• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Na web byl přidaný seznam lidí v DR. Komentář z Twitteru:
    Opět přichází čas skládat účty. Zde naleznete naše nominanty do pražských městských firem. Máme 29 nominantů, přičemž jen 10 z nich jsou členové Pirátů. 15 našich nominantů má zkušenosti z top managementu v soukromém i veřejném sektoru.
    6 z našich nominantů jsou renomovaní auditoři a konzultanti se zkušenostmi ze společností tzv. velké čtyřky a 21 nominantů jsou specializovaní odborníci na oblasti městských firem, do kterých byli vybraní. Slíbili jsme odborníky a slib jsme splnili. Žádní političtí trafikanti.
    A to není vše: lidé, kteří usedli do společností, kde se pobírají tantiémy, se jich vzdali ve prospěch veřejných účelů (konkrétně pánové Lechovský, Wagenknecht, Ondřich a Šandor) a usilují a zrušení tantiem pro všechny.
    Pirátská strana Praha
    https://praha.pirati.cz/lide/#dr
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: hlavne ocenuju, ze vasice radi hribovi. proruskyho debila a ctenare alternarivnich sracek praha skutecne potrebuje.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: lol.. to je tenhle Vasicek?

    Ivo Vašíček – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Ivo_Va%C5%A1%C3%AD%C4%8Dek
    V březnu 2017 zveřejnil na svém facebookovém profilu komentář přirovnávající současné Německo k Třetí říší a také fotografii Adolfa Hitlera. Reakcí byla úspěšná snaha o jeho odvolání z funkce místopředsedy České pirátské strany. On sám se obhajoval, že šlo o nadsázku a snahu připomenout výročí začátku okupace Čech, Moravy a Slezska nacistickým Německem (15. března 1939).
    ...
    Na svém facebookovém profilu opakovaně sdílel konspirační proruské weby a články z nich[13]
    ...




    pekne se pirati vybarvuji. tomu rikam kumulace funkci. a pak ze priznivci alternativnich a proruskych informacnich zdroju nevedi, jak se v kapitalismu chovat a jak vydelavat...

    sem zvedavy, az pirati rozjedou dalsi internetovou kampan, jak jsou jini nez ostatni partaje a ze funkce nekumuluji a o penize jim nejde.

    Nyní je Vašíček opozičním jihomoravským zastupitelem, členem představenstva Brněnských komunikací, členem dozorčí rady Dopravního podniku hlavního města Prahy a CD Centrum Coms, a. s. a poradcem pražského primátora Zdeňka Hřiba. Za členství v dozorčí radě Dopravního podniku mu náleží roční odměna 300 tisíc korun, za Brněnské komunikace asi 10 tisíc měsíčně, tedy dalších 120 tisíc ročně, a za CD Centrum Coms čtyři tisíce měsíčně.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Ja se ale predevsim bavim o uklizeni problemoveho pirata Vasicka na dobre placena tepla mistecka ;-) Hlavne aby pred volbama nikde neprudil, ze.... :D

    O forme tech "vyberek" jsme se tu bavili, jmena onech uchazecu jsou neznama (anonymizovana do formy "Pepa T." s vyjimkou vybraneho jedince), hodnotici kriteria neprezkoumatelna - tabulka s nejakym pseudocislem - kde ani neni jasny (natoz prezkoumatelny), jak se k nemu doslo. O neodbornych hodnoticich "kriteriich", kde nezavisly nestranik ma mensi sance radsi nemluve. Proste takove divadlo pro naivniho volice - kde ani neznas jeho herce, zadne zivotopisy ostatnich uchazecu k porovnani nejsou a stejne tak ani dalsi udaje o nich. To je parodie, nikoliv skutecna otevrenost. Takovych tabulek, ktery budu nasledne vydavat za "otevrene vyberko" ti vyrobim kolik chces. Spise to pripomina znamou karlovarskou losovacku... proste se jen naoko vyrobi nejaka tabulka s pozadovanym vysledkem ;-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    NECROMAN: musíte to dělat odborně jako Bureš, dělat ministry z lidí co potkáte na ulici/chodbe
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: to je pořád dokola. Že je někdo straník, přeci neznamená, že to nemůže být expert v dané oblasti. A pokud je v otevřeném výběrku do určité DR nejkvalifikovanější, tak je v tomto výběrku vybrán.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Piráti do firem místo expertů dosazují straníky – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/503053-pirati-do-firem-misto-expertu-dosazuji-straniky.html

    Jojo... Vasicek... dobre jste ho kluci Piratsi uklidili, jen co je pravda... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Pokud se fakticky stav veci navenek nijak nemeni, tak to asi nikomu nevadi - natolik, aby byla skutecne zjednana naprava.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Rozhovor s Ninou Špitálníkovou | Piráti - Středočeský kraj
    https://stredocesky.pirati.cz/aktuality/rozhovor-s-ninou-spitalnikovou.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Dvojka Pirátů Markéta Gregorová: Evropská unie se neumí prodat | E15.cz
    https://www.e15.cz/...nt-times/dvojka-piratu-marketa-gregorova-evropska-unie-se-neumi-prodat-1358625
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jak můžeš z pohledu mimo stranu posuzovat, co členské základně vadí nebo nevadí? chodíš na schůze? debatuješ na fóru?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: za ctyri roky primatorovani si nahrabe dost... :) Ale je aktualne nejviditelnejsi vizitkou toho, jak Pirati naplnuji sva slova v praxi. Ono to bylo jednoduche, dokud byli v opozici... to se jednoduse kritizuje a soucasne snaze vedou podobne evidence... jenze ted uz vladnou, Pirati drzi nejvyssi post a... a uz to nejak zacina zadrhavat a ty udajne "vyzkousene" modely prestavaji fungovat.

    Je to videt i tady, ze je snaha to ututlat, zamest pod koberec a necim okolo zamluvit. Ale zadny ostry distanc Piratu vuci Hribove necinnosti zatim nenastal. Tedy viditelne zbytku Piratu az tak nevadi, ze Hrib na nejake "zasady" a pravidla kasle. Naopak i zde se najdou jedinci, co Hriba naopak vselimozne omlouvaji a hledaji ruzne klicky, i kdyz pravidla prokazatelne nedodrzuje... holt je videt, ze funkce jsou dulezitejsi, nez nejaka pravidla a zasady.

    O nezvladnutem preobsazovani postu u mestskych firem jsme se tu uz bavili. Je to podobne netransparentni, hodnotici pseudokriteria vyberu realne neprezkoumatelna... a dosazovani lide obcas problematicti. Jejich nove smlouvy opet verejne nejsou - i kdyz se Pirati soustavne ohani transparentnosti. Jsou to jen reci, ktere v praxi Pirati moc zvladat nedokazou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: v tom případě si bude muset rozmyslet, pokud bude chtít v budoucnu v politické kariéře pokračovat, jestli to bude na kandidátce Pirátů, no. (protože zatím to vypadá, že kvůli němu pravidla měnit nebudeme)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak datumy tam ve skutecnosti mas dva - datum vlastni udalosti v zahlavi a soucasne datum publikovani, to se logicky lisit muze.

    Nicmene to nic nemeni na faktu, ze Hrib nepublikuje nic a maximalne se jeho jmeno objevi v pripade, ze u konkretni udalosti byl jiny - svedomitejsi - Pirat. Samotny Hrib na evidenci zvysoka s**e. A verejny kalendar jako nahrazka pouzitelny rovnez neni...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: nějak málo Dělnické strany, asi letos vynechali učňáky? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Teď teda jen aby ty lidi fakt volit přišli...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jde o to, jestli to v té databázi je vedené jako datum publikování, nebo konání. Tím, že se to přesunulo z diskuzního fóra, kde datum bylo automaticky datem publikování příspěvku, se charakter té databáze změnil.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: tak zpatky na stromy, Hrib (ci jeho asistent) nepublikuje i nadale nic... to jen NECROMAN vtipne vytahnul schuzky, kde Hrib byl a je zminen jinou reportujici osobou.

    Takze jsme tam, kde jsme byli - ve verejnem kalendari ma jakesi tajemne schuzky (treba ty zminene k IT), ze kterych neni zadny zaznam typu co/kdo/o cem... v evidenci take nic a v oficialnich vystupech rovnez ticho po pesine. Pri obecne problematicnosti magistratniho IT a vedomi, ze tam jde utopit neomezene mnozstvi penez jde tuhle netransparentnost brat jako solidni problem. Copak tam asi Hrib dela... pracuje na prihravani IT zakazek nejakemu kamosovi? ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: antidatovani je oblibena ceska praxe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam