• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ADAMIRA: ale pokud tobe prijde lepsi aby holka byla zalezla s detske doma...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ADAMIRA: hele u nas rodice chodili driv normalne v lete posedet na terasu,detska meli piskoviste a nekdy si tam clovek pripadal spise jak ve skolce. Tatove si dali pivo, mami nejakou limcu,pokecali a detska si spolecne pohrali. Nemluvim tu o matkach co maji doma decko,druhé v pupku a vysmazeny chlastaj a kouri na baru-coz uz jsem taky videl.

    Ono nekde na vesnicich je hospoda preci jen jakesi spolecenske centrum a mit moznost se tam zastavit dat si limcu a pokecat je benefit
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LINKOS: No vidíš, konečně může vzít svoje dítě do hospody. Ještě pár úprav a bude moc jít s kočárkem do kotle na nějákej punk nebo si někde pořádně zasmažit.

    Ideál by byl, kdyby jsme se domluvili tak, že by s dítětem mohla třeba na frontu, že by v jejím případě vojáci stříleli do vzduchu :D

    Opravdu, svět militantních nekuřáků je neuvěřitelně pošramocená měsíční krajina.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: tak ono to az tak neprekvapi, zejo...
    V chudých krajích kulhá i vzdělávání – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/462384-v-chudych-krajich-kulha-i-vzdelavani.html
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINKOS: pokud se teda tydle lidi vubec rozhodnou obtezovat se vstupem do politiky
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: to je ale problem demokracie obecne,vyhravaji populiste,misto tech nejvzdelanejsich,nebo nejschopnejsich
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Jeden takovej tematickej... :-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Pokud chodí do hospody na jídlo a ne chlastat, tak by měli být rádi, že je tam konečně čistý vzduch.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tzn. kolik clenu maji ted Pirati? :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: kdyz to vezmes vcetne jidla, tak to zas tak moc penez neni....
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HONCKA: LINKOS: Já vím že to tak je - ale je to smutné.
    Sám do hospody taky občas zajdu, pokecám a nějaké to pivo si dám, ale být tam denně a udělat si z toho primární náplň volného času... :-(
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KRAMERIUS: hele u nas byli lidi co delali za mesic klidne 15k...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: Když jsem byl v nejlepším, tak celkem normál, denně 3-5piv, o víkendu sprasovačka do 5 do rána, jinak na vesnici úplně běžný, sedí ti tam 10 notorů a každej den daj těch 5 piv, do toho občas nějakýho ruma nebo zelenou
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: jde o to,ze kdyz si vedle tebe nekdo slehne,ma to v sobe jen on,kdezto kdyz si vedle tebe nekdo zapali cuchas to taky a vliv na tvoje zdravy to ma,to snad popirat nebudes,ne?
    Dnes uz nikomu neprijde divne nekourit na nadrazi,v davu lidi na zastavce,na uradech,v jidelne... Za par let by mohlo byt normalni,ze uz ani v te hospode se nekouri. Stejne jako nadavali lidi,ze v obci se bude jezdit padesat misto sedesati,nakonec vetsine doslo,ze to asi fakt zivoty a zdravy zachranuje.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HONCKA: Nechat v hospodě 5 tisíc měsíčně, to už je slušná závislost :-))
    To mi vychází tak na 6 piv denně včetně sobot a nedělí. Pro hospodské možná radost, ale z obecnějšího hlediska nic moc.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINKOS: Hlavni otazka je, kolik necha v hospode mesicne, pokud pocitam normalni knajpy, tak ty nejvic zijou ze stamgastu, ktery tam nechaj tak 3-5k mesicne a tech kouri imho naprosta vetsina
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Strany takováhle témata můžou řešit volným hlasváním poslanců - a nijak se tím voličům neodcizí. Vždyˇt poslanci jsou taky lidi a ne jen stranické hlasovací stroje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: podstatné na tomto je, jestli o tomto rozhodne provozovatel zařízení, které je veřejně přístupné - resp. podstatná je v tomto případě definice hranice veřejného a soukromého prostoru.

    já bych nekuřácké hospody preferoval samozřejmě taky a chápu všechny argumenty, nicméně právě jde o téma, které polarizuje tak nějak "na druhou", jak jsem uvedl - tradiční pravolevá argumentace příliš nefunguje, a jsou tu i další aspekty, které se netýkají jen dobrovolnosti - nekuřáci, ač do hospod nechodí, např. nemusí chtít nést celospolečenské náklady spojené s nemocností a předčasnými úmrtími kuřáků, apod.

    Je to prostě složité - jediné, co říkáš je, že bys asi v referendu hlasoval pro zákaz. Fajn, proč ne. V systému dvou stran by to dospělo k tomu, že by "ODS" (pravice) hlasovala proti zákazu a "ČSSD" (levice) pro zákaz, ale obě strany by se tím odcizily podstatné části svých voličských základen...

    (obě strany uvádím jako příklad, protože podle mě se v naší zemi už systém dvou velkých volebních bloků zhroutil, stejně jako všude jinde ve světě: a i poslední země, kde ještě přežívá, tzn. USA, v téhle době systém není dobrý příkladem toho, že by dokázal vybírat celospolečensky přijatelné osobnosti a řešení...)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: pokud nechci abych dychal drogu nekoho jineho tak to neni sikana kuraku...

    Mimojine mi dnes rikala kamaradka,ze je rada,ze zakazali koureni v hospodach,neb ji narozeni ditete nevyclenilo ze spolecnosti,neb do zahulene hospody by nemohla
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: na fóru se přibírají členové ostošest, pokud vím. (aspoň tam o tom místní sdružení hlasují)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja uz ale jednou napsal, ze domyslet toho je potreba ponekud vic. Pirati se ohani tim, ze to maji vyzkousene... na souboru cca petiset lidi.

    Mimochodem, uz Pirati vyresili ten naval novych zajemcu o clenstvi? Ono to s tim vselidovym hlasovanim trosku souvisi - viditelne stari kadri maji strach z "prehlasovani" :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: podívej, jestli argumentem proti referendům nakonec bude, že je vlastně moc práce pro komise ty hlasy sčítat (když hned vedle argumentuješ nízkou účastí u obecních referend), tak to už fakt nevím, jak tu debatu vést dál.

    Ano - nějací lidé budou asi sčítat nějaké obálky, jak to tak vypadá. Vytvoří se tím pracovní příležitosti. Pokud by se tím samým v mezičase ovšem zabývali politici - zastupitelé, také by je za to někdo musel platit, takhle díky tomu budou moci projednávat něco jiného a také důležitého.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam