• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVCNC: Ona je jina dira a technologie na RJ45 u switche, firewallu nebo custom hw? Jinak tohle neni moje domena, jsem akorat elektro bastlir, kamarad navrhuje hw bavil jsem se s nim o tom a pokud nejsi limitovany mistem ani spotrebou (vec velikosti krabicky od sirek, co musi bezet pul roku na knoflikovou baterku) nebo nepojedes milionovy kusy, tak se pouzivaji univerzalni moduly a dela se na zakazku akorat FW.

    DANYSEK: Noa spachal prestupek
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: tak vzhledem k tomu, že případný celoevropský EET bude stejně nekompatibilní, můžeme to Babišovo s klidným svědomím zrušit :-)

    (ostatně to celoevropský by stejně nejspíš bylo postavený na šmírování bezhotovostních plateb... osobně sám nevím, co si o tom omezení hotovostních plateb mám myslet, pokud vůbec něco, tak Piráti zdůrazňují právo na anonymitu u běžných občanských transakcí, problematická se anonymita stává až od učitých objemů transakcí - viz severokorejský jaderný program, apod.)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: ona nastala nejaka "Babisova smrt"? Neco mi uniklo... clovek by uz podle titulku cekal, ze minimalne pada vlada a ono nic...
    Uz aspon Motejlek vyhral ten svuj soud? Protoze jinak jde o referenci od cloveka, ktery si s dodrzovanim zakonu hlavu nelame :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    HONCKA: treba pri navrhu toho DPS dovnitr? a pak jeste pri vyvoji toho FW co v tom pobezi. ono i jen vhodne rozmisteni konektoru a vsech prvku co polezou ven, resit chlazeni atd. a opet technologie vyroby i toho DPS a osazeni ma take sve pozdavaky a nemuzes si to tam vsechno nafrkat jak te napadne. U toho panelu taky muze byt par zadrhelu, treba uz jen ve vhodnem tvaru der pro konektory atd. jake bude mnozstvi? podle toho se voli technologie a podle jejich moznosti i ten tvar. budes to lisovat, frezovat, palit laserem nebo vodnim paprskem? jake tam das podle technologie tolerance? kdyz to budes frezovat, jaky das radius do vnitrnich rohu? nebo tam das vsude 2mm rezervu aby jsi se vsude vesel a pak ti tam poleze prach a prvky co se montuji primo do panelu nebudou drzet a konektory ulames z DPS protoze moc velka vule v panelu? delal nekdo vubec u piratu elektroniku a vyvoj zarizeni profesne?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: AA pan je zastance EET i ty neobolseviku :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Visegradský jezdec
    5 hod ·
    ''Dosti nečekané.
    Několik Piratů, Babišova politická smrt ....
    Zatímco třeba ODS plácá z pozice opozice samé kraviny, Piráti předvadeji smysluplnosti''.
    Tolik Mirek Motejlek, ekonomický publicista, autor žebříčku nejbohatších Čechů a Slováků, jednatel a spolumajitel internetového projektu motejlekskocdopole.com.
    Za registraci na jeho webu se platí desítky tisíc korun ročně.
    Proč?
    V zásadě proto, že prodává byznysmanům informace, které pak oni sami mají možnost zobchodovat.
    Jestli je někdo protikladem nálepky ''levičácký neomarxista'', která se nalepila na Piráty, pak je jím pan Motejlek.
    A jestliže už Piráty za jejich konkrétní politickou agendu chválí už i tato persona, je na čase začít brát jejich politiku skutečně vážně i pro ty, kteří stále lpí na nálepce, která jim nepatří.
    V zásadě, a je to patrno i Motejlkova textu, je tato nálepka pouze obranou neschopnějších politických konkurentů Bartošovy sestavy.
    Je totiž evidentní, že zatímco všechny politické strany se zviditelňují pouhými řečnickými vystoupeními směrem k ANO, Piráti, kteří sice nejsou v tomto směru až tak slyšet, Babišovu mafii skutečně bolestivě zasahují do slabin v reálu.
    A to potřebujeme všichni.
    Motejlkův tweet zde: https://twitter.com/...89097217?fbclid=IwAR3poQRF8ZOn7IfZo8HCOstkT6FCsIiMbm1uDJwXGs8qFoFjL42xJEg4JY8
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: jenze nastesti to na vas neni...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: cimz samozrejme nasince zvyhodnujes... nastudovat proprietarni specifikaci rozhrani bude pro cizince vcelku problem. Docist se u Piratu, ze unifikace a standardizace nema smysl je vskutku... zvlastni. Jak pak chteji Pirati snizovat mimo jine i vydaje na IT, kdyz tu budem mit vsecko "originalni" - a tedy nepujde vyuzit to, co uz nekde jinde nekdo jiny udelal?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Kdyby bylo na me, tak bych cely EET zrusil a nic by se nemuselo zaclenovat :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Očima Saši Mitrofanova: Kdy budou Piráti za vodou – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/komentare/496496-ocima-sasi-mitrofanova-kdy-budou-pirati-za-vodou.html
    Zdeněk Hřib se neschovává. Z veřejných výstupů poslední doby je možné zmínit jeho návrh na ukončení jednostranného školení, které pražští záchranáři poskytovali čínským kolegům. Z čínské strany nebyla reciprocita a pandu v pražském zoo, která měla být nepeněžitým plněním, stejně nedostaneme. Také rozhovor o technologických plánech, které má Hřib s hlavním městem, stojí za pozornost zde.

    Přesto právě s Prahou a s pirátským primátorem byly v nedávných dnech spojeny rozpaky části veřejnosti. Sice předběžně, ale jednal s Babišem o výměnném obchodu. My vám pozemky pro premiérův sen, úřednické městečko v Letňanech, vy nám financování vnitřního okruhu, uvolněné budovy po ministerských úřednících a nemocnici v Letňanech. Jenže se právem ozvali starostové dotčených městských čtvrtí, že tito dva technokraté bez mrknutí oka jednali o nich bez nich.

    Piráti mají jádro oddaných stoupenců, kteří při každém kritickém výroku střemhlav vyrážejí na obranu svých politiků. Ale zdalipak pouze toto nadšené pirátské milieu bude stačit na velké cíle, které si strana klade?

    Za vodou Piráti budou, až přemluví k volbě i starší skeptiky, kterým nezbude jiná možnost, nechtějí-li neonormalizaci. Mně například stále straší v hlavě tento obrázek zde. Přitom nebyl myšlen ani jako doporučení soudcům.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale ono to bude stejne souviset s tim, ze pro piraty plati, ze zahranicni podnikatel=nadnarodka.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: o se tykaji vice zahranicnich maji logicky nizsi prioritu, takze omezeni EET ma vyssi prioritu, nez pripadne zacleneni do nejakych evropskych standardu.

    to me docela mrazi.... tfuj tajbl
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVCNC: Co chces navrhovat v ramci konstrukce ve standardizovany rackovy krabici? Tam mas na vyber hloubku, pocet U a jaky porty potrebujes, pripadne podle hw, jestli budes potrebovat aktivni chlazeni a kde vyvrtat otvory na montazni sloupky. A samozrejme design front panelu :)
    Tam na zadny zadrhele ve vyrobe nenarazis, protoze se toho vsude stejnym spusobem chrli milionove mnozstvi.

    DANYSEK: Ja o zadnym zvyhodnovanim nemluvil, ty zmeny legislativy se tykaji vsech podnikatelu, akorat ty, co se tykaji vice zahranicnich maji logicky nizsi prioritu, takze omezeni EET ma vyssi prioritu, nez pripadne zacleneni do nejakych evropskych standardu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Piratsky program explicitne hovori o svobode pohybu zbozi, sluzeb, osob a kapitalu. Takze nemuzes protezovat (cti: zvyhodnovat) ceske podnikatele, tim bys tu svobodu pohybu (zejmena kapitalu) ponekud poprel. Ona ta svoboda neni jen o tom, ze Cech bude brat od okolnich, ale musi taky neco nabidnout tem druhym.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: ja si myslim, ze zahranicni podnikatel (hlavne z eu) by mel dostat uplne stejny pristup jako cesky podnikatel. takze podnikatele nerozlisovat. i ten zahranicni oceni idealnejsi podminky.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    HONCKA: no par veci by se naslo, treba stejne zakonitosti a uskali navrhu a konstrukce a v tom clanku je pekne videt stret predstavy s realitou ohledne vyrobnich technologii a ted si jeste predstav, ze navrh elektroniky je jednodussi kdyz mas volnou ruku co se tyce krabice nez kdyz uz mas neco danne a neda se s tim hnout. V tom clanku byla puvodni predstava jeste docela pricetna a presto docela narazili, pri predstave s casto i zakladni neschopnosti piratu, ze se sami do neceho takoveho pusti je... dusim se smichy jen pri te predstave.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jj, vylisovat plastové krabičky je drahé, tak se na to vykašlem a koupíme radši všechno od Huawei, jak nám radí Zeman :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Neni, ale zajem ceskeho politika je spis o ty ceske podnikatele a pokud ten cesky nema idealni podminky, tak ty zahranicni maji nizsi prioritu, ty se asi taky tolik nestaras o to, co se deje ve vedlejsim druzstvu tolik jako v tom tvym.
    VYHULENY_UFO: Co ma spolecnyho opensource HW do standardizovany rackovy krabice a vyroba a navrh custom krabice?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: pridali dalsi veci, kde je fiskalizace povinna (je vtipny, ze se mluvi jen o Chorvatsku)...
    Računovodstvo i financije
    http://www.rif.hr/...ica/novosti/354/summary-of-changes-in-tax-and-contributions-in-croatia-for-2019
    HONCKA: a zjistovali Pirati, co v teto oblasti zamysli v ramci EU? Protoze taky muzou jen slibovat tesinsky jablicka... trend fiskalizovat minimalni hotovostni transakce bez vyjimek (a s tim spojeny tlak na bezhotovostni platby, ktere se kontroluji lepe) tu je uz nejaky cas a srouby se postupne utahujou. Samozrejme se to "prodava" s tim, ze se prece z moci uredni odbouraji poplatky za tyto transakce (platby kartou apod)... ale co je skutecne za tim "snizovanim" se nikde moc nahlas netroubi.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: no preci zpusob vyroby. pirati uz netlaci open source hw?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam