• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Na to, ze tu nebydlis a vlastne ani sam nemas relevatni informace delas pomerne "silne" zavery typu "je to predvolebni kachna". OK, takze nemas nic, nejspis ani zadnej zapis neexistuje.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Proc se ptas me, ja vychazim ze stejnejch materialu jak ty, v Praze ani nebydlim. Pokud te to zajima, tak se zeptej na foru, urcite ti nekdo z Prahy da odpoved.

    LINSOS: a TOP na to dukazy ma?
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    HONCKA: No jo. Piráti na to nemaj důkazy. Ale to nevadí! Všichni kolem lžou. Jen Piráti přece mají dycynky pravdu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: :DDD
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: a maji Pirati z toho pondelniho jednani nejakej zapis? ;-) Vzdyt ho staci vzit, zverejnit a pochybnosti jsou pryc.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Je zajimavy, ze Chabr mel s timto sdelenim + jeste nejaky podrobnosti status na svym fb, repastoval ho i Pospisil na svuj, ale celkem rychle ho smazali, bohuzel jsem neudelal printscreen.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Tvrzeni proti tvrzeni
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Prej ze se dohodli vsichni, tvrdi Pirati. Vazne? No jo, neni nad objektivni marketingova sdeleni publikovana na strankach Piratu :-) Nakonec kachny siri piratsky web.
    Chabr ve čtvrtek Právu uvedl, že koalice o věci jednala v pondělí, rozhodnutí však nepadlo. „My jsme řekli, že to vidíme jako problematické a že se o tom chceme bavit na klubu. Definitivní ano nezaznělo. [zdroj]
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ocividne netusis jak funguje predstavenstvo a dozorci rada akciovky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Dukazem je vcelku ostra reakce odboru. Odbory jsou zastupci zamestnancu, organizace tvorena prave zamestnanci. Ze tve reakce stacejici se opet do roviny ad-hominem je jasne, ze Pirati u odboraru vubec nebyli a ze se maximalne bavili s nejakym "zasvecenym" kamosem u piva. Diky, me to staci.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: A máš o tom nějaký důkaz, že se nezajímali, ptal si se nějakého zaměstnance? Akorát tlučeš hubou.
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    NIEKT0: Cože? Nějaká tabulka s nic neříkajícími čísly a hromadou začerněných jmen. Původ těch čísel nikde nedohledáš. A to je podle tebe detailní porovnání? Tohle že je transparetní? Hahahaha! Navíc nevítězí lidé s nejvyšší odborností a praxí v oboru. Piráti jsou fakt komedianti. Normální bolševici. Dosazujete svoje lidi. Hlavně že mají správný třídní původ. A vhodný kádrový posudek. Přesně jak to dělali v padesátých letech komunisti.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    XCHAOS: Od toho je tam těch zbylých šest nebo kolik členů..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a zamestnanec toho podnimu snad obcan neni? Tedy podle tveho slovniku neni spolumajitel...?

    Pirati hlavne resi sve vlastni zajmy, ktere ale rozhodne nevyjadruji zajmy vsech obcanu. Dozorci rada navic vykonava i kontrolni funkci a u te je naopak vysoce zadouci, aby byla vykonavana nekym jinym, nez politickymi nominanty vladnouci partaje (tedy nekdo jiny nez ten, koho si dosadi Pirati) - prave proto, ze jde o verejny majetek, jak rikas :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: myslím, že motáš páté přes deváté. U podniků vlastněných veřejným sektorem je majitelem občan, a politická dosazení do dozorčí rady tedy řeší zájmy občanů.

    Veřejný sektor se nutně neřídí stejnou logikou, jako sektor soukromý.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: dozorci rada dohlizi na vrcholovy management (predstavenstvo), nikoliv na stredni management. Rizeni podniku ma nejakou hiearchii. Ja vim, ze u Piratu radi delate micromanagement a na dozorcich radach asi chcete resit fakturu za kazdou propisku, ale takhle se podniky fakt neridi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Podle tebe je lepsi, kdyz v dozorci rade za zamestnance sedi uklizecka, jo? Chapu, u Piratu hodne resite ten tridni puvod, delnici musi vladnout. My si ale taky do dozorci rady volili defacto sefy oddeleni. Za domaci ukol muzes premyslet proc :-) Prakticky to ale dokazuje, ze u Piratu nemate prakticky zadne zkusenosti s tim, jak to v podobnych podnicich funguje (odbory a tak).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: a obsazovat dozorčí radu, která má dohlížet na management, zástupci managementu, to je systémové?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: olol, politicti nominanti... ne, pirati nemaji napady jako tradicni strany., kdo by asi z vyberka vysel? ritolezci.

    Piráti na tomto jednání nabídli dvě varianty: zaměstnanecké posty obsadit politickými nominanty, nebo je zrušit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LOPIK:
    HONCKA: tak zejména se ukazuje, že zástupci zaměstanců byli tak trochu zástupci managementu... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam