• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: tohle jsi z toho pochopil? jako vazne?

    ty vole tak to jsem to hodil slušnejm exotum, ještě nikdy jsem takhle svy volby nelitoval
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: ale ono i dnes je povolene koureni ve verejne pristupnem vnitrnim prostoru stavebne vyhrazenem ke koureni (zakon 65/2017 Sb., §8, odstavec 1, pismeno a) Technicky ti nic nic nebrani otevrit si kurarnu - vlastne kdekoliv... ;-) Ostatne nekde uz je mas... zejo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: mam podezreni, ze zrovna letiste patri do zakone vyjimky. ma smysl delat vyjimky, kdyz je tabak legalni?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: a proc bys nemohl? Vsecko jde, kdyz se chce... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    IKARI: alkohol je legalni a muzu ho konzumovat s prateli. tabak je legalni a nemuzu ho konzumovat s prateli? hospodu muzu otevrit a kurarnu s prodejem dobryho kafe a vyberovych tabaku ne?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: hele, to je zajimavy - na jedne strane kritika 6+1 bez vetsich odlisnosti, na druhe strane zachovani prerozdeleni (ktere samo o sobe je dost prekazkou onoho vetsiho rozliseni). Bohuzel z te prezentace neni videt jinak temer nic. Heslo "puste nas na ne" na poslednim slajdu v situaci, kdy uz do Snemovny vpusteni Pirati jsou pusobi take divne :-) Nejaky navrh zakona z dilny pana Hriba by nebyl?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak zajiste... ale jak si tu implementaci lepsi zakladni skoly Pirati predstavuji, to uz nam nerikas :-)
    XCHAOS: hele, a kdyz to prohrajou i tam, zaplati Tresnak & spol vzniklou skodu ze sveho, nebo jak to bude...? Ono tu uz par soudu, kdy byl nejaky Pirat presvedcen o tom, jak to musi vyhrat s odkazem na podobny pripad uz bylo :-) A to soudni pretahovani se Marjanek taky neni zadarmo, u administrativnich chyb je ta skoda vycislitelna u dnes. Stanovisko Piratu v rovine "kdyz prohrajeme, tak to teda zaplatime" jsem nikde nevidel...
    IKARI
    IKARI --- ---
    VYHULENY_UFO: ja jsem obecne proti tomu aby stat veci uplne zakazoval - kdyz neco zakaze, tak se vice mene vzdava moznosti to kontrolovat a pracovat s tim - lide neprestanou kourit, protoze jim to nekdo zakaze - omezovat koureni v hospodach a zlepsovani tak urovne vetsiny podniku je OK, dokud existuji ruzne kluby obcanu, nebo jak se jim rika, kde se na nejake hygienicke normy kasle (v jednom takovem jsem nedavno byl a zase si pripomnel, jaky to byl dobry napad zakazat koureni v hospodach) - a legalizovat i marihuanu a dalsi drogy? jestli zaroven k tomu stat pripravi opatreni, ktera povedou ke snizeni cetnosti jejich konzumace, tak proc ne? (nehlede na to, ze by to mohli zdanit a omezili by tim moznost si prividelat ruznym zivlum, kteri nemaji moc rozpaku s porusovanim zakona)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti představili veřejnosti moderní zdravotnictví bez finančních děr
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/zdravotnictvi-bez-der-podle-piratu.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti ke zprávě NKÚ: Ministerstvo rozděluje peníze na děti a mládež netransparentně
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/netransparentni-rozdelovani-penez-na-deti-a-mladez.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: popravdě, vysvětlit lidem, jaký je rozdíl mezi vědou a politikou, by měla už základní škola.

    vůbec mi přijde, že s některýma těma věcma byste mohli jít do neofiko fóra [ Piráti.cz (unofficial) (mostly trolling, jinak též nábor zájemců o členství) ] nebo úplně jinam.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Město Mariánské Lázně se obrátilo na Nejvyšší soud v Brně. Opírá se přitom o podobný případ, který řešili v Rakovníku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    IKARI: cigareta je legalni, alkohol take. spravne reseni je zakazat cigarety a tabak, kdyz skodi. seznam uz je.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ADAMIRA: zname stavebne oddeleny prostory,u nas treba otevrena "zed" z policek...
    Navic ten smrad se siri ze "stavebne oddeleny kurarny" kterou si zavedli nove v dalsi zname hospode,takze clovek toho vdechuje asi podstatne mene nez kdyz sedi proti tobe a huli,ale na smrad si lidi stezujou tak jako tak...
    IKARI
    IKARI --- ---
    ADAMIRA: alkohol je tak nejak pointa hospody, cigareta nikoliv - kdyz zakazes alkohol v hospodach, tak tim vice mene zakazes hospody a je zbytecne se bavit o tom, jestli to pro kohokoliv zkvalitni cas v ni straveny :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ADAMIRA: dalsi zakaz, ktery prijde kvuli matkam bude zakaz koureni na zahradkach. vis jaky to je poslouchat ty kravy, ze se na zahradce huli? kdyz je posles do hospody, ktera je nekuracka, tak se blbe divaj.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LINKOS: Holka která nezná jinou zábavu než jít s děckem do hospody by možná měla zůstat doma ;)

    Každopádně máš pravdu, stavebně oddělený kuřárny kam by ta ženská vůbec nemusela vkročit, během svý návštěvy s dítětem v místním forbes baru, jsou opravdu brutální překážkou v jejím sociálním životě :D

    Alespon že v tomhle maj ty piráti rozum
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LINKOS: Ano, přesně o tomhle jsem vůbec nemluvil.

    Jaký další zákazy by měli přijít aby se v hospodě maminky cítili dobře? C otřeba zákaz alkoholu, chceš aby se ti nad kočárkem motal někdo opilej?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ADAMIRA: ale pokud tobe prijde lepsi aby holka byla zalezla s detske doma...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ADAMIRA: hele u nas rodice chodili driv normalne v lete posedet na terasu,detska meli piskoviste a nekdy si tam clovek pripadal spise jak ve skolce. Tatove si dali pivo, mami nejakou limcu,pokecali a detska si spolecne pohrali. Nemluvim tu o matkach co maji doma decko,druhé v pupku a vysmazeny chlastaj a kouri na baru-coz uz jsem taky videl.

    Ono nekde na vesnicich je hospoda preci jen jakesi spolecenske centrum a mit moznost se tam zastavit dat si limcu a pokecat je benefit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam