• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    HONCKA: No jo. Piráti na to nemaj důkazy. Ale to nevadí! Všichni kolem lžou. Jen Piráti přece mají dycynky pravdu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: a maji Pirati z toho pondelniho jednani nejakej zapis? ;-) Vzdyt ho staci vzit, zverejnit a pochybnosti jsou pryc.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Tvrzeni proti tvrzeni
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Prej ze se dohodli vsichni, tvrdi Pirati. Vazne? No jo, neni nad objektivni marketingova sdeleni publikovana na strankach Piratu :-) Nakonec kachny siri piratsky web.
    Chabr ve čtvrtek Právu uvedl, že koalice o věci jednala v pondělí, rozhodnutí však nepadlo. „My jsme řekli, že to vidíme jako problematické a že se o tom chceme bavit na klubu. Definitivní ano nezaznělo. [zdroj]
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ocividne netusis jak funguje predstavenstvo a dozorci rada akciovky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Dukazem je vcelku ostra reakce odboru. Odbory jsou zastupci zamestnancu, organizace tvorena prave zamestnanci. Ze tve reakce stacejici se opet do roviny ad-hominem je jasne, ze Pirati u odboraru vubec nebyli a ze se maximalne bavili s nejakym "zasvecenym" kamosem u piva. Diky, me to staci.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: A máš o tom nějaký důkaz, že se nezajímali, ptal si se nějakého zaměstnance? Akorát tlučeš hubou.
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    NIEKT0: Cože? Nějaká tabulka s nic neříkajícími čísly a hromadou začerněných jmen. Původ těch čísel nikde nedohledáš. A to je podle tebe detailní porovnání? Tohle že je transparetní? Hahahaha! Navíc nevítězí lidé s nejvyšší odborností a praxí v oboru. Piráti jsou fakt komedianti. Normální bolševici. Dosazujete svoje lidi. Hlavně že mají správný třídní původ. A vhodný kádrový posudek. Přesně jak to dělali v padesátých letech komunisti.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    XCHAOS: Od toho je tam těch zbylých šest nebo kolik členů..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a zamestnanec toho podnimu snad obcan neni? Tedy podle tveho slovniku neni spolumajitel...?

    Pirati hlavne resi sve vlastni zajmy, ktere ale rozhodne nevyjadruji zajmy vsech obcanu. Dozorci rada navic vykonava i kontrolni funkci a u te je naopak vysoce zadouci, aby byla vykonavana nekym jinym, nez politickymi nominanty vladnouci partaje (tedy nekdo jiny nez ten, koho si dosadi Pirati) - prave proto, ze jde o verejny majetek, jak rikas :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: myslím, že motáš páté přes deváté. U podniků vlastněných veřejným sektorem je majitelem občan, a politická dosazení do dozorčí rady tedy řeší zájmy občanů.

    Veřejný sektor se nutně neřídí stejnou logikou, jako sektor soukromý.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: dozorci rada dohlizi na vrcholovy management (predstavenstvo), nikoliv na stredni management. Rizeni podniku ma nejakou hiearchii. Ja vim, ze u Piratu radi delate micromanagement a na dozorcich radach asi chcete resit fakturu za kazdou propisku, ale takhle se podniky fakt neridi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Podle tebe je lepsi, kdyz v dozorci rade za zamestnance sedi uklizecka, jo? Chapu, u Piratu hodne resite ten tridni puvod, delnici musi vladnout. My si ale taky do dozorci rady volili defacto sefy oddeleni. Za domaci ukol muzes premyslet proc :-) Prakticky to ale dokazuje, ze u Piratu nemate prakticky zadne zkusenosti s tim, jak to v podobnych podnicich funguje (odbory a tak).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: a obsazovat dozorčí radu, která má dohlížet na management, zástupci managementu, to je systémové?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: olol, politicti nominanti... ne, pirati nemaji napady jako tradicni strany., kdo by asi z vyberka vysel? ritolezci.

    Piráti na tomto jednání nabídli dvě varianty: zaměstnanecké posty obsadit politickými nominanty, nebo je zrušit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LOPIK:
    HONCKA: tak zejména se ukazuje, že zástupci zaměstanců byli tak trochu zástupci managementu... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: jenze nekteri zamestnanci se typicky moc ani nezajimaji (hlavne mladi), tyhle veci jdou typicky pres odbory a kdyz nejakej mladeznik odborovou cinnost systematicky ignoruje, nemuze se pak divit (a ani nemuze byt verohodny zdroj). Podle toho, jak se odbory vzeprely se domnivam, ze tam se nikdo od Piratu zeptat ani nebyl.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Me traba staci jako dukaz info od radovych zamestnancu a to ze tam ty volby probehly regulerne musi naopak dat druha strana, napr by asi mela byt nejaka forma zapisu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: "pry", jasne.. takze Pirati chteji veci menit na zaklade nejakejch neoverenejch drbu z agentury Jedna Pani Povidala, dukazy zadne. Tak tomu rikam kvalifikovany pristup.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NECROMAN: Jsou pochybnosti, zadny volby tam pry neprobihaly a ty lidi do dozorci rady byli dosazeni na navrh vedeni
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: takze se jede na tradicni vlne dehonestace zastupcu zamestnancu, aniz by se resil zpusob jejich nominace. Praxi u PPAS sice osobne neznam, ale jinde to probihlalo tak, ze zamestnanci si ty lidi sami zvolili. Maji snad Pirati jine informace, na zaklade kterych onu demokratickou volbu chteji zpochybnit? Notabene ve firme, kde ta volba ma dlouholetou tradici a fungovala jeste pred zmenami v OZ/ZOK...? Tedy v dobe, kdy to bylo povinne i v pomerech mensi akciovky typu PPAS?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: koukam, ze u Piratu uz taky jedete na vlne, ze stokrat opakovana lez se stava pravdou. Jako dobry - ale pak si nestezujte na Pospisila, kdyz sami se chovate stejne, proste jako vypatlani dementi. Nevim, proc porad do svych reakci cpes linky radobyprepsane jako reakce na me a pritom odpovidas na post nekoho, koho i ja uz mam v ignore.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam