• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ale mě jsou bolševici, náckové a další špína co tam sedí (co se týče hlasování) volný, stejně jako ANO a ten kašpar co ho vede, od těch jsem nic neočekával a naopak jejich volba je poplatná jejich voličům. Já jsem si ve volbách zvolil své zástupce a ty mě zklamali, proto si ukazuju na ně.

    Jako když tvůj hokejovej/fotbalovej tým prohraje, protože nedorazila polovina hráčů, tak budeš ukazovat na protihráče a stěžovat si že dávali góly, když mohli, nebo na ty co se na to vykašlali?

    To je jak v mateřský školce.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ADAMIRA: Parlamentní demokracie znamená - neukážu prstem na viníka, ale vyberu si alternativního nevinného a na toho to hodím? Wow. Tady se člověk dozví věci. :-))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: ale vzdyt to mas popsane dobre i v tom clanku, cos linkoval... "Předmětem směrnic DAC (nikoliv pouze novely DAC 5) je zajistit, aby správní orgány členských zemí byly schopny komunikovat v oblasti správy daní mezi sebou, po přijetí směrnice DAC 5 jsou mezi tyto spolupracující orgány zahrnuty i orgány boje proti praní špinavých peněz". Primarne tedy jde o data, ktere resi specializovane utvary - v nasem pripade vesmes FAU. A tam uz dnes advokati povinnost spolupracovat maji.

    A zatimco obchody podezrele z legalizace vynosu z trestne činnosti ci financovani terorismu jsou ta vec, kterou pozaduje ona odkazovana smernice EU (a prave pres ty spravni organy), Michalek to proste rozsiril na jakekoliv podezreni z libovolneho danoveho uniku nad 500 tisic a ty pravomoce dava do rukou defacto kazdemu urednikovi z libovolneho financaku. Proste klasicky - vymluvime se na EU a do zakonu propasujeme vetsi sracku, nez po nas unie v realu chce... i zduvodneni od Michalka vari z vody - viditelne vubec necetl smernice 2015/849 a jeji novelu 2016/2258 - nikde tam nenajdes ani carku o tom, ze by se resily (obecne zahranicni) danove uniky - resi tam vyhradne terorismus a prani spinavych penez.

    Takze uz i z dilny vzdelancu v oblasti prava z rad Piratu prichazeji do legislativniho procesu paskvily.... ktere mimo jine i zhorsuji obraz EU u nas - tim, ze se tupe papouskuje nejaky vyrok (v tomto pripade nejspis z MFCR), anz by se u Piratu alespon obtezovali u zdroje overit, na co ze se to vlastne odvolavaji.

    Jak to s temi "podezrenimi" ze strany radovych financaku vypada v praxi je velmi dobre videt u zajistovacich prikazu a praxe ukazuje i dalsi pripady, kdy urednik "se jen domniva", ze jde o nejake danove pochybeni - i kdyz vubec jit nemusi - a Michalkuv navrh dava tem urednikum do rukou uradu nastroj, kterak se vrtat v soukromi prakticky kohokoliv, aniz by k tomu potrebovali treba verifikovany souhlas soudu (kdy nezavisly soud alespon prezkouma predlozene podklady). Aneb urednikovi staci se domnivat, zes nedovedl 500 tisic na dani (zadne dukazy pro sve tvrzeni mit vubec nemusi) a hura pro informace na tveho advokata... proste zadna pojistka proti zneuziti. Inu "kvalitni" prace v podani Piratu...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Aha, takže je to o nepochopení základního principu parlamentní demokracie. :/

    Nebo prostě o "nechápání" obecně.

    Co dodat.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Přiznám se, že logice "neobviním viníky protože jsou to sígři a každý to ví a radši dám facku náhodnému kolemjdoucímu" úplně nehovím, ale co už.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jenomže od stbáckýho šmejda co by za půlku vodnanskýho kuřete zvolil za prezidenta Stalina a od tý jeho party šmejdů ani nikdo nic jinýho nečekal, tzn. házet to dětisnky timhle směrem je nesmysl.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Repost z VV:


    Patrick Zandl
    1 hod ·

    Malá rekapitulace ke Zdeňkovi "mlátičce" Ondráčkovi zvolenému do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS):

    1) ANO přehodilo hlasování na návrh ODS z původního termínu na den, kdy shodou nešťastných okolností chyběla řada poslanců ze stran, které by zřejmě byly proti: byli na dluho plánovaných pracovních cestách, ze kterých bylo nerealistické, aby se stihli vrátit.
    2) Na inkriminovaném hlasování chybělo či se zdrželo hlasování v ANO 23% poslanců (18 z 78).
    3) Ondráček zvítězil o dva hlasy
    4) Hlasy pro Ondráčka zajistili poslanci ANO, KSČM a SPD a nadměrná absence členů ČSSD, kteří tím chtěli být pro a nebýt pro viditelně.
    5) Andrej Babiš obvinil Piráty, že za zvolení Ondráčka mohou oni, protože jich několik chybělo na hlasování.
    6) Andrej Babiš je šéf Ano a premiér vlády v demisi (toho si asi ne každý všiml)
    7) Andrej Babiš sám při hlasování chyběl.

    Výsledek? Můžou za to Piráti, říká Andrej Babiš. No a jeho noviny to asi nestihly investigativně rozporovat, bez dodatku přepublikovaly dneska jeho verzi a "snahu" Ondráčka odvolat. Ano, bude líp, pusťte nás na ně.

    Mimochodem, dva Piráti původně omluvení, se na hlasování přes nemoc vrátili.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: tohle je pro me spanelska vesnice, ja mel za to, ze ted v pripade zadosti ze zahranici ohledne danovych uniku musi advokati spolupracovat a michalek chtel, aby to same poskytovali i tuzemskym vysetrovatelum.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Já nevolil žádný nezávislý vulgo "nic s ničím" ale piráty.

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAIDEL: presne tak, az protestni volici odejdou, tak se uvidi, jakou maji pirati realnou zakladnu fanousku. ale pres 10% to rozhodne neni, pirati vyluxovali topku, starosty, babis zase luxoval socany, komunisty a rad by fasisty, ale tam ma hlavni slovo barevnej cmoud.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMIRA: Což o to, to já taky. Jen z většiny průserů asi budu obviňovat spíš konkrétně viníky než paušálně Piráty.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: no zrovna etalon politického marketingu to neni :)

    Docela se děsím co nás čeká příštích 5 let.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NE7RA: Past poznám. A odpověď není 1 :)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    *insert Admiral Ackbar image here*
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    CAIDEL: a kolikrat jsi do PS volil Piraty?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMIRA: To víš že ano.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NE7RA: Ano. Pořád dokola jediné moje tvrzení: Pokud někdo volil Piráty jako "protestní novinku" je podlě mě hlupák.

    Preferuji prostě racionálnější rozhodování. A nebaví mě pořád dokola zděšení protestních voličů, kteří se diví, že něco nejde podle jejich představ. Protestní voliči přijdou - a příště odejdou. Tak to chodí. Ale kdo to má v mezidobí poslouchat.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Má tenhle exot (CAIDEL) něco ofiko s pirátama? Protože jestli jo, možná by jste ho měli přívázat ke stěžni a nechat pár hodin na sluníčku.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: Ty vole hodně velký bebí viď? Evidetně se s tebou nemá vůbec cenu bavit, ještě víc žluči okolo sebe rozstříkej - heled nebo líp, přestěhuj se někam kde by si nikdo nedovolil říct proti svejm "zvolenejm" zástupcům ani ň ;)

    Já si myslím že nikdo něočekával že budou perfektní, ale alespon ze začátku, va takovejhle případech by člověk očekával, že se budou snažit.

    Teda doufám že Caidel s nima nemá nic dočinění protože to by pak i ty bolševici měli větší snahu o PR :D
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    *podsouvani
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam