• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CAIDEL: tvoje zkratka k preferovani zlodejiny je zcestna a naprosto mimo. Ceska republika prekvapive neni jen Babis nebo ten, kdo zrovna sedi v premierske sesli. Co udelal Pekas ve Svedsku muze v dlouhodobem pohledu poskodit Ceskou republiku jako celek a to je vec, ktera tobe viditelne nedocazi. Ono vyzehlit mezinarodni problem je ponekud narocnejsi, nez ho zpusobit.
    SPIKE411: ze pro to nema pochopeni Andrejko mi je fuk. Co me spis zajima je to, co si ted budou Svedove myslet o nasi republice. A taky dost pochybuju, ze s vymenou premiera se po vystupu Peksy u nich nutne zmeni jejich nazor na nasi zemi.
    CAIDEL: jen pockej, az zacnou komunisti jezdit po svete a jmenem Ceske republiky rozhlasovat, ze vitezny unor byl vlastne v nejlepsim poradku. To bude pro zahranicni podniky u nas pusobici zprava :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: jo, taky z toho začínám mít ten pocit :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: peksa je slon v porcelanu, nic vic a nic min. proste amaterismus politickych zacatecniku. jestli s tim neco bartos neudela, protestni volici piratum utecou.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Piráti jsou nejhorší. To nevíš? Horší než SPD, horší než komunisti, horší než Ano :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: no postupně tady zřejmě vyjde najevo, že Babiš je sice zlý, ale Piráti horší :-) (ona tomu nasvědčuje i pražská hlasovací koalice o bourání mostů, apod...)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DANYSEK: Tyyy jo, kdo by to od tebe čekal, nesouhlas s něčím, co udělal Pirát :) Že preferuješ lži a zlodějinu, to už takové překvapení není.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DANYSEK: Víšjak, nejsou jako (tradiční) politici a prostě makají. Pro to by měl mít Andrejko pochopení. :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja ti nevim, ale ja jsem nazoru, ze spinave pradlo se ma prat doma - a ne na podobnych schuzkach v zahranici, notabene oficialnich. Poslanec nejezdi na tyhle schuzky za sebe, aby tam siril svuj svetonazor - ale reprezentuje stat. Pro Piraty je mozna Peksa ted hrdina - ale v dusledku tim vystupem defacto poskodi obraz CR jako takove - rozhodne tim Peksa nikomu nepomohl.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    XCHAOS: hezký, krásně je vidět, jak celá politická scéna všechny sere.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Preference Pražanů
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Asi mu tečou nervy, říká poslanec Peksa. Babiš ho žene před disciplinárku - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/Sq9AX/asi-mu-tecou-nervy-rika-poslanec-peksa-babis-ho-zene-pred-disciplinarku
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: ono nemusis mit ani automaticky kotel,jen ho nesmis dusit...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: resit cim topis je nesmysl..Automaticky kotel na uhli prakticky nepoznas, zejo. Vubec nesmrdi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no... micromanagement znamená trochu něco jiného.. to je naopak, když se vyšší levely managementu detailně šťouraj v těch lidových věcech, co musej fungovat tak nějak samy.

    u piva v hospodě má smysl řešit, jestli např. v té které vesnici si mají lidi odhlasovat zákaz topení hnědým uhlím, nebo ne. Protože je to až tak jednoduché, že může být chudá vesnice na kopci, a lidi tam na nic jiného nemají prachy a fouká tam a je zima a kouř se hned rozptýlí. Ale taky může být vesnice v ďolíku, kde jsou časté inverze a lidi tam ten kouř fakt dusí. Takže tohle nějak vidím jako příklad toho, že by se rozhodnutí měla dělat s účastí těch, na které ta rozhodnutí budou mít dopad... na příslušné úrovni.

    Každopádně asi narážíš na případná celostátní referenda. Já si myslím, že jsou určité otázky, které mají dopad na všechny a tedy by měli všichni mít možnost se vyjádřit.. a tím nemyslím v nezávazných průzkumech veřejného mínění, ale formálně, aby se dalo čekat, že si na to aspoň na chvíli sednou a přečtou si pro a proti a tak. Ale je velký problém, že je to prezentováno tak, že tyhle velké otázky se mají týkat toho, jestli vystoupit z EU nebo jestli Okamura získá pravomoci diktátora, nebo tak něco. Referenda by mohla být i celoevropská, naopak na úrovni měst by se mohla týkat územních plánů, apod.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to je princip toho vselidovyho mikro-rizeni, zejo... snaha o mikromanagement vseho "odspodu" je proste zvracena.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MIKULAS: Marek Hilšer bydlí blíž k Hradu, než já :-) ale podezírám ho, že taky jezdí na lehokole.. protože to, co parkuje na půdě na Pohořelci 26 je určitě jeho :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: a u piva v hospodě ten legislativní proces zase prosazuje kdo?
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    LINKOS: což by mohlo přijít dřív, než čekáš :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: emocialni obsah zakonu daji az media... nic to ale nemeni na tom, ze legislativni proces vznikajici u piva v hospode asi prilis kvalitni nebude.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: az pirati prosadi legalizaci,tak ty uz budes kandidat na prezidenta...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam