• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: No, brano absolutni castkou jsou ctvrty nejvetsi ve snemovne... pokud jdem do detailu. A z pohledu absolutnich nakladu na obcerstveni jsou Pirati dokonce druzi - hned za ANO. Chapu, kamarady je potreba na svacinku pozvat :D A ne, poslanecky platy nejsou tak maly na to, aby si to koupit za svy nemohli - ale ono jak je zvykem, z ciziho (erarniho) krev netece, zeano. Docela vtipne jsou vydaje na kancelarske potreby, u strany, ktera se ohani digitalizaci... :-) Tam jsou Pirati take druzi... digitalni strana a utrati za papiry taky skoro nejvic ze vsech... :D

    Bych teda fakt cekal, ze digitalizaci maj Pirati zmaklou aspon interne... a ono viditelne ne ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vtipné jsou ale ženy, jejichž zastoupení v řadách členské základny vidím jako nedostatečné. (Kde jsou Zelení s jejich genderově vyváženými kandidátkami?)

    Víš, mě přijde komické, že zrovna nesourodá sebranka huličů, technařů, rockerů a matfyzáků (já jsem neuspěl v členství ani v jedné z těchto sekt, BTW :-) musí zakládat stranu, která je přesně tím, čím se snažily být ODSka nebo TOPka nebo možná ČSSD.

    A fakt se ptám, proč to tak je: jako já fakt neměl tenhle typ ambicí - viděl jsem jako realistickou alternativní stranu s preferencemi 5-10%, která sbírá alternativní názory, pro které "všechnostrany" nemají místo, protože prostě musí právě nést tu odpovědnost za ehm... opravování mostů a tak?

    Opravdu nejsem žádný génius a proto čekám, že mi vysvětlíš, že to je tím, že jsou voliči strašně hloupí. Zvlášť ženy a vysokoškoláci (asi jsme popletli hlavu hlavně těm vysokoškolačkám? :-)

    Alternativní možnost, že totiž v těch tradiční stranách se dostali k moci hloupí lidé, ta předpokládám, že tě neuspojí. Třeba taková teorie, že by se ODS mohly vrátit voliči, kteří přešli k Pirátům, kdyby ze ODS odešel VkMl (nebo kdyby se aspoň v rámci sestavování kandidátních listin v primárních volbách uvnitř strany - které předpokládám ODS provozuje, nebo snad ne? - nedostával na volitelná místa a tudíž se musel spoléhat na kroužkování svými sympatizanty.... i to je "politika", totiž...)

    Nebo teorie, proč má mezi mladými TOPka jen 7% a věkem to jde jen dolů ... možná, že kdyby Dominik Feri přestoupil k Pirátům, tak by si fakt TOPka udržela aspoň svojí hypotetickou cílovou skupinu? Kam šly hlasy inteligentní střední vrstvy, majitelů nemovitostí a tak? (protože teorie zní: ODSka pro ty , kteří zatím hypotéku splácejí a tedy kradou, aby neokrádali svou rodinu... zatímco TOPka je konzervativnější strana pro ty, kteří už naopak bohatí jsou a jejich zájmem je to bohatství udržet... kde se ale bere "bohatá mládež"?)

    Víš co, na vysvětlování toho, jak je veškerá levice "kinderbolševická" jsi fakt expert. Ale vysvětli mi pravici. Na české politické scéně je krásně rozkouskovaná na tu reálně-neuroticky-eurorealisticky-podnikatelksou, konzervativně-eurofilně-buržoustskou, a nahnědle wannabe fašistickou. A ještě zbylo místo pro černoprdelníky a nezávislé osobnosti, což je fakt úlet, poskláat to v tom systému s 5% hranicí takhle krásně!

    Ale kde má pravice problém? Proč všichni ti, kteří by jí měli volit, volí místo toho Piráty nebo Babiše? Chápu, že vysvětlovat voličům, jak jsou hloupí a že nevědí, co je pro ně dobré, je velmi vážné a odpovědné životní poslání. Ale co když dělají něco špatně i ty strany?
    HOUH
    HOUH --- ---
    VYHULENY_UFO: no jde videt, ze nejvic % ma anofert hlavne diky manipulaci jedodussich volicu, male mesta, zeny a 60+ a presne na tuhle skupinu cili jeho fcb tym.

    Vysledek pro piraty? Zameril bych se na tyhle skupiny...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOUH: je tam nejaka novinka, krome toho, ze prvovovolicum s idealy voni pirati?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak jestli to bude jediné "tunelování", ze kterého budou Piráti obviněni, tak je to celkem vtipné, ne? :-) Jestli sis všiml, tak všechny poslanecké kluby mají výdaje... fakt jsou ty výdaje Pirátů nějak principiálně "horší"?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOUH: ano, viděl jsem to ve Věcech Veřejných, chtěl jsem sem dát link.

    Jako že jsem jakožto zkrachovalý vysokoškolách založil stranu, kterou preferují vysokoškoláci, mě přijde marginálně vtipné :-)
    HOUH
    HOUH --- ---
    podle me je zajimavejsi tohle :D

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: je mi to jasny, Pirati nemaj ani na pomeracne, musi jim je kupovat stat... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Při čtení tohohle se mi vybavil takový ten dávný text od kapely Znouzectnost: "Pak pochopíš, že Rychlý šípy jsou vlastně pankáči" :-)
    Inventura výdajů poslaneckých klubů: Piráti utratili 33 tisíc za ovoce, ANO 136 tisíc za mediální analýzu | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...uby-dotace-provoz-ano-pirati-ods-spd-cssd-kscm-top-09-stan_1812030600_tec
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Michalek mluvi o digitalizaci a u toho sam u recnickeho pultiku mava papiry v ruce? :-) To tedy neni moc digitalni, chlapec... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirát Michálek ve Sněmovně bod po bodu cupoval Babišovu vládu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/.../490074-pirat-michalek-ve-snemovne-bod-po-bodu-cupoval-babisovu-vladu.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/PiratskaStrana/status/1068870597499854848
    Vedoucí zahraničního odboru Pirátů @Srandistka Markéta Gregorová byla dnes v islandském Reykjavíku jednomyslně zvolena předsedkyní Evropské pirátské strany.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak zrovna ti hasice plati stat, ti spadaji pod Ministerstvo vnitra - i z pohledu financovani... ergo jde o profesi, pro kterou mesto pozici vubec neutvari a ani neplati.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CAIDEL: Upozorňovat na faktické chyby páně UFA nesou své důsledky - stejně jako DANYSEK si mě hodil do DI, protože nesnese když na jeho hloupost někdo poukazuje. A i tady je tedy na místě malé zamyšlení proč dávat prostor na svobodnou diskuzi někomu, kdo svobodnou diskuzi sám naprosto nepodporuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vidíš, ale to, že ta profese nezanikne, to samo představuje nějakou hodnotu. pro společnost i pro trh. Díky ZP by třeba nezanikly profese, kterými se nejde uživit... dnes se to záplatuje různými cílenými dotacemi, nebo třeba i sociálními dávkami, které se s placenou prací dost vylučují. Což je ale právě to byrokratické rozhodování "která práce je potřeba" podle tabulek, která ti tak vadí...

    To jsme ale v tomhle klubu offopic, a magistrát určitě nepovažuje za "potřebné profese" pro Prahu dráteníky :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: dulezitost prace urcuje trh uz tedka. takovej dratenik potreba neni. achjo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: když se bavím o "potřebných profesích" ve městě, tak jde zřejmě o byty pro pracovní místa, které město přímo vytváří - a tedy potřebuje, aby byla obsazena: učitelé, hasiči, apod. nemusíš za tím hledat žádnou vědu. Se ZP to tentokrát vůbec nesouvisí...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: lžeš, mluvil jsem o tom, že důležitost práce určí jen poptávka na trhu.

    pouze v systému bez ZP je určitá část populace z účasti na poptávce úplně vyloučena. a navíc, dnešní západní kapitalismus není kapitalismus 70.let 20.století, který jsme tady všichni chtěli a kdy střední třídy ovládala až 60% vlastnictví ve světě, a tedy šlo konstatovat, že poptávku na trhu tvoří střední třída: dnes se skutečně pohybujeme ke společnosti, kde majetek ovládá "horní 1%" (a ne, není to proruský trolling - Rusko a jeho oligarchové jsou součástí tohoto trendu)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to bude nejaky vzorecek jako v pripade urcovani dulezite a nedulezite prace, jak jsi to rozvijel kdysi v auditku o nepodminene sracce?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam