• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: co když dozorčí rada je ve střetu zájmů a díky tomu mhouří oči nad daleko větším vyváděním peněz?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: jakoze v 12,5 miliardach vynosu to jsou skutecne "velky" penize - kolik, ze se tim "usetri".... 3 miliony? A jeste jen mozna? To je kolik - dve setiny procenta...? Ano, potvrzujes, ze Pirati jsou experty na micromanagement. Skoda jen, ze nezacinaji u sebe a svych vyletu z magistratni kasy. Tam se utracet muze, tam tyhle zbytne vydaje nevadi. Protoze kdyz jede Pirat na vylet placeny zaplaceny z mestske kasy, je to neco jinyho... to uz vime, ze tam se setrit nemusi :D

    NECROMAN: A musi byt na vsecko nutne narok ze zakona? A neni tak trosku pokrytecke od Piratu, ze se zastituji tim, ze zakonny narok neni a z toho titulu to chteji rusit? Kdyz to tam doted bylo a nikomu nevadilo - bez ohledu na to, ze zakon to neprikazoval. Neni od Piratu pokrytecke, ze kritizuji soubehy funkci s tim, jak se ta prace pak neda delat poradne - a pak si sami do Plynarenske dosadi sveho senatora Wagenknechta...? A neni divne, ze se Pirati ohani nejakym spolecnym jednani a pritom z toho jednani neexistuje zadny zapis...? To je v poradku...? Tady toho smrdi vic a Pospisil neni jedinej, kdo ma maslo na hlave. Ono i Hrib ma co vysvetlovat (absence zapisu z jednani, o jeho [ne]evidenci lobistickych schuzek nemluve).
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: tady jde hlavně o to pokrytecké chování, kde se Pospíšil pasoval do role ochránců zaměstnanců v dozorčí radě i přes to, že před pár lety navrhl(!) a prosadil zákon, aby zaměstnanci na tato místa v menších firmách již neměli nárok.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: BTW kdyby si byl majoritní akcionář nějaké firmy, chtěl by si zbytečně platit další 3 lidi?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: On i Hrib to ma popletene. To, ze zakon u mensich akciovek neprikazuje mit v dozorci rade zastupce z rad zamestnancu fakt neznamena, ze tam byt nemuzou. Zadny zakon nezakazuje, aby i u mensich akciovek zastupci z rad zamestnancu v dozorcich radach sedeli a u mnohych tomu tak i je. Na reseni "piratskych" problemu maji prece v dnesni dozorci rade 6 zastupcu z 9... takze jasnou vetsinu. Hrib se vyjadruje tak, jako by cela dozorci rada byla slozena jen ze zamestnancu.

    A jestli se ti dva "pirati" ze sesti "politickejch" nedokazou prosadit svedci spise o tom, ze sami nemaji odpovidajici argumenty, kterymi by dokazali presvedcit bud politicke partnery nebo alespon ty zastupce zamestnancu. Ale v tom jim nepomuze ani to, ze ty zamestnance z dozorci rady vyhazi - tu vetsinu mit nebudou nikdy. A cele to divadlo je o tom, ze tam krome koalicniho partnera maji jeste "neprijemnost" v podobe nekoho, kdo neni s vladnouci koalici na magistratu propojeny. Cehopak se to Pirati boji, ze jim tam tak vadej? ;-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NECROMAN: Dobře on :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jen si to tu odložím
    Zdeněk Hřib zaslal otevřený dopis předsedovi TOP 09 Jiřímu Pospíšilovi | Pirátská strana Praha
    https://praha.pirati.cz/otevreny-dopis-jirimu-pospisilovi.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no jo, kdyz Pirati nejsou schopni porizovat zapisy z jednani, tak to holt konci takto. Holt se maji Pirati stale co ucit....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ono se ty spíš řeší, jestli šlo o koaliční návrh, nebo ne. máme tu tvrzení proti tvrzení...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Od kontroly stredniho managementu tam je management vrcholovy. Je videt, ze u Piratu mate problem s chapanim elementarni delby prace. Ostatne to je videt na ruznych mistech - viz piratske snahy omezovat nezavislost soudu.

    PHOBOS99: ja bych rek, ze celym duvodem te sarady je naopak to, ze Pirati nemaji v dozorci rade plynarenske absolutni moc a naopak jim tam nekdo kouka pod ruce a hlida je tam... je jasne, ze Piratum se to nelibi. V realu sami jen pokracuji v tradicich tech, ktere v minulosti kritizovali - vsude dosazuji jen "svoje" lidi, namisto snahy o rozdeleni mist tak, aby i opozice mohla kontrolovat deni v komunalnich podnicich. Castecne tu roli dnes substituuji prave ti zastupci z rad zamestnancu a to je pro Piraty zda se "problem". Nekde se toho problemu zbavit muzou (PPAS), nekde nastesti ne (DPP). Ale u verejnych podniku by ta kontrola mela proste byt sirsi a nikoliv zavisla ciste jen na tom, kdo zrovna ve meste vladne. Tohle rozdeleni se Pirati snazi rozbit.

    Dnes maji v PPAS sest "politickych" nominantu z deviti - to je dost zas na to, aby hlidali ty zbyle tri, zda opravdu jen nejdou nekomu na ruku, jak rikas...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: eh, jeden z nich zadával nějaké marketingové akce. to je ale přesně typ aktivit, který je u managementu potřeba kontrolovat nejčastěji :-)
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    DANYSEK: nevím jaká je tam organizační struktura a je mi to i jedno. I kdyby tam byla uklizecka, ktera jde na ruku managementu tak je to problém.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHOBOS99: stredni management jsou ale normalni zamestnanci, zeano. Nikde neni psano, ze zastupcem zamestnancu ma byt uklizecka nebo udrzbar ci jiny clovek bez jakekoliv funkce. Pirati s tim "managementem" v dozorci rade sami hysterci a delaj z komara velblouda...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PHOBOS99: je možné, že se rozhodovalo mezi variantou ponechat 6 lidí v DR (2+2+2) a nahrazení zaměstnanců na původní počet 9 (3+3+3). Potom stačí špatná komunikace v koalici a zvědavý novinář k tomu, a průšvih je na světě.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    VYHULENY_UFO: mně to přijde jako chyba v interní komunikaci, nic víc. A pokud má management své lidi v dozorčí radě (jak se na to přišlo?), Tak je to samozřejmě pruser popirajici smysl dozorčí rady a je třeba ho řešit. Jestli to piráti řeší nejlíp jak je možno to nevím, ale je to lepší než ignorována
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kroky Pirátů ve věci rizik novely trestního řádu - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/clanek-2315-kroky-piratu-ve-veci-rizik-novely-trestniho-radu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Ferjenčík zas trochu přilévá do ohně, ale shrnul to pěkně
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: když to shrnu, koalice chce mít v dozorčích radách jen své nominanty, na tom není nic zvláštního. Jak se píše v článku "složení dozorčí rady by tam mělo být 3 3 3".
    Pokud se tedy z 9 členné DR vyhodí 3 zástupci managementu firmy, tak logicky každá strana koalice získá nárok na jednoho nominanta navíc.
    Trochu mě tedy překvapuje, že se tu stále omílá, jak je to nějaký podlý tah Pirátů, když je to zřejmě dohoda celé koalice.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, ty na rakouská vojska postupující od jihu reaguješ jako Kalousek na toho Ferjenčíka, co chtěl platit méně, dostávat více a dělat si s tím co chce...

    chápeš, že nemáš na netu monopol na ironii? ostatní se chtějí bavit taky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam