• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: 6:3... sest lidi dosazenych soucasnymi koalicnimi politiky na Magistratu a neohlidaj ty tri z rad zamestnancu? Tak to toho tam smrdi o dost vic, nemyslis? :-) Chapu, Wagenknecht asi nema tolik casu, aby to resil a budu-li parafrazovat slova Ivana Bartose, tak asi i Piratum dochazeji kompetentni lide... kdyz musi sve senatory vysilat jeste do dozorcich rad ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    olol
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: co když dozorčí rada je ve střetu zájmů a díky tomu mhouří oči nad daleko větším vyváděním peněz?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: jakoze v 12,5 miliardach vynosu to jsou skutecne "velky" penize - kolik, ze se tim "usetri".... 3 miliony? A jeste jen mozna? To je kolik - dve setiny procenta...? Ano, potvrzujes, ze Pirati jsou experty na micromanagement. Skoda jen, ze nezacinaji u sebe a svych vyletu z magistratni kasy. Tam se utracet muze, tam tyhle zbytne vydaje nevadi. Protoze kdyz jede Pirat na vylet placeny zaplaceny z mestske kasy, je to neco jinyho... to uz vime, ze tam se setrit nemusi :D

    NECROMAN: A musi byt na vsecko nutne narok ze zakona? A neni tak trosku pokrytecke od Piratu, ze se zastituji tim, ze zakonny narok neni a z toho titulu to chteji rusit? Kdyz to tam doted bylo a nikomu nevadilo - bez ohledu na to, ze zakon to neprikazoval. Neni od Piratu pokrytecke, ze kritizuji soubehy funkci s tim, jak se ta prace pak neda delat poradne - a pak si sami do Plynarenske dosadi sveho senatora Wagenknechta...? A neni divne, ze se Pirati ohani nejakym spolecnym jednani a pritom z toho jednani neexistuje zadny zapis...? To je v poradku...? Tady toho smrdi vic a Pospisil neni jedinej, kdo ma maslo na hlave. Ono i Hrib ma co vysvetlovat (absence zapisu z jednani, o jeho [ne]evidenci lobistickych schuzek nemluve).
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: tady jde hlavně o to pokrytecké chování, kde se Pospíšil pasoval do role ochránců zaměstnanců v dozorčí radě i přes to, že před pár lety navrhl(!) a prosadil zákon, aby zaměstnanci na tato místa v menších firmách již neměli nárok.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: BTW kdyby si byl majoritní akcionář nějaké firmy, chtěl by si zbytečně platit další 3 lidi?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: On i Hrib to ma popletene. To, ze zakon u mensich akciovek neprikazuje mit v dozorci rade zastupce z rad zamestnancu fakt neznamena, ze tam byt nemuzou. Zadny zakon nezakazuje, aby i u mensich akciovek zastupci z rad zamestnancu v dozorcich radach sedeli a u mnohych tomu tak i je. Na reseni "piratskych" problemu maji prece v dnesni dozorci rade 6 zastupcu z 9... takze jasnou vetsinu. Hrib se vyjadruje tak, jako by cela dozorci rada byla slozena jen ze zamestnancu.

    A jestli se ti dva "pirati" ze sesti "politickejch" nedokazou prosadit svedci spise o tom, ze sami nemaji odpovidajici argumenty, kterymi by dokazali presvedcit bud politicke partnery nebo alespon ty zastupce zamestnancu. Ale v tom jim nepomuze ani to, ze ty zamestnance z dozorci rady vyhazi - tu vetsinu mit nebudou nikdy. A cele to divadlo je o tom, ze tam krome koalicniho partnera maji jeste "neprijemnost" v podobe nekoho, kdo neni s vladnouci koalici na magistratu propojeny. Cehopak se to Pirati boji, ze jim tam tak vadej? ;-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NECROMAN: Dobře on :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jen si to tu odložím
    Zdeněk Hřib zaslal otevřený dopis předsedovi TOP 09 Jiřímu Pospíšilovi | Pirátská strana Praha
    https://praha.pirati.cz/otevreny-dopis-jirimu-pospisilovi.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no jo, kdyz Pirati nejsou schopni porizovat zapisy z jednani, tak to holt konci takto. Holt se maji Pirati stale co ucit....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ono se ty spíš řeší, jestli šlo o koaliční návrh, nebo ne. máme tu tvrzení proti tvrzení...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Od kontroly stredniho managementu tam je management vrcholovy. Je videt, ze u Piratu mate problem s chapanim elementarni delby prace. Ostatne to je videt na ruznych mistech - viz piratske snahy omezovat nezavislost soudu.

    PHOBOS99: ja bych rek, ze celym duvodem te sarady je naopak to, ze Pirati nemaji v dozorci rade plynarenske absolutni moc a naopak jim tam nekdo kouka pod ruce a hlida je tam... je jasne, ze Piratum se to nelibi. V realu sami jen pokracuji v tradicich tech, ktere v minulosti kritizovali - vsude dosazuji jen "svoje" lidi, namisto snahy o rozdeleni mist tak, aby i opozice mohla kontrolovat deni v komunalnich podnicich. Castecne tu roli dnes substituuji prave ti zastupci z rad zamestnancu a to je pro Piraty zda se "problem". Nekde se toho problemu zbavit muzou (PPAS), nekde nastesti ne (DPP). Ale u verejnych podniku by ta kontrola mela proste byt sirsi a nikoliv zavisla ciste jen na tom, kdo zrovna ve meste vladne. Tohle rozdeleni se Pirati snazi rozbit.

    Dnes maji v PPAS sest "politickych" nominantu z deviti - to je dost zas na to, aby hlidali ty zbyle tri, zda opravdu jen nejdou nekomu na ruku, jak rikas...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: eh, jeden z nich zadával nějaké marketingové akce. to je ale přesně typ aktivit, který je u managementu potřeba kontrolovat nejčastěji :-)
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    DANYSEK: nevím jaká je tam organizační struktura a je mi to i jedno. I kdyby tam byla uklizecka, ktera jde na ruku managementu tak je to problém.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHOBOS99: stredni management jsou ale normalni zamestnanci, zeano. Nikde neni psano, ze zastupcem zamestnancu ma byt uklizecka nebo udrzbar ci jiny clovek bez jakekoliv funkce. Pirati s tim "managementem" v dozorci rade sami hysterci a delaj z komara velblouda...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PHOBOS99: je možné, že se rozhodovalo mezi variantou ponechat 6 lidí v DR (2+2+2) a nahrazení zaměstnanců na původní počet 9 (3+3+3). Potom stačí špatná komunikace v koalici a zvědavý novinář k tomu, a průšvih je na světě.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    VYHULENY_UFO: mně to přijde jako chyba v interní komunikaci, nic víc. A pokud má management své lidi v dozorčí radě (jak se na to přišlo?), Tak je to samozřejmě pruser popirajici smysl dozorčí rady a je třeba ho řešit. Jestli to piráti řeší nejlíp jak je možno to nevím, ale je to lepší než ignorována
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kroky Pirátů ve věci rizik novely trestního řádu - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/clanek-2315-kroky-piratu-ve-veci-rizik-novely-trestniho-radu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Ferjenčík zas trochu přilévá do ohně, ale shrnul to pěkně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam