TEAPACK: uz to mam hotove, tak jak jsem psal, override otacek meni reznou rychlost a override posuvu meni feed per rev. Doslo mi ze ono to vlastne nejak jinak ani resit nejde, takye tohle bude u vsech systemu stejne.
teoreticky muze override fungovat i pri tom zavitovani, jen teda s otackama se zmeni i posuv a s posuvem i otacky, pak bz to nemel byt problem a az budu implementovat zavitovani tak to tak udelam. Jen teda jak tak koukam na zavitove cykly na soustruhu tak tam moc nejaka unifikace G kodu nefunguje. To bude vice prace udelat reserzi co ma jaky kod vlastne delat a co bude delat jaky jeho parametr nez samotna implementace :D
no to zavitovani bude taky zabava, no alespon se nejak posouvam, yavitovani asi bude na rade ted, predtim jsem delal automaticky popotahovac tyci. To si resi RS sam, neni treba zadnych M kodu atd. Obcas mi prijde docela hloupe resit kdejakou blbost ktera je strojni konstantou a funkci stroje delegovat do G kodu atd. pritom si to RS muze resit sam. treba implementaci toho popotahovace sem mel hotovou driv, nez bych to dodelal do postprocesoru nejakeho camu a ne vsechny camy vsechny funkce umi a obcas je dost opruz to resit v postu.
ja zase neznam moc (vubec) Haidna