VYHULENY_UFO: ale jdi už doháje s tvým "hlášením se k marxismu". Co to proboha přesně znamená? Myslíš, že naše sekce střelců se zbrojními pasy, co chce zachovat stávající stav (tedy minimalizovat dopady vyhlášky EU) jsou nějaké lidové milice, jo? :-)
Podícej, já sám se hlásím max. k neomarxismu, a to jen proto, abych tím naštval Václava Klause mladšího a další party, které tím straší :-) Kromě toho se mi taky líbí, že zatímco k marxismu se lidi skutečně nějak hlásili (akorát teda ne Piráti, ale co na tom, když o tom, kdo se k čemu hlásí, samozřejmě rozhoduješ ty), tak neomarxismus je nálepka, která je přidělována novými nahnědlými strážci pravdy.
Takže jestli neomarxismus spočívá v tom, že ti budu do zblbnutí vysvětlovat, že ne, že Marx fakt nebyl "něco jako Hitler" ani v při hodně rozostřeném vidění, a že z návrhů KSČM zavést opět "pracovní povinnost" by se asi začal otáčet v hrobě, díky čemuž by ho po doplnění měděného vinutí šlo využít jako alternativní (obnovitelný?) zdroj v energie, tak ano - tak se tedy hrdě přihlásím k neomarxismu :-) (ale opakuji - výhradně k tomu neo, se staromarxismem nechtěl mít popravdě nic společného ani ten původní Karel, jak údajně prohlásil na stará kolena)
Jinak ještě je mi taky poměrně sympatický Groucho Marx :-)