• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHACNC - teorie a rady pro domácí stavbu našich obráběcích strojů frézky, soustruhy, 3D tiskárny, vračky, pily, brusky etc.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    KAI: asi by to chtelo doplnit jak velke a z jakeho materialu
    KAI
    KAI --- ---
    Shanim nekoho, kdo by mi vyrobil takovato drevena oramovana pismena:


    a taky abecedu z nestandardniho pisma Neutraface. Neni tu nekdo takovy?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Jsem dneska trochu pokročil na Z,ještě pár drobností a finito, docela pěkně se povedlo schovat kabely.Jen jsem musel vyměnit kabely od regulátoru za delší, tak to snad hned neshoří.Ani to nevypadá tak strašně.

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GILHAD: To jsem myslel že je základní vlastnost drag chainu, že se ohýbá jen na jednu stranu.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    SALAM23: Ha, takze ten dragchain je ohebny jen v jednom smeru a v druhem drzi rovne :) To jsem netusil :) To je obecna vlastnost, nebo to maji jen nektere a nejak se to jmenuje?

    Ja jsem ted koukal na https://www.aliexpress.com/item/1005001795469984.html a nepoznam, jestli je jednosmerne ohybaci, nebo obousmerne - pokud by byl jednosmerny, tak mam v podstate vyreseno a pohoda :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    GILHAD: až budu tahat kabely tak ti to nafotim,ten dragchain se mi trochu prověšuje, ale ne nějak moc,tak jsem ho neměl ani podepřenej, nijak neprekážel ,teđ tam přibude ještě voda,tak už mu tam něco dám, asi obyčejný L profil co našroubuju na pojezdy jako rozpěru a v tom bude chodit ...blbě se to popisuje,nafotim během pár dní až to přijde na řadu, kabely mám nějaký spešl z nástrojárny ,má všechny 4 žíly stejný, jen označený 1234 ,kouknu jestli tam na bužírce nebude typ ,do teď jsem to měl tuším na 0,7mm mědi z obi 4 lince a no problém, jo a na druhý ose je taky dragchain až k ovladači



    GILHAD
    GILHAD --- ---
    SALAM23: Ahoj, jak jsem tu GILHAD: zminoval, koupil jsem si laciny lasercutter z ciny ( https://www.aliexpress.com/item/32844498227.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d9lJdUQ ) a ted bych ho chtel trochu potunit. Nejvic mi vadi, ze vsechny ty draty tam tak nejak blemcaji vsude mozne ve vzduchu, po pracovni plose, pod laserem a tak, nektere jsou prehnane dlouhe, jine kratke, takze se mi jedna krabicka vali na pracovni plose a musel bych ji rucne davat z dosahu laseru, pokud bych chtel vyuzit vetsi cast plochy (zatim jsem delal motivy kolem par centimetru, tak to bylo fuk) - no proste hrozne vrabci hnizdo ...

    Ted tu vidim tvoji "mandarinku" a desne zavidim ten cable management - Cable Drag / Chain Wire Carrier na vedeni kabelu - mohl by ses podelit o to, jak je to tam mechanicky resene (a jak to planujes na ty 2 dolni pojezdy)?

    (Hlavne jak je tam vzadu udelane, aby se ten retez neprovesoval a nelezl kam nema? Idealne kdybys mohl dat fotku zezadu, kdyz je ta hlava tak napul cesty a pak u toho druheho dorazu, nez je ted.)

    A pak jeste dotaz, jake kabely pouzivas pro ty motorky posuvu - ja tam mam nejakou cinu, ale potreboval bych misty delsi, radsi zcela nove.

    Predem diky
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    THERIDANE: dobrý vědět,tak asi zajdu do gm jestli mají otevřeno a nechám si tam od nich ukázat co tam mají a něco si vyberu,přeci jen když to má člověk fyzicky v ruce je asi 1000x lepší než vybírat jen podle obrázku v katalogu
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    SALAM23: V té samici je tak málo místa ( :D ), že se tam budeš mít problém dostat s 8 vodičema rozumnýho průřezu. Je to dělaný na data nebo audio, když to zavřeš, tak se tam 8 třeba 1mm² drátů ani nevejde :(

    Já tam mám na každej drát 2 piny, pak se to tam ještě nacpat dá. Osmipinový jsem tehdy nakoupil jen proto, že 4P nebyly skladem :-)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THERIDANE: ty MT30 jsou super i pro LEDky s PWM, jen škoda, že se zatím kromě XT90i nedělá i čtyřpin, vyjma teda skládaných konektorů na fastony, což jsou taky obludy... =/
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    THERIDANE: tam můžu pověsit 2 motory na ten 8 pin , super,díky
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Takhle to vypadá s motorem...trochu Ježek v kleci od Tleskače

    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TEAPACK: na mašinu, která vzešla ze šrotu a skládky, by se pěknej Neutrik nebo jinej lepší konektor nehodil :)

    Už jsem od nich ale upustil, dost špatně se s nima pracuje. Škoda že není 4pin XT60 nebo něco podobnýho. Teď mi dělají radost XT90i, dobrý konektory když někam potřebuju dostat 40A trvale a k tomu 485 nebo canbus. Jsou i MT30 pro BLDC, tak třeba se objeví i něco pro krokáče.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THERIDANE: už jsem to dohledal =) connfly =) to je ale vošklivý =D
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TEAPACK: Tak možná mám tu terminologii blbě, měl jsem na mysli toto: https://www.gme.cz/mic338
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THERIDANE: kde to kupuješ? co jsem koukal, tak jsou tři kila za kus =D pokud to teda jsou opravdu XLRka, který jsem našel maximálně sedmipinový.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Ještě jsem našel fotku jak to vypadá na stroji.

    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TEAPACK: Tři pětky za kus, to přece není drahý, ne?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THERIDANE: 8pinový XLRka? moc dražších variant už k dispozici není =) (říká ten, co si přídavné vřeteno tahal Wielandama a dvojmo stíněnými kabely)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    SALAM23: Já mám na straně u rozvaděče Molex Mini-Fit Jr. (9 A na pin), a na straně u motorů 4- nebo 8-pinový XLR konektory (s nějakou rozumnou prachotěsností), udělal jsem si takovej tištěnej futrálek:



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam