• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CAIDEL: Upozorňovat na faktické chyby páně UFA nesou své důsledky - stejně jako DANYSEK si mě hodil do DI, protože nesnese když na jeho hloupost někdo poukazuje. A i tady je tedy na místě malé zamyšlení proč dávat prostor na svobodnou diskuzi někomu, kdo svobodnou diskuzi sám naprosto nepodporuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vidíš, ale to, že ta profese nezanikne, to samo představuje nějakou hodnotu. pro společnost i pro trh. Díky ZP by třeba nezanikly profese, kterými se nejde uživit... dnes se to záplatuje různými cílenými dotacemi, nebo třeba i sociálními dávkami, které se s placenou prací dost vylučují. Což je ale právě to byrokratické rozhodování "která práce je potřeba" podle tabulek, která ti tak vadí...

    To jsme ale v tomhle klubu offopic, a magistrát určitě nepovažuje za "potřebné profese" pro Prahu dráteníky :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: dulezitost prace urcuje trh uz tedka. takovej dratenik potreba neni. achjo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: když se bavím o "potřebných profesích" ve městě, tak jde zřejmě o byty pro pracovní místa, které město přímo vytváří - a tedy potřebuje, aby byla obsazena: učitelé, hasiči, apod. nemusíš za tím hledat žádnou vědu. Se ZP to tentokrát vůbec nesouvisí...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: lžeš, mluvil jsem o tom, že důležitost práce určí jen poptávka na trhu.

    pouze v systému bez ZP je určitá část populace z účasti na poptávce úplně vyloučena. a navíc, dnešní západní kapitalismus není kapitalismus 70.let 20.století, který jsme tady všichni chtěli a kdy střední třídy ovládala až 60% vlastnictví ve světě, a tedy šlo konstatovat, že poptávku na trhu tvoří střední třída: dnes se skutečně pohybujeme ke společnosti, kde majetek ovládá "horní 1%" (a ne, není to proruský trolling - Rusko a jeho oligarchové jsou součástí tohoto trendu)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to bude nejaky vzorecek jako v pripade urcovani dulezite a nedulezite prace, jak jsi to rozvijel kdysi v auditku o nepodminene sracce?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: potřebné profese myslím definovat lze...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: no, sam dobre vis, ze pravidla urcuje vladnouci moc a vsadim se, ze mezi piraty bude hodne socialnich pripadu, ktere knuci, ze se o ne nikdo nestara. minimalne klinika je plna takovych lidi, kteri nedelaji nic jineho nez pozvedavaji z prachu a popela opustene stavby.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a to je definovano jak presne? Pod tuhle formulaci schovas ledacos...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Nebude se to týkat bytů pro potřebné profese nebo sociálně slabé
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a Pirati v nem chteji pokracovat. Aneb co jim brani ho zariznout? ;-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: To je projekt schvaleny este ANO.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: zrovna tady spousta lidi... :) Stret s realitou bude bolet... :D
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VYHULENY_UFO: Číst umíš? Třetí věta článku:
    Nebude se to týkat bytů pro potřebné profese nebo sociálně slabé.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak ja nevim, nekdo snad ceka, ze pirati budou jinou stranou nez ty ostatni? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: "Zábranský dodal, že magistrát nemá přesné informace o počtu bytů ve správě městských částí, což by se mělo změnit. "
    Zabransky asi nepochopil rozdil mezi kompetencemi kraje (magistratu) a obce (mestskych casti) :-) Coz je smutne, vzhledem k tomu, ze uz tam 4 roky sedi.

    " Pokud by obyvatelé prokázali, že jsou ve finanční tísni a měli by problém vyšší nájem platit, mohli by být z plošného navýšeni vyjmuti. "
    ...jeje, to zas bude byrokracie :) Hlavne ze vsude Pirati zvatlaji o tom, jak by obcan nemel obihat urad s informacemi, ktere ma stat... a v praxi... Obcane, prokaz nam to sam! :D Inu moderni metropole...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: //pirati nakonec budou slusni kapitaliste. ocividne mysli i na lidi v nouzi, kor kdyz jsou ty najmy tak vysoky a hypoteky jsou nedostupny


    Vedení Prahy chce zvýšit nájmy v tisících městských bytů | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz//zpravy/vedeni-prahy-chce-zvysit-najmy-v-tisicich-mestskych-bytu/1692670
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: je to hroznej blabol, ale pravdu mas v jednom. soucasny prubezny duchodovy system je spatne a jeste hur je, ze kalouskuv navrh zrusili kokoti z ano a cssd, proste predvolebni tahak.

    fakt je ten, ze populace starne a soucasny duchodovy system ji neuzivi. proto by mel kazdy clovek byt hlavne zodpovedny sam za sebe a na stari se pripravit. ostatne to i ten kalouskuv navrh tri piliru nejak predpokladal.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: prvni tunel na prachy? ....to slo fakt rychle... gratuluji... :-) Vic jak miliarda na 7 let, to je pri sesti-stech autech pres 242 tisic rocne na jedno elektro-auto... je videt, ze Hrib je fakt expert, kdyz nejlevnejsi elektromotokaru s parametry na jizdu po meste postacujici dnes koupis za nejakych 190 tisic i na Alze (kde to navic maj dost drahy). Chapu, jsou za tim hezke buzz-wordy "carsharing" & "elektro". I kdyz vezmu ten "teoreticky" odhad pocitajici s podilem mesta "jen" 190 milionu, porad jsme na 45 tisicich rocne / auto, ktere mesto zaplati. A nikde neni definovano, co se bude dit v situaci, kdy to tak "sypat" nebude... tzn to nebude vyuzity natolik, aby se zbylych 830 milionu od lidi vybralo.
    Taky jsem se nikde v "PR" nedocetl, kolik nabijecek se za tech 50 micu postavi - a taky kde, pochopil jsem ze se jen uvazuje nahrazeni nejaky taxi-staflu za dobijeci mista.... ktery jsou typicky jen v centru - a ne tam, kde lidi bydlej. A i v pripade nabijecek nejde o vec, ktera by nevznikala na komercni bazi uz dnes - konkretne viz https://www.evmapa.cz/ ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Praha vypsala obří tendr na provoz sdílených elektromobilů. Počítá se stovkami vozidel | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...-magistrat-praha-zdenek-hrib-petr-dolinek-adriana-krnacova_1811271530_tec
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam