• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POLOVIBlackBerry
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    SCHEEZE: pady jsou individualni. galaxy S2 prezila mou kofola ženu 2 roky kdy letel 5 metru vzduchem na asfalt z kabelky 2x tydne, nebo z kapsy pri dobihani autobusu. Pak mela Note 2 kterej padl tak 20x na hubu a po 21 zhasl. Ted uz rok trapi sony Z2. Je extremni nesika ktery vypadne z ruky i 8x pripoutana taska. Praskliny nikde, telefon pak uz jen zhasl.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SCHEEZE: vec stesti, me Z30 zazila x osklivejch padu na beton a nic, zene pak upadl jednou na ztvrdlej snih a rupl ji display
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SCHEEZE: videl jsem iphone 4 plachtit 2-3 vytahovkou a jen se restartoval. (vazne zrovna ja mam neco pozitivniho na iphone ?)
    no a co ty prava :)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    RAINBOF:
    MADBANANA: ja mam passport, na Amazon jsem kliknul i par aplikaci pres nej nainstaloval, se ctenim nemam nejmensi problem nikde, vetsinou vse funguje tak jak bych ocekaval. Nejake aplikcae nejsou v BB, tak stahuji android. Nepozoruji zadne problemy, mozna proto, ze to proste pouzivam a nehrabu se porad v necem. Asi je to dost zavisle na tom jak to uzivatel pouziva nebo co vsechno potrebuje prenastavit(na co je zvykly), at uz prechodem z jine platformy nebo podobne. Sam jsem se od palm, pres levnej android dostal k BB od verze 5 az k passportu a ja osobne si nemohu stezovat, hlavne kvuli HW o ktery se nestaram. Co se kvality HW tyce, ja osobne jsem nevidel zadny Samsung ani iPhone prezit pad na zem bez uhony(rozbite sklo). BB jsem si osobne omylem hodil na parkovisti na asflt a jeste do nej kopl pri pokusu ho zachranit.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    VITEKK: Já na Q10 taky nemám update.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    MADBANANA: to by me taky zajimalo, ale apson ted vim ze to neni problem jen u me..

    A btw at delam co delam tak na passportu stale nemam update na 10.3.2.. Je tu jeste nekdo kdo nema update?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    RAINBOF: Z30 a Z10 jsou v pohode, leap nechapu, ideal by bylo, kdyby meli plastovou low radu v ni 4,2", 5" dotykac a low keyboard model ala Q5, pak to samy v hi rade s ocelovym ramem a pak exoty ala passport a venice, tim by pokryly cely produktovy portfolio.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    SCHEEZE: BB HW je v pohodě, ale BB10 stojí za vyliž. Celý je to postavený na skvělým QNX obalený perfektníma ovládacíma gestama a skvělejma fíčurama, jako HUB a podobně, nicméně to dělaj tak skvěle, že to je čím dál pomalejší. Že na to nejsou aplikace je další věc, ale všechno souvisí se vším. Když ty telefony BB neumí prodat, tak je pak má tak málo lidí, že se nikomu nechce pro BB10 appky vyvíjet. Na začátku BB10 vývojáře aspoň podporovali (konference, webináře, testovací zařízení, ...), ale co je tam John Chen, tak jde imho BB10 do kopru a Android je jediná cesta, jak se udržet nad vodou.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SCHEEZE:
    Kurví to zejména:

    - v tom že nepracují na hw a pořádně ani na SW.
    - Q10 a Classic jsou téměř stejný HW a to jsou od sebe dva roky co dělali sakra celou tu dobu ?
    - I přesto že jsou Classic a Q10 stejné položili Q10 například tím že zmenšili font tak že se to nedá číst
    - udělali některé změny které používání Q10 vyložene zhoršily jako je změna rozložení toho centra zpráv.
    - Oslabení bezpečnosti
    - integrovaný balast (amazon) v každém releasu a to tak že už se ho prostě nezbavíte.
    - Kliknutím na Amazon se cosi do telefonu stáhne a ten je pak pomalejší. A to jsem se ani nepřihlásil (kliklo dítě).
    - Dále pak aplikace které mohou manipulovat s právy
    - Androidí runtime který má mnohdy nemanagovatelná práva...


    - Classic mohl vyjit jako dualsim mohli pridat ram ci vnitrni pamet na 64gb. Ve firemním prostředí vítaná věc. Firemní a soukromá sim v jednom přístroji.
    - Dále mi vadí to, že nechávají uživatele v nejistotě nové modely plánují skrytě a pak přijdou jako velcí hrdinové viz classic. jak dlouho se na něj čekalo ?
    - do toho chrlí průměrné dotykáče (Z30, ..) kde blackberryOS vyloženě je naobtíž. Proč cpou OS někam kde mu to škodí ? Podle mne naprosto zbytečně opouští vlastní trh.
    - Podpora nativního vývoje je (minimálně byla) podivná.

    Dále není pravda že iphone není odolný Iphone 4 je velice odolný kousek. Byť ho sám nemám (nejsem fanda apple ovcování) vidím co s tím občas dělaj kolegové.

    Takže když to shrnu, blackberry Q10 a Classic jakožto představitelé toho co značka blackberry je, jsou i přes uvedené chyby dobré telefony navíc odolné. Ale právě díky uvedeným věcem má člověk před koupí blackberry smíšené pocity zda dělá dobře. Kupovat si dneska za skoro 10 dvoujádro s mizernou podporou většinového softu je prostě ukazatel že něco je špatně.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    RAINBOF: podle mě to nekurvi, ty přístroje mají nesporný kvality který ocení jen málo lidí. většina raději zaplatí tisíce za opravu praskleho skla na iPhone než by si koupili výrobek co se nerozbije když mi vyklouzne z ruky.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    az skonci bb tak nevim.
    absolutne nechapu proc to kurvi.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MADBANANA: až mi skončí i Blackberry tak budu úplně v loji ale ajfon určitě ne, měl jsem ho asi tři měsíce a je to snad jediné zařízení kterým jsem historicky několikrát vzteky mrsknul o zem.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    MILAZAJICEK: tak to mam taky. A jeste Psion. Obvykle firma kterou jsem si oblibil zkrachovala do roka. BB se drzi uz asi ctvrty rok!
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    PEDROBEAR: s passportem to mám přesně naopak, dokonce i ten úkolníček se dá nakonec nastavit přesně tak, jak ho potřebuju a nebyla potřeba žádná apka. jediný, co mě teď trápí je, že se mi nějak změnilo ucho a začínám si přepínat hovor na reproduktor XD
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    PEDROBEAR: Ja zbyl z Q10 tak smutnej, ze jsem z ni udelal zalozni telefon a poridil ajfon :D
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    ja nevim jak vy, ale za ten rok a pul co mam Q10 mi z toho tecou nervy cim dal tim vic. Co update to nejakej pruser, je to pomaly, vibruje to po zvednuti hovoru u ucha, seka se to, startuje to 4 roky, nema to baterku, uz se nemuzu dockat az se toho zbavim jako pracovniho telefonu. Kontrakt mame jednou za 2 roky tak uz vyhlizim jaro.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SCHEEZE: pár zařízení s podobným osudem už mám ta firma se jmenovala Palm :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SCHEEZE: tu divizi pak prodají lenovu :)
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Mozna se to tady uz resilo, ale jde nejak vyresit problem s nepresnosti androidi appky Mapy.cz na BB10? Deje se mi to jak na Q10, tak na Classicu a je dost otravny, kdyz to ukazuje polohu s presnosti na 20 km.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    MILAZAJICEK: do roka opusti trh zarizeni uplne, protoze nesplni plan prodeje pet milionu za rok :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam