VYHULENY_UFO: tyjo, Bartoš je asi takový "neomarxista", jako já "neoliberál" :-)) podívej, důkazem, jak tvoje rétorika naprosto míjí svojí cílovku, je právě to, jak se výsledek podobných samozvaných aktivistů jako jsi ty podepsal na volebním výsledku TOPky vs. Pirátů: faktem je, že my jsme kromě nahodilého chaotického rozdávání průměrně inteligentní tiskoviny neudělali prakticky nic. TOPka naproti tomu vygenerovala Feriho květák, spoustu samolepek a billboardů a visaček a já nevím čeho, měla proti nám prakticky neomezený rozpočet - a výsledek byl polovina procent (a to ještě jen díky výsledku v Praze).
Víceméně, tím že tě nebanuju, sleduju podobný cíl, jako britská tajná služba za 2.světové války, když přísně zakázala jakékoliv atentáty na Hitlera: odhalila totiž, že právě jeho osobní rozhodnutí sabotují německé válečné snažení zdaleka nejúčiněji :-) Stejně tak se ukázalo, že ty spolehlivě odháníš nejvíc voličů TOPce a přivádíš je k Pirátům, za což jsem ti vděčný :-)
Piráti se na rozdíl od jiných stran skutečně nevyhraňují anti-marxisticky, protože je to v dnešní době blbost. (Když prohlásím, že nejsem křesťan, musím se taky hned profilovat jako satanista?). Řada Pirátů se ale celkem ostře vyhraňuje proti období komunistické totality. Jsme jedna ze stran, která si povolební spolupráci s KSČM výslovně zakázala. Faktem je, že ty si prostě mysííš, že je úplně jedno, co říkají Piráti sami o sobě, a podstatné je to, co o nich řekneš ty. Taky bude zajímavé, když prozradíš, jak si to vykoumal - máš nějaké siderické kyvadélko, odhalující dredaté marxisty? :-)
A jinak ano - počet hlasů v primárních volbách do EP jasně dokazuje moji marginálnosti v této straně. Navíc řada hlasů nebo alespoň veřejně vyjádřené podpory zřejmě byla od lidí, které pokládám za své názorové oponenty! Znám tam po letech pár lidí, se kterými si celkem dobře pokecám, překvapivě i o jiných, než politických tématech. Ale to je asi tak všechno.... hraju roli typického "strejce zakladatele", pro kterého strana nemá využití. Nejspíše se stanu bojovníkem za politické trafiky - speciálně mám zálusk na nějaké místo v tzv. PI - pirátském institutu - kde bych se stal důstojným protihráčem různých Institutů Václavů Klausů apod. :-)