• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Michalek mluvi o digitalizaci a u toho sam u recnickeho pultiku mava papiry v ruce? :-) To tedy neni moc digitalni, chlapec... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirát Michálek ve Sněmovně bod po bodu cupoval Babišovu vládu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/.../490074-pirat-michalek-ve-snemovne-bod-po-bodu-cupoval-babisovu-vladu.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/PiratskaStrana/status/1068870597499854848
    Vedoucí zahraničního odboru Pirátů @Srandistka Markéta Gregorová byla dnes v islandském Reykjavíku jednomyslně zvolena předsedkyní Evropské pirátské strany.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak zrovna ti hasice plati stat, ti spadaji pod Ministerstvo vnitra - i z pohledu financovani... ergo jde o profesi, pro kterou mesto pozici vubec neutvari a ani neplati.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CAIDEL: Upozorňovat na faktické chyby páně UFA nesou své důsledky - stejně jako DANYSEK si mě hodil do DI, protože nesnese když na jeho hloupost někdo poukazuje. A i tady je tedy na místě malé zamyšlení proč dávat prostor na svobodnou diskuzi někomu, kdo svobodnou diskuzi sám naprosto nepodporuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vidíš, ale to, že ta profese nezanikne, to samo představuje nějakou hodnotu. pro společnost i pro trh. Díky ZP by třeba nezanikly profese, kterými se nejde uživit... dnes se to záplatuje různými cílenými dotacemi, nebo třeba i sociálními dávkami, které se s placenou prací dost vylučují. Což je ale právě to byrokratické rozhodování "která práce je potřeba" podle tabulek, která ti tak vadí...

    To jsme ale v tomhle klubu offopic, a magistrát určitě nepovažuje za "potřebné profese" pro Prahu dráteníky :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: dulezitost prace urcuje trh uz tedka. takovej dratenik potreba neni. achjo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: když se bavím o "potřebných profesích" ve městě, tak jde zřejmě o byty pro pracovní místa, které město přímo vytváří - a tedy potřebuje, aby byla obsazena: učitelé, hasiči, apod. nemusíš za tím hledat žádnou vědu. Se ZP to tentokrát vůbec nesouvisí...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: lžeš, mluvil jsem o tom, že důležitost práce určí jen poptávka na trhu.

    pouze v systému bez ZP je určitá část populace z účasti na poptávce úplně vyloučena. a navíc, dnešní západní kapitalismus není kapitalismus 70.let 20.století, který jsme tady všichni chtěli a kdy střední třídy ovládala až 60% vlastnictví ve světě, a tedy šlo konstatovat, že poptávku na trhu tvoří střední třída: dnes se skutečně pohybujeme ke společnosti, kde majetek ovládá "horní 1%" (a ne, není to proruský trolling - Rusko a jeho oligarchové jsou součástí tohoto trendu)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to bude nejaky vzorecek jako v pripade urcovani dulezite a nedulezite prace, jak jsi to rozvijel kdysi v auditku o nepodminene sracce?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: potřebné profese myslím definovat lze...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: no, sam dobre vis, ze pravidla urcuje vladnouci moc a vsadim se, ze mezi piraty bude hodne socialnich pripadu, ktere knuci, ze se o ne nikdo nestara. minimalne klinika je plna takovych lidi, kteri nedelaji nic jineho nez pozvedavaji z prachu a popela opustene stavby.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a to je definovano jak presne? Pod tuhle formulaci schovas ledacos...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Nebude se to týkat bytů pro potřebné profese nebo sociálně slabé
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a Pirati v nem chteji pokracovat. Aneb co jim brani ho zariznout? ;-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: To je projekt schvaleny este ANO.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: zrovna tady spousta lidi... :) Stret s realitou bude bolet... :D
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VYHULENY_UFO: Číst umíš? Třetí věta článku:
    Nebude se to týkat bytů pro potřebné profese nebo sociálně slabé.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak ja nevim, nekdo snad ceka, ze pirati budou jinou stranou nez ty ostatni? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: "Zábranský dodal, že magistrát nemá přesné informace o počtu bytů ve správě městských částí, což by se mělo změnit. "
    Zabransky asi nepochopil rozdil mezi kompetencemi kraje (magistratu) a obce (mestskych casti) :-) Coz je smutne, vzhledem k tomu, ze uz tam 4 roky sedi.

    " Pokud by obyvatelé prokázali, že jsou ve finanční tísni a měli by problém vyšší nájem platit, mohli by být z plošného navýšeni vyjmuti. "
    ...jeje, to zas bude byrokracie :) Hlavne ze vsude Pirati zvatlaji o tom, jak by obcan nemel obihat urad s informacemi, ktere ma stat... a v praxi... Obcane, prokaz nam to sam! :D Inu moderni metropole...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: //pirati nakonec budou slusni kapitaliste. ocividne mysli i na lidi v nouzi, kor kdyz jsou ty najmy tak vysoky a hypoteky jsou nedostupny


    Vedení Prahy chce zvýšit nájmy v tisících městských bytů | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz//zpravy/vedeni-prahy-chce-zvysit-najmy-v-tisicich-mestskych-bytu/1692670
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam