• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: jojo, je vtipny jak piratsky PR webik krecovite zamlcuje ty kumulace funkci, jak to jen jde.. profily lidi zamerne neuplne, aby to vypadalo jak se naplno venuji jen tem DR... viz. napr. ten zminovany Vasicek, zeano - co sedi ve dvou DR, jednom predstavenstvu, vlastni firmu aktivni na poli verejnych zakazek... :-) Ono i senatorovani a k tomu DR u Wagenknechta... jasne, senator ma dost volnyho casu, aby krome legislativnich navrhu se jeste hrabal v papirech firmy.... a takovych preborniku tam je vic.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: tragedie, staci videt vasicka, jak se prisal na statni prachy a to mi staci.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Na web byl přidaný seznam lidí v DR. Komentář z Twitteru:
    Opět přichází čas skládat účty. Zde naleznete naše nominanty do pražských městských firem. Máme 29 nominantů, přičemž jen 10 z nich jsou členové Pirátů. 15 našich nominantů má zkušenosti z top managementu v soukromém i veřejném sektoru.
    6 z našich nominantů jsou renomovaní auditoři a konzultanti se zkušenostmi ze společností tzv. velké čtyřky a 21 nominantů jsou specializovaní odborníci na oblasti městských firem, do kterých byli vybraní. Slíbili jsme odborníky a slib jsme splnili. Žádní političtí trafikanti.
    A to není vše: lidé, kteří usedli do společností, kde se pobírají tantiémy, se jich vzdali ve prospěch veřejných účelů (konkrétně pánové Lechovský, Wagenknecht, Ondřich a Šandor) a usilují a zrušení tantiem pro všechny.
    Pirátská strana Praha
    https://praha.pirati.cz/lide/#dr
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: hlavne ocenuju, ze vasice radi hribovi. proruskyho debila a ctenare alternarivnich sracek praha skutecne potrebuje.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: lol.. to je tenhle Vasicek?

    Ivo Vašíček – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Ivo_Va%C5%A1%C3%AD%C4%8Dek
    V březnu 2017 zveřejnil na svém facebookovém profilu komentář přirovnávající současné Německo k Třetí říší a také fotografii Adolfa Hitlera. Reakcí byla úspěšná snaha o jeho odvolání z funkce místopředsedy České pirátské strany. On sám se obhajoval, že šlo o nadsázku a snahu připomenout výročí začátku okupace Čech, Moravy a Slezska nacistickým Německem (15. března 1939).
    ...
    Na svém facebookovém profilu opakovaně sdílel konspirační proruské weby a články z nich[13]
    ...




    pekne se pirati vybarvuji. tomu rikam kumulace funkci. a pak ze priznivci alternativnich a proruskych informacnich zdroju nevedi, jak se v kapitalismu chovat a jak vydelavat...

    sem zvedavy, az pirati rozjedou dalsi internetovou kampan, jak jsou jini nez ostatni partaje a ze funkce nekumuluji a o penize jim nejde.

    Nyní je Vašíček opozičním jihomoravským zastupitelem, členem představenstva Brněnských komunikací, členem dozorčí rady Dopravního podniku hlavního města Prahy a CD Centrum Coms, a. s. a poradcem pražského primátora Zdeňka Hřiba. Za členství v dozorčí radě Dopravního podniku mu náleží roční odměna 300 tisíc korun, za Brněnské komunikace asi 10 tisíc měsíčně, tedy dalších 120 tisíc ročně, a za CD Centrum Coms čtyři tisíce měsíčně.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Ja se ale predevsim bavim o uklizeni problemoveho pirata Vasicka na dobre placena tepla mistecka ;-) Hlavne aby pred volbama nikde neprudil, ze.... :D

    O forme tech "vyberek" jsme se tu bavili, jmena onech uchazecu jsou neznama (anonymizovana do formy "Pepa T." s vyjimkou vybraneho jedince), hodnotici kriteria neprezkoumatelna - tabulka s nejakym pseudocislem - kde ani neni jasny (natoz prezkoumatelny), jak se k nemu doslo. O neodbornych hodnoticich "kriteriich", kde nezavisly nestranik ma mensi sance radsi nemluve. Proste takove divadlo pro naivniho volice - kde ani neznas jeho herce, zadne zivotopisy ostatnich uchazecu k porovnani nejsou a stejne tak ani dalsi udaje o nich. To je parodie, nikoliv skutecna otevrenost. Takovych tabulek, ktery budu nasledne vydavat za "otevrene vyberko" ti vyrobim kolik chces. Spise to pripomina znamou karlovarskou losovacku... proste se jen naoko vyrobi nejaka tabulka s pozadovanym vysledkem ;-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    NECROMAN: musíte to dělat odborně jako Bureš, dělat ministry z lidí co potkáte na ulici/chodbe
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: to je pořád dokola. Že je někdo straník, přeci neznamená, že to nemůže být expert v dané oblasti. A pokud je v otevřeném výběrku do určité DR nejkvalifikovanější, tak je v tomto výběrku vybrán.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Piráti do firem místo expertů dosazují straníky – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/503053-pirati-do-firem-misto-expertu-dosazuji-straniky.html

    Jojo... Vasicek... dobre jste ho kluci Piratsi uklidili, jen co je pravda... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Pokud se fakticky stav veci navenek nijak nemeni, tak to asi nikomu nevadi - natolik, aby byla skutecne zjednana naprava.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Rozhovor s Ninou Špitálníkovou | Piráti - Středočeský kraj
    https://stredocesky.pirati.cz/aktuality/rozhovor-s-ninou-spitalnikovou.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Dvojka Pirátů Markéta Gregorová: Evropská unie se neumí prodat | E15.cz
    https://www.e15.cz/...nt-times/dvojka-piratu-marketa-gregorova-evropska-unie-se-neumi-prodat-1358625
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jak můžeš z pohledu mimo stranu posuzovat, co členské základně vadí nebo nevadí? chodíš na schůze? debatuješ na fóru?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: za ctyri roky primatorovani si nahrabe dost... :) Ale je aktualne nejviditelnejsi vizitkou toho, jak Pirati naplnuji sva slova v praxi. Ono to bylo jednoduche, dokud byli v opozici... to se jednoduse kritizuje a soucasne snaze vedou podobne evidence... jenze ted uz vladnou, Pirati drzi nejvyssi post a... a uz to nejak zacina zadrhavat a ty udajne "vyzkousene" modely prestavaji fungovat.

    Je to videt i tady, ze je snaha to ututlat, zamest pod koberec a necim okolo zamluvit. Ale zadny ostry distanc Piratu vuci Hribove necinnosti zatim nenastal. Tedy viditelne zbytku Piratu az tak nevadi, ze Hrib na nejake "zasady" a pravidla kasle. Naopak i zde se najdou jedinci, co Hriba naopak vselimozne omlouvaji a hledaji ruzne klicky, i kdyz pravidla prokazatelne nedodrzuje... holt je videt, ze funkce jsou dulezitejsi, nez nejaka pravidla a zasady.

    O nezvladnutem preobsazovani postu u mestskych firem jsme se tu uz bavili. Je to podobne netransparentni, hodnotici pseudokriteria vyberu realne neprezkoumatelna... a dosazovani lide obcas problematicti. Jejich nove smlouvy opet verejne nejsou - i kdyz se Pirati soustavne ohani transparentnosti. Jsou to jen reci, ktere v praxi Pirati moc zvladat nedokazou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: v tom případě si bude muset rozmyslet, pokud bude chtít v budoucnu v politické kariéře pokračovat, jestli to bude na kandidátce Pirátů, no. (protože zatím to vypadá, že kvůli němu pravidla měnit nebudeme)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak datumy tam ve skutecnosti mas dva - datum vlastni udalosti v zahlavi a soucasne datum publikovani, to se logicky lisit muze.

    Nicmene to nic nemeni na faktu, ze Hrib nepublikuje nic a maximalne se jeho jmeno objevi v pripade, ze u konkretni udalosti byl jiny - svedomitejsi - Pirat. Samotny Hrib na evidenci zvysoka s**e. A verejny kalendar jako nahrazka pouzitelny rovnez neni...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: nějak málo Dělnické strany, asi letos vynechali učňáky? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Teď teda jen aby ty lidi fakt volit přišli...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jde o to, jestli to v té databázi je vedené jako datum publikování, nebo konání. Tím, že se to přesunulo z diskuzního fóra, kde datum bylo automaticky datem publikování příspěvku, se charakter té databáze změnil.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: tak zpatky na stromy, Hrib (ci jeho asistent) nepublikuje i nadale nic... to jen NECROMAN vtipne vytahnul schuzky, kde Hrib byl a je zminen jinou reportujici osobou.

    Takze jsme tam, kde jsme byli - ve verejnem kalendari ma jakesi tajemne schuzky (treba ty zminene k IT), ze kterych neni zadny zaznam typu co/kdo/o cem... v evidenci take nic a v oficialnich vystupech rovnez ticho po pesine. Pri obecne problematicnosti magistratniho IT a vedomi, ze tam jde utopit neomezene mnozstvi penez jde tuhle netransparentnost brat jako solidni problem. Copak tam asi Hrib dela... pracuje na prihravani IT zakazek nejakemu kamosovi? ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: antidatovani je oblibena ceska praxe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam