Tlustec: ten Tribeč jsem četla, byly tady linky, i na muřího muže, prošla jsem celou diskusi, je hrozně zajímavá :)
Mě dost zaujaly zmínky o horách a podzemí.
Kamarád kamarádky je geolog a chodí se známým kutat do jeskyní, do bývalých dolů a podobně.
Vyprávěl že jednou byli v bývalé šachtě (jméno jsem zapomněla, ale mohu zjistit). Strávili tam s průvodcem celý den, prošli i do pasu spodní vodou, říkali že několikrát se tam už lidé ztratili (několik pater a labyrint chodeb) a v průběhu času tam více lidí zemřelo, bývalý důl. Říkal, že když už začali vycházet nahoru, na chvíli se zastavil. Měl na zádech hromadu věcí, lana, kladiva a bylo to těžké, tak jim řekl, ať jdou napřed, že je dožene později. Oni že jo, tak šli dál nahoru.
Zhasl si světlo na helmě a seděl tam na těch schodech potmě. Několik minut bylo ticho, a pak uslyšel zřetelně kroky na schodech pod sebou, jako kdyby někdo stoupal šouravě nahoru. Bylo mu to divné, poslouchal dál, někdo se zezdola přibližoval. Tak rozsvítil světlo, popadl saky paky a běžel po schodech nahoru za ostatními.
Je to dost racionální člověk, ale je naprosto přesvědčený, že tam zezdola někdo přicházel jestli duch, nebo něco živého, těžko říct. Rozhodně tam ale nikdo tou dobou být nemohl, kromě jich tří - dva kamarádi a průvodce, přičemž ti dva už byli dávno nahoře.
Ale v šachtách a jeskyních se dá dobře skrývat, kdo ví co tam mohlo být.