    ve vzduchu tam videl jakysi polopruhledny hologram cloveka v bagancatech a delnickem munduru. Vysvetleni by byl napr. odraz blesku od castecek pracu a projekce nekoho, kdo stal za tim,co fotil "dopredu", ale vsichni trvali svorne na tom, ze nikdo za foticim nestal, a nikdo takto obleceny s nimi v podzemi nebyl.
    TYET
    TYET --- ---
    DIVER: spiritusmus má kořeny tady v mém kraji, tak mi je blízký, spíš z takového sentimentu než z přesvědčení, mám doma Posla záhrobního, spousty fotek autentických medijních kreseb z druhé poloviny 19. století, je to zajímavá součást naší historie, málo se třeba ví, že spiritisti byli přesvědčení vegetariáni, nekouřili ani nepili alkohol, vůbec měli silné a nekompromisní morální zásady včetně nezištné pomoci druhým a podobně, mám tady pár fotek z trvalé expozice v Klenotnici v Nové Pace, koho to zajímá: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2046088364154.111442.1602751122&type=1&l=d50134bd1c
    DINADEA
    DINADEA --- ---
    ..tady je k té hoře ještě link česky...
    mě by nedostali na místo, které má nějakou souvislost s mrtvými, už podle názvu, ani párem volů.
    Jinak si pořád myslím, že to nějak souvisí s tou horou, kdo ví co se tam skrývá, když už tam předtím našli ty dva lovce co zahynuli podobnou smrtí
    Knihy-A.cz » Rusko, Otorten: Kdo způsobil masakr na Hoře mrtvých?
    http://www.knihy-a.cz/13750/rusko-otorten-kdo-zpusobil-masakr-na-hore-mrtvych
    TYET
    TYET --- ---
    TLUSTEC: to je teda pěkně strašidelnej příběh
    DINADEA
    DINADEA --- ---
    Tlustec: ten Tribeč jsem četla, byly tady linky, i na muřího muže, prošla jsem celou diskusi, je hrozně zajímavá :)
    Mě dost zaujaly zmínky o horách a podzemí.

    Kamarád kamarádky je geolog a chodí se známým kutat do jeskyní, do bývalých dolů a podobně.
    Vyprávěl že jednou byli v bývalé šachtě (jméno jsem zapomněla, ale mohu zjistit). Strávili tam s průvodcem celý den, prošli i do pasu spodní vodou, říkali že několikrát se tam už lidé ztratili (několik pater a labyrint chodeb) a v průběhu času tam více lidí zemřelo, bývalý důl. Říkal, že když už začali vycházet nahoru, na chvíli se zastavil. Měl na zádech hromadu věcí, lana, kladiva a bylo to těžké, tak jim řekl, ať jdou napřed, že je dožene později. Oni že jo, tak šli dál nahoru.
    Zhasl si světlo na helmě a seděl tam na těch schodech potmě. Několik minut bylo ticho, a pak uslyšel zřetelně kroky na schodech pod sebou, jako kdyby někdo stoupal šouravě nahoru. Bylo mu to divné, poslouchal dál, někdo se zezdola přibližoval. Tak rozsvítil světlo, popadl saky paky a běžel po schodech nahoru za ostatními.
    Je to dost racionální člověk, ale je naprosto přesvědčený, že tam zezdola někdo přicházel jestli duch, nebo něco živého, těžko říct. Rozhodně tam ale nikdo tou dobou být nemohl, kromě jich tří - dva kamarádi a průvodce, přičemž ti dva už byli dávno nahoře.

    Ale v šachtách a jeskyních se dá dobře skrývat, kdo ví co tam mohlo být.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    jo, vesnice je Lesany, u Kamenneho Ujezda. ale ten prizrak se videntne stehoval, prvni pozorovani Frydlant, pak Krupka, pak Cakovice, pak Jilove... docela to dava predstavu o "trase".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam